proje seçim listesi İNDİS formülünde hata

Excel Vers. ve Dili
2003 türkçe
2016 türkçe
Arkadaşlar ekte gönderdiğim çalışmada sınıftaki öğrenciler dersler arasından proje almak istedikleri dersleri istek sırasına göre 1,2,3 olarak işaretliyorlar. Benim yapmak istediğim tercih sayfasında öğrerencilerin adlarının karşısına seçtikleri dersleri seçim sırasına göre getirmek. Daha sonra hazırlamayı düşündüğüm dilekçe ve öğrenciyi topluca görmem açısından önemli. İndis formülünü kullandım ama kararsız çalışıyor. Doğru netice vermiyor. Yardımlarınız için teşekkürler.

Ekli dosyalar

Excel Vers. ve Dili
2003 türkçe
2016 türkçe
=İNDİS(LİSTE!$D$1:$L$1;KAÇINCI(D3;LİSTE!$D$10:$L$10;))

formülü bu şekilde yazınca düzeldi. En sona ; ekledik. İlgilenenlere teşekkün ederim.

Yanlız Öğrenci seçimleri girilmeden #YOK diye bir yazı geliyor bu gizlenebilir mi Teşekkürler

İ

İhsan Tank

Misafir
=İNDİS(LİSTE!$D$1:$L$1;KAÇINCI(D3;LİSTE!$D$10:$L$10;))

formülü bu şekilde yazınca düzeldi. En sona ; ekledik. İlgilenenlere teşekkün ederim.

Yanlız Öğrenci seçimleri girilmeden #YOK diye bir yazı geliyor bu gizlenebilir mi Teşekkürler
merhaba
Kod:
=EĞER(EHATALIYSA(İNDİS(LİSTE!$D$1:$L$1;KAÇINCI(D3;LİSTE!$D$10:$L$10;0)))
;"";İNDİS(LİSTE!$D$1:$L$1;KAÇINCI(D3;LİSTE!$D$10:$L$10;0)))
bununla değişiniz

Excel Vers. ve Dili
2003 türkçe
2016 türkçe
Sayın İhsan bey İlginize teşekkür ederim. Sorun çözüldü

Excel Vers. ve Dili
2003 türkçe
2016 türkçe
ilave yapılabilir mi?

Aynı konuyla bağlantılı olduğu için böyle yazmaya karar verdim arkadaşlar. İnşallah doğru yapmışımdır. Bu çalışmaya ilaveten öğrencilerin isteklerini belirten bir dilekçe yazmalarını istediğimde hazır bir delikçe sayfasından öğrencinin numarası yazılınca diğer verileri yererine getirilebilir mi acaba. Ben numarasını yazınca ismini getirebildim ama seçtikleri dersleri getirmeyi başaramadım.
Birbaşka sorum da şöyle. Liste sayfasına eklenen her isim veya numaraya bağlı olarak dilekçe sayfasında o isme ait dilekçe otomatik hazırlanabilir mi ? Şimdiden Teşekkürler.

Ekli dosyalar

Excel Vers. ve Dili
2003 türkçe
2016 türkçe
Sayın İhsan Tank ekteki dosyanın liste sayfasında öğrencilerin istekleri sırasıyla 1,2,3 olarak girilince Tercih sayfasında hepsinin isminin yanına sırasıyla yazdırıyorum. Şimdi yapmak istediğim dilekçe sayfasında e9 hücresine okul numarasını yazınca adı g9 hücresine geliyor. Ama sarıya boyadığım yere derslerini getiremiyorum. Teşekkürler.

Son düzenleme: