otomatik toplama formülü

merhaba çok uğraştım ama bir türlü beceremedim.Forumdada aradım ama maalesef yeterince zamanım olmadığı için sizlerden yardım istiyorum.Benim istediğim belirli ölçütlere göre toplama yapacak bir formül.yapmış olduğum bir örneği ekte gönderiyorum.ilgilenen arkadaşlara şimdiden teşekkürler.

Excel Vers. ve Dili
(Excel 2016 - İngilizce)
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
30-11-2022
Dosyanız ektedir.

Başlık bilgileri aynı olması gerekmektedir.

sayın ripek öncelikle ilginize çok teşekkür ederim.gerçektende ummadığım bir şey oldu diyebilirim.ancak benim kullanmam gereken form bayağı geniş,yanlış hatırlamıyorsam 30 sütun civarında.Eğer bu işlevin mantığını kavrayabilirsem işim kolay.ayrıca veriler aylık olarak her ay ayrı formlara yazılacağından formülde buna göre nasıl düzeltme yapılabilir? bu konuda yardım edebilirseniz sevinirim.

Son düzenleme:
Excel Vers. ve Dili
(Excel 2016 - İngilizce)
30-11-2022
Sn.okandal,

SUMPRODUCT(Topla.Çarpım) formülü birçok IF(Eğer) formülünün yapacağı işlevi tek başına yapabilir.

Bu formülle ilgili olarak aşağıdaki linki incelemenizi tavsiye ederim.

http://www.excel.web.tr/showthread.php?t=16859

sayın ripek gönderdiğiniz örneği ve linki inceledim.% 90 kavradım.tek eksiğim tarih.bir türlü olmuyor.örnek veri tabanındaki tarihleri değiştiriyorum(sizin gönderdiğiniz örnekteki) fakat formda hiç bir şey değişmiyor.örnek link te de aradığımı bulamadım.yinede teşekkürler. ben uğraşmaya devam ediyorum

Excel Vers. ve Dili
(Excel 2016 - İngilizce)
30-11-2022
Dediğiniz gibi tarihleri formüllerde kullanmak biraz zordur.

Sanırım sizin yapmak istediğiniz örneğin Kasım ayında muayene olanları görmek istiyorsunuz.Formülde ay olarak değilde iki tarih olarak kullanabilirsiniz.

=SUMPRODUCT(D2:D100>=H1)*(D2:D100<=I2) gibi....

Dediğiniz gibi tarihleri formüllerde kullanmak biraz zordur.

Sanırım sizin yapmak istediğiniz örneğin Kasım ayında muayene olanları görmek istiyorsunuz.Formülde ay olarak değilde iki tarih olarak kullanabilirsiniz.

=SUMPRODUCT(D2:D100>=H1)*(D2:D100<=I2) gibi....
formülü bir türlü uyarlayamadım.ilgilenen arkadaşlara teşekkürler.

Excel Vers. ve Dili
(Excel 2016 - İngilizce)
30-11-2022
Formülleri H9'daki gibi düzeltiniz.

sevgili forum üyeleri
sizlerin yardımı ile yapmış olduğum ve benim içn çok önemli olan cetveli tamamladım.Ancak çok büyük boyutlu veri olduğu için veri yenileme yaparken excel tıkanıyor hesaplayamaz hale geliyor.Cetveli başka bir dosya haline getirmek istiyorum fakat bir türlü olmuyor.Bu işin en güzel yolu makro öğrenmek olduğunu biliyorum ancak şu an acil olarak bu işli bitirmem lazım.acaba cetveli başka bir dosyaya kopyalayıp formülü nasıl düzeltmemiz gerekir.yardımlarınız için şimdiden teşekkürler.özellikle sayın yuttaş ve sayın ripek'e

Son düzenleme:
sayın forum üyeleri kaç gündür uğraşıyorum.acaba neden sonuç alamıyorum?
formül içeren cetveli başka bir sayfaya kopyaladım formülün önüne eski dosyanın adresini yazıyorum mesela (kitap1.sayfa1.xls$d24$:$d$200) ama excel hesaplayamıyor vb gibi uyarlar alıyorum. başka yaptığım ve başka çalışma kitaplarından veri alan cetvellerimde hiç böyle bir sorunla karşılaşmamıştım.lütfen yardım edin çünkü yıl sonu geliyor. bu cetvele bağlı çok çalışmam var.aynı örnekli değişik cetvellerim de var.

Merhum İdris SERDAR

Moderatör
Yönetici
Excel Vers. ve Dili
Excel, 365 - İngilizce
sayın forum üyeleri kaç gündür uğraşıyorum.acaba neden sonuç alamıyorum?
formül içeren cetveli başka bir sayfaya kopyaladım formülün önüne eski dosyanın adresini yazıyorum mesela (kitap1.sayfa1.xls$d24$:$d$200) ama excel hesaplayamıyor vb gibi uyarlar alıyorum. başka yaptığım ve başka çalışma kitaplarından veri alan cetvellerimde hiç böyle bir sorunla karşılaşmamıştım.lütfen yardım edin çünkü yıl sonu geliyor. bu cetvele bağlı çok çalışmam var.aynı örnekli değişik cetvellerim de var.

Sayın Okandal
Sorunuz pek açık değil.

Başka sayfa diyorsunuz. Oysa anlatmak istediğiniz başka bir Excel kitabı herhalde.

Verileriniz homojen değil. Hastalık adları cetvelde farklı verilerin bulunduğu yerlerde farklı ad ve kısaltmalara tabi tutulmuş. Örneğin "AKUT ÜST SOLUNUM YOLU ENFEKSİYONU", A.ÜSYE gibi...

1. Bunları homojen hale getirin.

2. Sumproduct / Topla.Çarpım formül iki kitap arasında çalışacaksa iki kitabın da açık olması gerekir.

3. Verileriniz çok fazla ise bu tür fonksiyonlar dosyayı ağırlaştırır.

4. Benim kişisel görüşüm; verilerinizi homojen hale getirip, veri tabanı mantığı içinde, verilerinizin işleneceği veri tabanı şeklinde bir dosya oluşturup, bu dosyadan Dış Veri Al yöntemi ile oluşturulmuş bir Pivot Tablo - Özet Tablo ile daha esnek, macrosuz, formülsüz bir şekilde çözmek en doğru yol olacaktır.

sayın yurttaş öncelikle ilginize teşekkür ederim."Verileriniz homojen değil. Hastalık adları cetvelde farklı verilerin bulunduğu yerlerde farklı ad ve kısaltmalara tabi tutulmuş. Örneğin "AKUT ÜST SOLUNUM YOLU ENFEKSİYONU", A.ÜSYE gibi... " demişsiniz.Aslında alan adları oldukça homojen.yazmış olduğum (daha doğrusu sizin ve sn.ripek'in yardımları ile oluşan) formüle dikkat ederseniz kısaltılarak yazılan alan adlarının formülde yer almadığını farkedeceksiniz.Çünkü bu cetvel resmi bir cetvel ve içeriğine aynen uymamız gerekiyor.örnek dosyamda sarı renk ile işaretli alan bu kısaltmaların formülüne uymaktadır.Ben sorunumu çözdüm şu anda son çalışmalarımı yapmaktayım.Sorun hücrenin baş vurduğu adresi tam olarak yazmamam imiş. örnek (C:/belgelerim/kitap1.sayfa1!$h$3:$$h300) her şey için teşekkürler