Puantaj Tehlike Rengi oluşturma Acil

Excel Vers. ve Dili
2010 TURKCE
Merhaba Arkadaşlar,
Bu zamana kadar iletmiş olduğum bir çok konuya geri döndünüz. Şimdi sizden çok önemli bir şey istemekteyim. Bunu yapabilecek yeterli bilgiye ne yazık ki sahip değilim. Ekte açıklamasını yaptım gerçi. Kısacası şu bir personel Örneğin Full-Time ise 7 gün üst üste çalışamaz. 7gün mutlaka izin yapmak zorunda. 5.6. günlerde personel ismi sarı olsun ve uyarsın. 7 gün olursa kırmızı olsun. Yardımlarınızı acil olarak talep eder, iyi çalışmalar dilerim.

Ekli dosyalar

ÖmerBey

Destek Ekibi
Destek Ekibi
Excel Vers. ve Dili
2007 Türkçe
Eki inceleyiniz...
Koşullu biçimlendirme uygulandı.

Ekli dosyalar

Son düzenleme:
Excel Vers. ve Dili
2010 TURKCE
Merhaba,
Emeğinize kolunuza fikrinize sağlık öncelikle

Tam olarak anlamadım oldumu. Çünkü 07:30 ekledim üst üste ama olmadı çünkü bazı aylar verileri silmem gerekecek. Sildiğim zaman koşul bozuluyor. Genelde de direk programdan çekiyorum ve kopy paste yapıyorum. Gunluk olarakta yapistirriyorum. Bence kosulu 2. Sayfada saglayabiliriz. 1. Sayfada istedigim
Kadar kopy paste yapabileyim.?

(((Birde bu koşul Part-time çalışanlarda (P) olması gerekiyor ama onlarda 5 gün üst üste çalışabilir 6 da izin yani Boş olacak puantaj.)))

Yada tam olarak bana anlatırsanız nasıl yapılıyor. Bundan daha geniş birşeyde yapabilirsiniz.

Ayni zamanda kirmizdan onceki gunde farkli bir renk yanabilir.

Örneğin x4 kişide bu koşulu sağlayamadım. hep sarı yandı kırmızı yanmadı. Tam olarak olmadı sanırım hocam.

Son düzenleme:

ÖmerBey

Destek Ekibi
Destek Ekibi
Excel Vers. ve Dili
2007 Türkçe
Yukarıda belirttiğim gibi koşullu biçimlendirme ile yapıldı.
Giriş sekmesi>Koşullu biçimlendirme>Kuralları yönet> Bu çalışma sayfası'nı seçtiğiniz zaman görebilirsiniz.
Tablonun yapısını bozmadığınız müddetçe kopyala yapıştır etkilemez.
Koşullu biçimlendirme satırdaki son dolu hücrelerin (sarı için 5 ve üzeri; kırmızı için 7 ve üzeri) sayı değeri olup olmamasına göre biçimlendirme yapar. Sayı değeri yoksa hücreler dolu bile olsa peş peşe olarak saymayacaktır ve biçimlendirme olmayacaktır.
1. mesajdaki dosyayı güncelledim. Yeniden indirip deneyiniz. Bir de bir öncekine ilaveten 2 tane yardımcı sütun ile isimlerin renklenmesi sağlandı.
Artık nasıl hoşunuza giderse öyle kullanabilirsiniz.

Excel Vers. ve Dili
2010 TURKCE
Hocam Merhaba,

Tekrardan ellerine sağlık. Tek sorum olacak bu dediğim kural P yazan Part-time lerde tam istediğim gibi geçerli olmamış. onlarda 6. günde kırmızı yanması gerekiyor. 5 gün üst üste çalışabilir 6. gün kırmızı yanar. Bunu aynı dediğim gibi yönetebilirmiyiz.

x34 P boşluk boşluk 07:30 07:30 07:30 07:30 07:30 07:30 07:30 7.gün ve sarı yandı. """normalde P olduğu için 4 ve 5 günde yanması gerekiyordu.

Yani tam anlamıyla olmamış sanırım./(

Son düzenleme:

ÖmerBey

Destek Ekibi
Destek Ekibi
Excel Vers. ve Dili
2007 Türkçe
sayı değeri olup olmamasına göre biçimlendirme yapar. Sayı değeri yoksa hücreler dolu bile olsa peş peşe olarak saymayacaktır ve biçimlendirme olmayacaktır.
P sayı olmadığı için onu saymaz. ayrıca ekleme yapmak lazım. Ya da P değeri yerine bir sayı yazarsanız çalışacaktır.

ilk mesajınızda
5.6. günlerde personel ismi sarı olsun ve uyarsın. 7 gün olursa kırmızı olsun.
yazıyor. O yüzden 6. gün sarı olarak ayarlandı.

Neyse müsait bir zamanımda yine uğraşırım. Siz de şartları tam olarak son bir kez daha belirtir misiniz? Yanlış anlaşılmaya mahal vermemek adına...
İyi çalışmalar.

Excel Vers. ve Dili
2010 TURKCE
Hocam Merhaba,

Bu bir excel bir rapor.Maaş prim programımız üzerinden çıkıyor. P yerine Sayı belirtirsek süreklilik olmaz ve karışık olabilir. Benim amacım bu excel sabit kalacak ve ben her günün puantajını diğer çektiğim rapordan buraya sabitleyecem.

Benim istediğim şey son olarak şu. Bir Full-Time en fazla 6 gün üst üste çalışabilir. 7. gün mutlaka ht,üi,fmi olabilir.

Bir Part-time en fazla 5 gün çalışabilir. 6.gün mutlaka puantaj boş olmalı( Partlarda Ht,Fmi,üi olamaz.)

Bu kuralın en geç bir gününde sarı yansın 7. gün ve 5. günde kırmızı yansın. iki gün sarı yanmasın karışık oldu. bir gün daha makbul:) dönüşünüzü bekliyorum. umarım anlatabilmişimdir.:)

ÖmerBey

Destek Ekibi
Destek Ekibi
Excel Vers. ve Dili
2007 Türkçe
İki farklı değer olunca koşullu biçimlendirme zor geldi. Ben de yarım yamalak bilgimle (hatta şimdiye kadar hiç yoktu diyebilirim) hayatımda ilk defa makro yazdım. Muhtemelen daha basit kodları da vardır ama işte ne diyim cahilliğin gözü kör olsun. :)
Herneyse inşallah olmuştur. Buyurun dosyanız....

Ekli dosyalar

Son düzenleme:

Ömer BARAN

Uzman
Excel Vers. ve Dili
Office 2013 ( 32 bit ) TÜRKÇE
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
(18.03.2020) - Uzman olduğu için tarih geçersiz oldu.
Bir şey sorayım önceki altı gün çalışılmışsa yedinci günü sadece kırmızıya boyamak yeterli mi yoksa veri girişini engellemek de gerekiyor mu?

Excel Vers. ve Dili
2010 TURKCE
Veri girişini engellemek gerekli değil bu raporda. Bu raporu çektiğim puantaj ekranında bu mevcut hocam

Excel Vers. ve Dili
2010 TURKCE
Hocalarım merhaba Tekradan bu konuda,

Bu rapor üzerinden sadece hafta sonları çalışan Hafta sonu part-time'leri, Normal Part-time Ve full-time'leri bulabilirmiyiz?

Hafta sonu çalışanlar hep hafta sonu çalışabiliyor. Ancak bazen yanlıs kayıtta yapılabılıyor.