pivat tablo ile icmal oluşturma

Katılım
25 Nisan 2007
Mesajlar
192
Excel Vers. ve Dili
excel 2007 Türkçe
merhaba ekteki dosyada bir icmal sayfası yaptım ve bu icmal sayasında 1.5 regal 1.5 traverten gibi rakmlar var bu kalınlıktan gelecek olan değer olacak ktarihler arası da toplam regal traveteni verecek xxx olan hücreye değerler gelecek st1 den st6 ya kadar toplam olarak hesaplanacak icmal sayfasında gerekli açıklamalar yazıyor sayın yurttaş hocam bitane pibvot tablo yapmıştı ama beceremedim not st1 den st 6 ya kadar a1 den a1000 kadar hesaplanacak değer çünki değerler girilecek daha bu şekilde icmal sayfasından asıl bir pivot tablo yaparım icmal sayfasında gerekli açıklamalar yazıyor yardımlarınız bekliyorum iyi çalışmalar
 

İdris SERDAR

Moderatör
Yönetici
Katılım
21 Ekim 2005
Mesajlar
17,104
Excel Vers. ve Dili
Excel, 365 - İngilizce
merhaba ekteki dosyada bir icmal sayfası yaptım ve bu icmal sayasında 1.5 regal 1.5 traverten gibi rakmlar var bu kalınlıktan gelecek olan değer olacak ktarihler arası da toplam regal traveteni verecek xxx olan hücreye değerler gelecek st1 den st6 ya kadar toplam olarak hesaplanacak icmal sayfasında gerekli açıklamalar yazıyor sayın yurttaş hocam bitane pibvot tablo yapmıştı ama beceremedim not st1 den st 6 ya kadar a1 den a1000 kadar hesaplanacak değer çünki değerler girilecek daha bu şekilde icmal sayfasından asıl bir pivot tablo yaparım icmal sayfasında gerekli açıklamalar yazıyor yardımlarınız bekliyorum iyi çalışmalar
Sorunuzu aşağıdaki linkte en son olarak eklediğim bir dosya ile yanıtlamıştım.

Bir saat uğraştım onunla. Hadi bir teşekkür beklemiyorum. En azından oldu yada olmadı şeklinde bir geri dönüş yapacağınıza yeni bir başlık açarak aynı soruyu soruyorsunuz.

Bu da forumun gereksiz yere kirlenmesine neden oluyor.

...



http://www.excel.web.tr/showthread.php?t=32624
 
Katılım
25 Nisan 2007
Mesajlar
192
Excel Vers. ve Dili
excel 2007 Türkçe
sayın yurttaş yardımlarınız için tşkler ama benim istediğim bu dosyada olması sizin yaptıgınız dosyada oldu gibi ve ayrıca rnek dosya ektedir icmal sayfasında açıklamalar mevcuttur yardımlarınız için şimdiden tşkler her zaman tşk ediyorum :) pivot tablo ile aram iyi değil onun için yardım istemiştim ekteki tabloda sizin verdiğiniz linkteki gibi olacak ama dediğim kriteler içinde benzior ama bu dosya benim için daha önemli iyi çalışmalar
 
Katılım
25 Nisan 2007
Mesajlar
459
Excel Vers. ve Dili
2007
Sn. Yıldırım,

Şu dosyayı bi bitirsen hepimiz rahatlıycaz ama hadi hayırlısı :mrgreen:

ben şöyle bir şey düşündüm ama baya bir yavaş oluyor.
Eminim çok daha iyi fikirler gelecektir.

İçmal sayfasını seçince tepkiyi görürsün.
 
Katılım
25 Nisan 2007
Mesajlar
192
Excel Vers. ve Dili
excel 2007 Türkçe
sayın xxcell hocam tşk ederim istediğim gibi bir çalışma olmuş ama birşey sormak istiyorum tarihler arasınıda verior sanırım benim sorum st1 de a1 den a1000 dahil st 6 ya kadar a1 satırından a1000 satırına kadar veri girecem st1den st6 ya kadar pivot tablo o şekildemi ayarlı acaba ilginize tşk ederim proje az kaldi:) son rutujlar
 
Katılım
25 Nisan 2007
Mesajlar
459
Excel Vers. ve Dili
2007
1000 satır diye bir sınırlama yapmadım.
65536 ncı satıra kadar dolu olan tüm hücreleri tarıyor.

Verinin ne kadarını derlediğini gösteren % ilerlemeside sana ufak bi armağandı :)
 
Katılım
25 Nisan 2007
Mesajlar
192
Excel Vers. ve Dili
excel 2007 Türkçe
sayın xxcell ilginize tşk ederim tam istediğim gbi olmuş ufak tefk düzeltmeleri yapayım bende yanlız makro ile acilmiyor kul adi sifre soruyordu neyden olur acaba birde m3_2 yazmışssınız bu hangi sutuna ait
 
Katılım
25 Nisan 2007
Mesajlar
459
Excel Vers. ve Dili
2007
Şifre sorma ekranını bana sormasın diye pasif yapmıştım, Hatta modülü bile silmiş olabilirim.

