pop up açma hk

Excel Vers. ve Dili
orta seviyede excel 2003
Böyle firma adeti olarak elimde 15 bin data var bende tek tek bakmak yerine B 2 hücresine tıkladığımda aldığı puanın detayını "puan detayı" sheet inden getirerrek bir pop up oluşturabilirmiyim .şimdiden eşekkür ederim.

Ekli dosyalar

Korhan Ayhan

Administrator
Yönetici
Admin
Excel Vers. ve Dili
Microsoft 365 Tr-En 64 Bit
Merhaba,

Oluşturabilirsiniz. Fakat eklediğiniz dosyada ikinci sayfadaki bilgiler birinci sayfada yok. Neye göre istediğiniz formatta özet sayfa oluşacak?

dEdE

Destek Ekibi
Destek Ekibi
Excel Vers. ve Dili
Ofis 2013 TR 64 Bit
Merhaba,
Anladığım kadarıyla şöyle bir kod önerebilirim. Kodu data sayfanızın kod bölümüne eklemelisiniz.
Kod:
Private Sub Worksheet_SelectionChange(ByVal Target As Range)
On Error Resume Next

If Intersect(Target, Range("B:B")) Is Nothing Then Exit Sub
Set S1 = Sheets("puan detayı")
Ara = Target.Offset(0, -1).Value
    With WorksheetFunction
        If .CountIf(S1.Range("A:A"), Ara) > 0 Then
            For i = 1 To 5
                msg = msg & " ---> " & .VLookup(Ara, S1.Range("A:E"), i, 0)
            Next
        Else
            MsgBox Ara & " İsimli Firma Yok", vbCritical, "H A T A !"
            Exit Sub
        End If
    End With
  MsgBox msg, vbOKOnly, "dEdE Başarılar Diler."
End Sub

Excel Vers. ve Dili
orta seviyede excel 2003
KORHAN BEY merhaba ekteki dosya daha detaylı bir çalışma ekledim burada yaklaışk 17 bin kayıt olacak N sütunundaki puan a tıkladığımda örneğin N2 dek i firmann nerden bu puan ları aldığının detayını "puan detay" sheetine gitmaden pop up olarak görebilirmiyim

Ekli dosyalar

Excel Vers. ve Dili
orta seviyede excel 2003
dede merhaba evet istediğim bu ancak açıklamalarında getirebilirmiyiz.yazılan çek 2,bireysel ödeme 3 gibi
ekte detaylı raporu ekledim o rapor üzerinden gidebilirmiyiz.şimdidien ellerinie sağlık

Excel Vers. ve Dili
orta seviyede excel 2003
Dede merhabaöncellikle çok teşekkür ederim ellerine sağlık tam istediğim gibi olmuş,bir konuda daha yardımınızı rica edecektim; ben puanları N stünundan başka sütuna taşımak istersem kodda ne gibi değişklikler yapmam gerekiyor

dEdE

Destek Ekibi
Destek Ekibi
Excel Vers. ve Dili
Ofis 2013 TR 64 Bit
Merhaba,
puanları N stünundan başka sütuna taşımak istersem kodda ne gibi değişklikler yapmam gerekiyor
1-Data sayfasının kodlarındaki aşağıdaki satırda sütun adını değiştirmelisiniz. Bu satırdaki N:N yerine istediğiniz sütunu yazabilirsiniz.
Kod:
 If Intersect(Target, Range("N:N")) Is Nothing Then Exit Sub
2-UserForm kodundaki aşağıdaki satırdda ise -13 sayısını değiştirmelisiniz. Bu sayı N sütunundan A sütununa kadar kaç sütun olduğunu belirtiyor. Örneğin puanları E sütununa taşırsanız -4 yazmalısınız
Kod:
Ara = ActiveCell.Offset(0, -13).Value
Hoşçakalın.

Excel Vers. ve Dili
orta seviyede excel 2003
Dede merhaba bu calismayi kendime gore uyarladim bir sorun olustu ctrl F yaptigimda firma adini yazdigimda firmayi bulamiyor yok diyor acaba makro da bir yerde hata mi yaptim

dEdE

Destek Ekibi
Destek Ekibi
Excel Vers. ve Dili
Ofis 2013 TR 64 Bit
Merhaba,
Ctrl+F ile açılan pencerede İçinde satırının önündeki açılır listeden Çalışma Kitabını seçip dener misiniz? Kod PUAN DETAY ve DATA sayfaları arasında gidip geliyor. Bu arada herhangibir nedenle kod yarıda kesilmişse ekranda görünen sayfa yaerine diğer saya aktif edilmiş olabilir.
Çalışma Kitabınd ara demenize karşın bulamamışsa, uyarladığınız dosyayı ve kodlarınızı görmek lazım.
Hoşçakalın.

