okul nöbet cizelgesi

Excel Vers. ve Dili
2003 türkce
arkadslar ben nöbet cizelgesi hazirlamak istiom ekteki gibi.ama nöbet yerleri bizde bahce,1.2.3. koridor (1 ögretmen 3 koridordan da sorumlu)yani 2 sütun.9 ögretmen var.1 arkadasa haftada bir nöbet yazilacak.artik diger aylar ise haftada 2 nöbet..diger arkadaslar haftanin iki günü nöbet tutacaklar.her ay bir arkadas haftada 1 gün nöbet tutacak. bana lütfen yardimci olursaniz cok sevinirim.saygilarimla

Ekli dosyalar

Excel Vers. ve Dili
2003 türkce
Nöbet cızelgesı

Merhaba;
Kendi dosyanızı ve diğer eki inceleyin.
İyi çalışmalar.
arkadasim,özele yazmak yasaktir belki diye buradan da yaziyorum ksr bakma.ben excelin acemisiyim.heralde yanlis anlatmis olmaliyimm sorunu.nöbet

cizelgesinde :9 ögretmen arkadasiz,8 arkadas her hafta 2 saat nöbet tuta-
cak(örnegin 1 gün nöbetim bahcede ,diger gün koridorda olacak.)1 ögretmen arkadas ise sadece haftada 1 gün nöbet tutacak.her ay icimizden biri bu arkadas gibi dönüsümlü olarak sadece haftada 1 gün nöbet tutacak.bir de cizelgenin süresini 2015 tarihine kadar uzatmak mümkün mü?
saygilarimi sunar yardimlariniz icin cok tesekkür ederim.

muygun

Özel Üye
Excel Vers. ve Dili
Excel-2003 Türkçe
Merhaba syn. omarusta;
Önce özel mesaj ile ilgi bir açıklama;
Burda üretilen dosya yada çözümlerden birden fazla kişi faydalanıyor. Eğer özel mesajınızda belirttiğiniz isteklerinizi burda belirtmemiş olsaydınız;
a) çözüme bakan 3. kişiler soru ve çözüm örtüşmediği için hiçbir anlam çıkaramayacaklardı.
b) alternatif çözüm yolları kapanacaktı.
O nedenle özel mesaj ile dikkati çekmek doğru ama soru yada ek isteklerin sadece mesajda belirtilmesi yanlış.

İsteğinize gelince;
İsteğiniz ya çelişkili yada ben anlayamıyorum.
Anlayamadığım noktalar;
1-nöbet yeriniz 2 adet mi? (2 adet ise tüm günlere nöbet yazılsa 2*7=14 nöbetci lazım halbuki 2*8=16 nöbet yazılacak kişi var herkesin haftada 2 gün mutlak nöbet tutma ihtimali yok. haftada 5 gün nöbet yazılsa 2*5=10 nöbetci lazım. 8 kişi 2 şer nöbet tutacaksa 2*8=16 nöbet eder yine mutlak 2 nöbet olayı olmuyor)
2-nöbet zamanları hangi günler? ,resmi ve dini tatiller nöbet dışı mı?
3-nöbet yazılacak her gün için 2 nöbetci ismi ve birde hafta nöbetcisi mi var?
(yukardaki notunuzda "1 ögretmen arkadas ise sadece haftada 1 gün nöbet tutacak." ibaresi var. Bu not her hafta 1 kişinin hafta nöbetcisi olduğunu düşündürür. Ama devamında "her ay icimizden biri bu arkadas gibi dönüsümlü olarak sadece haftada 1 gün nöbet tutacak" notu sanki her ay 1 kişinin ay nöbetcisi olduğu sonucunu veriyor.) ?
4-izin,görev rapor yada isim değişikliğinde nasıl çözüm bulacaksınız?
Bu tabloyu eski usul nasıl dolduruyorsanız bir tane örnek doldurun ve açıklamaları üzerinde belirtin.
Tekrar üzerinde düşünelim.

İyi çalışmalar.

Excel Vers. ve Dili
2003 türkce
Merhaba syn. omarusta;
Önce özel mesaj ile ilgi bir açıklama;
Burda üretilen dosya yada çözümlerden birden fazla kişi faydalanıyor. Eğer özel mesajınızda belirttiğiniz isteklerinizi burda belirtmemiş olsaydınız;
a) çözüme bakan 3. kişiler soru ve çözüm örtüşmediği için hiçbir anlam çıkaramayacaklardı.
b) alternatif çözüm yolları kapanacaktı.
O nedenle özel mesaj ile dikkati çekmek doğru ama soru yada ek isteklerin sadece mesajda belirtilmesi yanlış.

İsteğinize gelince;
İsteğiniz ya çelişkili yada ben anlayamıyorum.
Anlayamadığım noktalar;
1-nöbet yeriniz 2 adet mi? (2 adet ise tüm günlere nöbet yazılsa 2*7=14 nöbetci lazım halbuki 2*8=16 nöbet yazılacak kişi var herkesin haftada 2 gün mutlak nöbet tutma ihtimali yok. haftada 5 gün nöbet yazılsa 2*5=10 nöbetci lazım. 8 kişi 2 şer nöbet tutacaksa 2*8=16 nöbet eder yine mutlak 2 nöbet olayı olmuyor)
2-nöbet zamanları hangi günler? ,resmi ve dini tatiller nöbet dışı mı?
3-nöbet yazılacak her gün için 2 nöbetci ismi ve birde hafta nöbetcisi mi var?
(yukardaki notunuzda "1 ögretmen arkadas ise sadece haftada 1 gün nöbet tutacak." ibaresi var. Bu not her hafta 1 kişinin hafta nöbetcisi olduğunu düşündürür. Ama devamında "her ay icimizden biri bu arkadas gibi dönüsümlü olarak sadece haftada 1 gün nöbet tutacak" notu sanki her ay 1 kişinin ay nöbetcisi olduğu sonucunu veriyor.) ?
4-izin,görev rapor yada isim değişikliğinde nasıl çözüm bulacaksınız?
Bu tabloyu eski usul nasıl dolduruyorsanız bir tane örnek doldurun ve açıklamaları üzerinde belirtin.
Tekrar üzerinde düşünelim.