Pivot tablo iki adet aynı isimli sütun bulduğu için birine m3_2 demiş olabilir. hangi m3'ün toplamını almak istiyorsanız. sihirbazdan değiştirebiliriz.

Bana; pivot tabloda hangi m3'ün alınmasını istiyorsanız söylerseniz, şifre ekranınızında olduğu orjinal dosyanıza ilave ederim.
 
Katılım
25 Nisan 2007
Mesajlar
192
Excel Vers. ve Dili
excel 2007 Türkçe
sayın xxcell hocam I sutunudaki değerler alınacak birde adet en boy var tikladiğim vakit toplamı verior en boy adet olarak misal ben şöle bişi istiyorum
30x30 2 cm 100 adet 30x40 2 cm st1 de 40 m3 st2 de 100 m2 gibi

yani en+boy+kalınlık= m2 verecek + toplam işareti dğil örnek olarak icmalde böe birşey yapmamız mümkünmü pivot tabloya size zahmet şife ekranını ben ilave ederim şimdiden tşkler
 
Son düzenleme:
Katılım
25 Nisan 2007
Mesajlar
459
Excel Vers. ve Dili
2007
Sn. Yıldırım,

Araya yapmakta olduğunuz işin teknik kısımları girdiği için bazı şeyler haliyle karışık geliyor.

Ekteki dosyayı bi inceleyiniz.
 
Katılım
25 Nisan 2007
Mesajlar
192
Excel Vers. ve Dili
excel 2007 Türkçe
sayın xxcell hocam istedigim gibi olmus tsk ederim ufak bi sorun var verimi 6 stnin toplamını alacak sonra iki m3 bölecek ve 100 le carpacak icmalde bu sekilde cikmasin istiorum simdiden tskler birda

30*30 2 cm 4i5 m2
30*40
30-50
30*60
40*40
vs bu sekilde düzgün bi sekilde ve sirali olursa cok makbule gecer simdiden tskler iyi calismalar
 
Katılım
25 Nisan 2007
Mesajlar
192
Excel Vers. ve Dili
excel 2007 Türkçe
arkadaslar simdi xxcell hocamın yardımı ile cogu isi halletitk ama pivot toplada verim vede firenin degeri vermior fire normal olarak verecek ama verimde istedigim st1 den 6 st ye kadar toplamini alacak m3 lerin iki m3 sonra en son m3 e bolecek ve 100 ile carpilacak oda verimiicmale otomatik olarak atacak yani formül olarak C+I toplam sonra /I*100 bu tüm 6 st içinde geçerli ve verimi icmale otomatik olarak atacak genel leme yapip şimdiden tşkler
 
Son düzenleme:
Katılım
25 Nisan 2007
Mesajlar
459
Excel Vers. ve Dili
2007
Sn. yıldırım

Ne yazıkki demek istediklerinizi anlayamıyorum.

1. Firenin değerini vermiyor. Çünkü Fire sütunlarına birşey girmemişsiniz.
Eğer girişlerinizi yaparsanız özet tabloya verecektir.
Siz fireyi otomatik hesaplayabilmesinimi istiyorsunuz.
Öyle ise kurmak istediğiniz formül nedir?

2. verim sütununda uygulamak istediğiniz formül tam olarak nedir.

İlgili taşın;
st1 - st6 sayfalarında C sütununda bulunan m3 lerin toplamı ile
st1 - st6 sayfalarında I sütununda bulunan m3 lerin toplamını bulup
bu ikisini toplamasını
ve ilgili satırın I Sütununda bulunan m3 'üne bölüp 100'le çarpmasını
mı istiyorsunuz?

3. ben ebat ayırımını 30x30x2 şeklinde yapmıştım. Bunu nasıl değiştirmek istiyorsunuz. Düzgünlük nedir?

Bide siz ne kesip biçiyosunuz :)
 
Katılım
25 Nisan 2007
Mesajlar
192
Excel Vers. ve Dili
excel 2007 Türkçe
sayin xxcell hocam fireyi otomatik olarak hesapliyordu makrolara bakarsanız orda formulu var ve verimdede sizin dediğiniz gibi olacak ve bu sonucu icmale atacak bu arada biz mermer kesioruz:) 30 30 derkenn şöyle söyleyim misal

30*30 2 cm lik 4.78 m2
30*40 2 cm lik 3.75 m2
30*50 2 cm lik 7.5 m2
30*60 2 cm lik 9.45 m2
40*40 2 cm lik 4.15 m2
60*60 2 cm lik 7.5 m2
30*30 3cm lik 4.78 m2
30*40 3cm lik 3.75 m2
30*50 3cm lik 7.5 m2
30*60 3 cm lik 9.45 m2
40*40 3 cm lik 4.15 m2
60*60 3 cm lik 7.5 m2

bu şekilde toplam m2 leri vermesini istiorum 6 st toplamının ebatları yukurdaki şekilde ne kadar m2 kestiklerini istiyorum o tarih aralığındaki ufak bi not 1,5 cm ve 4 cm de var kalınlık olarak yani

30*40 2 cm derken 30 eni 40 boyu 2 cm de kalınlığı şimdi sanırım daha anlaşılır oldu yardımlarınız için şimdiden tşkler
 
Son düzenleme:
Katılım
25 Nisan 2007
Mesajlar
459
Excel Vers. ve Dili
2007
Sn. Yıldırım,

Size sadece anlayabildiğim kadar yardımcı olabilirim.

