Otomatik satır ve sütun renklendirme

Excel Vers. ve Dili
Plus 2010
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
27.05.2022
Veri girişi yaptığım bir userform var. Textbox'lara bilgi girdikten sonra "Kaydet" düğmesine bastığımda ilgili sütun başlıklarının altına veri ekleniyor. Bildiğiniz gibi sütun veya satırları birbirinden ayırabilmek için renklendirmek gerekiyor. Her satır eklendiğinde daha önce belirlediğim rengin sütun (duruma göre satır) boyunca devam etmesini sağlamak istiyorum.
Not: Soru eklemeden önce konu başlıklarında araştırma yapıyorum, bunu alışkanlık haline getirmeye çalışıyorum. Daha zor örnekler var bu konuda ama benim istediğim yok! Ekteki örnek benim istediğim çalışmaya benziyor ama otomatik değil sürekli girip çıkmak gerekiyor forma.
sitede bulduğum örnek
[link=http://www.dosyayukleyin.com/do.php?id=4292]Renk Seç ve Hücreleri Boya.rar[/link]
userformum
[link=http://www.dosyayukleyin.com/do.php?id=4293]dragotreis-BGF.zip[/link]

Murat OSMA

Altın Üye
Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
Microsoft 365 TR-EN
31-12-2028
Koşullu Biçimlendirme ile yapabilirsiniz.

Excel Vers. ve Dili
Plus 2010
27.05.2022
Birçok örneği inceledim. Neredeyse tümü bir koşulun gerçekleşmesi durumunda sonuç veriyor. Benim istediğim A,B,C,D,E,F,G sütunları var diyelim. Yalnızca A, D ve G sütunlarına formdan veri girişi yapıldıktan sonra "Kaydet (enter anlamına geliyorsa)" tuşuna basınca ilgili sütunlara denk gelen satırlar renklensin. Yoksa sütunun tamamını seçer sonra renklendiririm öyle de olur.

Excel Vers. ve Dili
OFFİCE 2010- TÜRKÇE
22-12-2019
Kolay gelsin.
Girdiğiniz veriler sütunların en altına mı yazılıyor.
Yoksa sütun üzerinde herhangi bir hücrede düzenleme de yapılıyor mu?

Excel Vers. ve Dili
OFFİCE 2010- TÜRKÇE
22-12-2019
Kod:
Cells.Interior.Pattern = xlNone
[COLOR="Red"]kaydet butonunun bulunduğu kod kısmının en başına yazın[/COLOR]

[COLOR="red"]en altına ise bunu yazın her en son girilen kaydın a,d,g sütunlarını kırmızı yapar[/COLOR]
a = Cells(65536, 1).End(xlUp).Row
For b = 1 To 7 Step [COLOR="red"]3[/COLOR] ' burada step3 ün anlamı a,d,g sütunları aralıkları sabit olduğu içindir. 
Cells(a, b).Interior.Color = 255

Next

Excel Vers. ve Dili
Plus 2010
27.05.2022
Merhaba! Mesajınızı yeni gördüm. Bilgi girişleri altalta sıralı şekilde yapılıyor. Aslında koşullu biçimlendirmeyle yaptım fakat formda denemedim. Yani form yapısı içinde excel sayfasına dönüp koşullu biçimlendirme yapmak tuhaf geldi bana. Sağolsunlar bu sitenin yardımlarıyla VBA kodlarıyla yapılmış formu genişletmeye geliştirmeye çalışıyorum. Her ne olacaksa userform içinde olmalı! Yoksa klasik manada sayfalar üzerinde çalışırız olur biter! Teşekkür ediyorum vakit bulunca deneyeceğim.

Son düzenleme:
Excel Vers. ve Dili
OFFİCE 2010- TÜRKÇE
22-12-2019
Tamam verdiğim kodu uygulayın .

Excel Vers. ve Dili
OFFİCE 2010- TÜRKÇE
22-12-2019
yalnız şuna dikkat edin;
Kod:
[COLOR="Red"]Cells.I[/COLOR]nterior.Pattern = xlNone
kaydet butonunun bulunduğu kod kısmının en başına yazın
Buradaki kodda cells tüm hücrelerin dolgu rengini sıfırlar.
Eğer sayfanızda renkelndirme yaptıysanız kodu ona göre düzenleyin

Excel Vers. ve Dili
Plus 2010
27.05.2022
[link=http://www.dosyayukleyin.com/do.php?id=4293]dragotreis-BGF.zip[/link] bu form üzerinde örnek olsun diye (ben sonra kendim uyarlarım) kendinize göre belirlediğiniz yeni kayıt (satır) eklendiğinde 3-4 sütun boyunca renklendirecek durumu uyarlayabilir misiniz? Amaç her satır eklendiğinde kontrollü bir şekilde hücre zemini renk alsın.