İyi çalışmalar.
Muygun arkadasim merhaba,simdi bazi düzeltmelerle konuyu söyle aciklamak istiyorum:
Biz 9 ögretmen arkadasiz.Bu ögretmenlerden Tülay Cakmakli Pazartesi tek nöbet,Derya Hanim sali-persembe-cuma günlerinden birinde tek nöbet,tutacaklar.Aysu hanimin konumu geregi Pazartesi ve Carsamba günlerinde nöbet tutmasi gerekiyor..Geriye 6 ögretmen kaldi.Bunlardan birine de haftada sadece 1 nöbet yazilacak,1 ay sonra tekrar 2 nöbet tutacak.Ama bu dönüsümlü olacak.mesela ben gecen ay haftada tek nöbet tutarken diger arkadaslar 2 nöbet tuttular.Diger kalan 5 ögretmene ise haftada 2 nöbet yazilacak.Nöbet yerleri de degistirdik.1-Bahce 2-Birinci koridor 3-iki ve ücüncü koridor...Izin,hastalik,sevk,rapor falan farketmez,bir sekilde o günleri halledebiliriz.O günleri düsünmeyelim.Sadece resmi ve dini tatiller de devre disi nöbet yazilmayacak.Valla degerli ustam bu bu sekilde.Ben excele cok düskünüm ama cok ta acemiyim daha.senin gibi ustalarin yaptiklari calismalari takip ederek kendimi gelistirmek istiyorum.Umarim senin vaktini almamisimdir.saygilarimla....

Son düzenleme:
Excel Vers. ve Dili
2003 türkce
Muygun arkadasim merhaba,simdi bazi düzeltmelerle konuyu söyle aciklamak istiyorum:
Biz 9 ögretmen arkadasiz.Bu ögretmenlerden Tülay Cakmakli Pazartesi tek nöbet,Derya Hanim sali-persembe-cuma günlerinden birinde tek nöbet,tutacaklar.Aysu hanimin konumu geregi Pazartesi ve Carsamba günlerinde nöbet tutmasi gerekiyor..Geriye 6 ögretmen kaldi.Bunlardan birine de haftada sadece 1 nöbet yazilacak,1 ay sonra tekrar 2 nöbet tutacak.Ama bu dönüsümlü olacak.mesela ben gecen ay haftada tek nöbet tutarken diger arkadaslar 2 nöbet tuttular.Diger kalan 5 ögretmene ise haftada 2 nöbet yazilacak.Nöbet yerleri de degistirdik.1-Bahce 2-Birinci koridor 3-iki ve ücüncü koridor...Izin,hastalik,sevk,rapor falan farketmez,bir sekilde o günleri halledebiliriz.O günleri düsünmeyelim.Sadece resmi ve dini tatiller de devre disi nöbet yazilmayacak.Valla degerli ustam bu bu sekilde.Ben excele cok düskünüm ama cok ta acemiyim daha.senin gibi ustalarin yaptiklari calismalari takip ederek kendimi gelistirmek istiyorum.Umarim senin vaktini almamisimdir.saygilarimla....
ya da ustam bir nöbet programi buldum ve ekledim.bu programda aylik sadece 1 aylik nöbet var.bzunu 2015 yilina kadar uzatabilir miyiz acaba,sifresi:bilmeyon

Ekli dosyalar

muygun

Özel Üye
Excel Vers. ve Dili
Excel-2003 Türkçe
Syn. hocam;
elinizde bulunan son aya ait nöbet çizelgesini eklemezseniz yada söylediğiniz senaryoya uyan bir taslağı gömezsem günlük tekrarlanan nöbet yeri, haftalık tekrarlanan nöbet yeri ve aylık tekrarlanan nöbet yeri miktarlarını çıkartamıyorum.
Sorun üzerinde düşünebilmem için bir tablo oluşturun ve bunu ekleyin. (anlatımınızdan bir sonuç çıkaramadım)
İyi çalışmalar.

Excel Vers. ve Dili
2003 türkce
Syn. hocam;
elinizde bulunan son aya ait nöbet çizelgesini eklemezseniz yada söylediğiniz senaryoya uyan bir taslağı gömezsem günlük tekrarlanan nöbet yeri, haftalık tekrarlanan nöbet yeri ve aylık tekrarlanan nöbet yeri miktarlarını çıkartamıyorum.
Sorun üzerinde düşünebilmem için bir tablo oluşturun ve bunu ekleyin. (anlatımınızdan bir sonuç çıkaramadım)
İyi çalışmalar.
sayin MUYGUN öncelikle gösterdiginiz ilgi ve alaka icin sonsuz tesekkürler.yarin uygun bir sey ekleyecegim.saygilarimla...