Bazı soru işaretlerim var.

1. Fire'nin nası hesaplandığını makrolarda bulabilirsiniz demişsiniz. Ben bulamadım. Siz ST1-ST6 arasına fireleri girmediğiniz sürece, veya kurmak istediğiniz formülü söylemediğiniz sürece firelere bir şey yapamam.

2. Verimin hesaplanışını hiç doğru bulmuyorum. ama yukarıdaki şekilde yaparsanız doğru demişsiniz. O yüzden ICMAL_VERI sayfasını kontrol ederseniz teyid aldığım şekliyle yaptım. Bir problemi varsa söyleyin düzeltelim.

3. m2 leri ilave etmemizi istemişsiniz umarım olmuştur.

Şu haliyle fireler harici tamamdır gibi gözüküyor. Ekli dosyayı bir inceleyiniz.
 
Katılım
25 Nisan 2007
Mesajlar
192
Excel Vers. ve Dili
excel 2007 Türkçe
sayın xxcell hocam şimdi kısaca fire hesaplaması birinci m3 den yanin taşın m3 den kesildikten sonra yani ebatlandiktan sonraki m3 çıkardım mı fireyi veriyor yani C-I ı dada kesilen taşın m3 tıoplamlari alinip öyle çıkarılıyor örnek için dosyada anasayfa var ordan giriş butonuna basip cikan pencerede değerleri girerseniz kalınlık 2,3,4 olabilir taşın m3 de 5,7 yazın diğer ebatları kafadan girin ne demek istediğimi daha iyi anlayacaksiniz o şekilde verimde firede doğru hesaplıyor benim sıkımtım ise verimde doğuyor sebebine gelince bit taş düşünün verimi %150 olması imkansız en fazla %90 olabilir 99 olabilir mutlaka firesi var çünki ve bu verimleri toplattiğim zamanda tüm taşlar için %520 değer veriyor buda çok abest kaçıyor bende tam bu konuda formül kuramadım benim istediğim olay st1 den st6 ya kadar genel olarak bi verim vermesi misal %80 gibi

ama tek taş için misal ben size formül yazıyım taşın kesildikten sonraki m3 toplamı yani I hücresindeki 1 taşın m3 toplamı*100/o taşın kesilmeden önceki m3yani C sutunundaki değer diğerleri için bir sorun yok umarım daha anlaşılır ve akıcı bir anlatım olmuştur yardımlarınız için tşkler zaten bu olayıda halledersek birşey kalmıyor burda tıkandım kaldım bende iyi çalışmalar
 
Katılım
25 Nisan 2007
Mesajlar
459
Excel Vers. ve Dili
2007
Aykut Bey,

Dosyanız ektedir.

2 kriter mevcut,

1. ICMAL_VERI sayfasında ilgili taşa ait m3, fire ve verim bilgisi mükerrerliki önlemek için sadece ilk satırlarına girilmiştir.
2. Eğer hatalı giriş yaparsanız, ilgili taşı bir satırda traverten, bir satırda bej gibi bu durumda hesaplamalar hatalı olur.
 
Katılım
25 Nisan 2007
Mesajlar
192
Excel Vers. ve Dili
excel 2007 Türkçe
sayın xxcell cok tşk ederim tam istediğim gibi olmuş ama verimi % olarak yapınca %9160 gibi bir rakam çıkıyor :( verim ben 6 st nin toplami na göre değer yapılacak demiştim ama yardımlarınız için tşkler ve ufak bir not regal vede travertende bazı değerleri almıyor bilginize iyi çalışmalar
 
Son düzenleme:
Katılım
25 Nisan 2007
Mesajlar
459
Excel Vers. ve Dili
2007
% olarak yapmak istiyorsanız o zaman *100 yaptırmamanız gerekir.
Bunu düzeltmek isterseniz özet tablonun içindeki bir hücredeyken
sağ tuşlayıp, formüller ... hesaplanmış alan seçeneğini seçin.
Açılan pencerede Ad kutusunu, VERIM. olarak değiştirin.

=EĞER(EHATALIYSA(M32/M3*100);;M32/M3*100)

formülünü, =EĞER(EHATALIYSA(M32/M3);;M32/M3) olarak değiştirin.
 
Üst