Çalışma saatleri tek sütuna “ :dd:nn “ formatında yazılmış. Örneğin [13:30-22:14]. Bir sütun daha ilave edip günlük çalışma süresini hesaplattırmak istiyorum. (Bu örnekte 08:44 saat çalışılmış) Bir çözüm önerisi olan var mı?
DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
Altın Üyelik Hakkında Bilgi
1. Çalışma saatleri METİN formatında mı yazılmış?
2. Metin formatında ise 10'dan küçük saat ve dakikalar mesela 09:05 - 09:55 gibi mi yoksa 9:5 - 9:55 gibi mi?
Metin formatında değil, [10:00-18:30] aynen yazdığım gibi, saat formatında. Sütunları giriş ve çıkış olarak farklı sütunlara ayırdığım zaman "10:00" ve "18:30" olarak saat farkını hesaplayabiliyorum ama 2500 satır var elle yapmak çok uzun sürer diye düşünüyorum."[" ve "]" karekterleri içine yazılmış.1. Çalışma saatleri METİN formatında mı yazılmış?
2. Metin formatında ise 10'dan küçük saat ve dakikalar mesela 09:05 - 09:55 gibi mi yoksa 9:5 - 9:55 gibi mi?
[13:30-22:14] şekilde yazılan verilerinizin A1 hücresinde olduğu varsayılmıştır. |
=METNEÇEVİR(PARÇAAL(A1;8;5)-PARÇAAL(A1;2;5);"SS:DD")
Çok teşekkür ederim , evet istediğim oldu...Merhaba,
Aşağıdaki formül işinize yararmı ?
[13:30-22:14] şekilde yazılan verilerinizin A1 hücresinde olduğu varsayılmıştır.
Siz kendi dosyanıza göre A1 yerine ilgili hücreyi yazarsınız.
Kod:=METNEÇEVİR(PARÇAAL(A1;8;5)-PARÇAAL(A1;2;5);"SS:DD")
Cüneyt bey, verdiğiniz formülle günlük çalışma saatleri oldu. Şimdi bunları aylık toplamını almak için sütun olarak "otomatik topla" fonksiyonu ile topluyorum (TOPLA(G1:G30) )ama toplama yapmıyor ve yanında ünlem işareti çıkıyor, "Geçersiz formül" ibaresi ile.Çok teşekkür ederim , evet istediğim oldu...
=ZAMAN(PARÇAAL(A1;8;2);PARÇAAL(A1;11;2);0)-ZAMAN(PARÇAAL(A1;2;2);PARÇAAL(A1;5;2);0)
=METNEÇEVİR(TOPLA(B:B);"ss:dd")
=(TOPLA(B:B))*24
=ZAMAN(PARÇAAL(A1;8;2);PARÇAAL(A1;11;2);0)-ZAMAN(PARÇAAL(A1;2;2);PARÇAAL(A1;5;2);0)
=METNEÇEVİR(TOPLA(B1:B3);"ss:dd")
=(TOPLA(B:B))*24
=METNEÇEVİR(TOPLA(B:B);"[s]:dd")
Est. çok teşekkürler,Merhaba @ccuneyt13
Özür dilerim benim hatam olmuş doğrusu;
=METNEÇEVİR(TOPLA(B:B);"[s]:dd")
şeklinde olacak.
Saygılar bizden yardımcı olabildiysem ne mutlu, iyi çalışmalar işleriniz kolay olsun.Est. çok teşekkürler,
Küçük bir detay nedeniyle olmuyormuş demek ki,
Elinize sağlık.
Saygılar.
Ben de yapamadım, excel dosyasını görmeniz lazım galiba. Çalışma saatleri "Saat" formatında gözüküyor ama toplama yapılamıyor. Her hücrenin içinde daha önce çevirmek için kullandığım formül duruyor. "=METNEÇEVİR(PARÇAAL(F654;8;5)-PARÇAAL(F654;2;5);"SS
Merhaba,
Dosya.co ile yükleyip bağlantı paylaşırsanız yardımcı olmaya çalışırım.
Elinize sağlık, yardımlarınızdan dolayı çok teşekkür ediyorum.Merhaba,
Örnek Excel 'inizde kayıt olmayan bölümler ile gün devreden mesailer olduğundan hesaplama yapamamışsınız, excel örneğinizi bağlantıdan indirebilirsiniz.
Orjinal.xlsx