Excel Vers. ve Dili
orta seviyede excel 2003
dede merhaba ctrl +F olayını çözdüm teşekkür ederim bir sorum daha olacak tüm hücreleri seçtiğimde ya da filtre koyduğumda Run time eror'1004':
Application-defined or object-defined error hatası veriyo acaba sadece N sütununa örneğin N3 ya da N5 gibi tıkladığımızda makronun çalışması olabilri mi?

dEdE

Destek Ekibi
Destek Ekibi
Excel Vers. ve Dili
Ofis 2013 TR 64 Bit
acaba sadece N sütununa örneğin N3 ya da N5 gibi tıkladığımızda makronun çalışması olabilri mi?
Anlamadım?
Makro zaten sadece N sütununda herhangibirbir hücre seçilirse çalışıyor. Acaba N sütununda belli bir veya birkaç hücre için mi çalışsın istiyorsunuz? Öyle ise sorun değil ama sorunuzu anlayamadım. DATA sayfasının kodlarındaki aşağıdaki satırda yapılacak değişiklik bunu yapar.
Kod:
 If Intersect(Target, [B]Range("N:N")[/B]) Is Nothing Then Exit Sub
Satırındaki koyu yazılmış yeri
Kod:
Range("N3,N5")
şeklinde değiştirirseniz sadece N3 ve N5 için çalışır.
Hoşçakalın.

Excel Vers. ve Dili
orta seviyede excel 2003
anlatmak istediğim A2 den N20 ye kadar şeçtiğimde hata mesajını veriyor yani N sütununda bireden fazla seçmiş gibi allgılıyor bunu düzeltebilirmiyiz.

Korhan Ayhan

Administrator
Yönetici
Admin
Excel Vers. ve Dili
Microsoft 365 Tr-En 64 Bit
Merhaba,

Önerilen kodu aşağıdaki gibi değiştirip deneyiniz.

Kod:
Private Sub Worksheet_SelectionChange(ByVal Target As Range)
    If Intersect(Target, Range("N:N")) Is Nothing Then Exit Sub
[COLOR=red]    If Target.Cells.Count > 1 Then Exit Sub
[/COLOR]    UserForm1.Show
End Sub

Excel Vers. ve Dili
orta seviyede excel 2003
Ustad merhaba Ctrl+F yaptigimda surekli tum hucre icerigini eslestir kutucugu isaregli geliyor bunu nasil duzeltebilirim .kutucuk isaretini kaldirirsam aramayi yapabiliyorum ama surekli bunu boyle yapmam gerekiyor duzeltme imkanimuz varmidir.

Excel Vers. ve Dili
orta seviyede excel 2003
Korhan bey merhaba sizin yardımınızla ekteki dosyayı yaptım yardımlarınız için çok teşekkür ederim, beceremediğim bişey var sizden ricam
AS sutunda puan detayi pop-up seklinde geliyor aynısından
F sutuna geldiginde de Teminat sheet indeki detayi da pop up olarak getirebilirmiyiz . (Data sheet inde iki tane pop up makrosu calismasini saglayabilirmiyiz.hem F sutuna Teminat sheet inden pop up ,hemde AS sutununda da Uyar detay dan pop up calismasini istiyorum) Yardimlariniz icin simdiden tesekkur ederim

Ekli dosyalar

• 69.4 KB Görüntüleme: 8
Excel Vers. ve Dili
orta seviyede excel 2003
üstadlar merhaba NN dosyasındaki konuya yardımınızı rica ederim.

Excel Vers. ve Dili
orta seviyede excel 2003
Korhan bey merhaba dosya konusunda yardımınızı rica edebilirmiyim.

dEdE

Destek Ekibi
Destek Ekibi
Excel Vers. ve Dili
Ofis 2013 TR 64 Bit
Dosyanız ektedir.

Ekli dosyalar

• 55.9 KB Görüntüleme: 9
Son düzenleme:
Excel Vers. ve Dili
orta seviyede excel 2003
dede çok teşekkür ederim ellerinize sağlık
yalnız bişey daha sorabilrmiyim teminattaki durumu ondalık olarak ayarlıyabilrmiyim.