Ölçüte uyan aralığı kopyalama

Excel Vers. ve Dili
Office 2003
Ömer uzmanım istediğim şekilde bir kod tanzim etmişti. Ancak projede bir değişiklik oldu. sütun bazından satır bazına çevirdik. Kodu satır bazında işlem görecek şekilde tanzim edebilir miyiz?

Ömer Uzmanıma ait kod aşağıdadır.
Ekli dosyaya göre uyarlayabilmeniz mümkün mü?

Private Sub Worksheet_Change(ByVal Target As Range)
Dim c As Range
If Intersect(Target, [c8]) Is Nothing Then Exit Sub
Application.ScreenUpdating = False
Set c = Range("AJ15:DF15").Find(Target, , xlValues, xlWhole)
If Not c Is Nothing Then
Range(Cells(15, c.Column), Cells(Rows.Count - 15, c.Column)).Select
Selection.Copy Range("B12")
End If
Target.Select
Application.ScreenUpdating = True
End Sub

Ekli dosyalar

Korhan Ayhan

Administrator
Yönetici
Admin
Excel Vers. ve Dili
Microsoft 365 Tr-En 64 Bit
Merhaba,

Yapmak istediğiniz işlem nedir?

Excel Vers. ve Dili
Office 2003
Korhan Abi "Uzmanım"
Yapmak istediğim C8 hücresinde seçtiğim sınav adı ne ise;
YGS ise B100:B107 arası
LYS ise B108:B114 arası
B12 satırına taşınacak.

Bundan önce sütun bazında talebim olmuştu. Ömer Uzmanım yardımcı olmuştu. Amirlerce değişiklik yapılınca yeni değişikliğe çeviremedim. O yüzden yardımlarınıza ihtiyaç hasıl oldu

Murat OSMA

Altın Üye
Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
Microsoft 365 TR-EN
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
31-12-2028
Sn. Yesilyurtlu, kusura bakmayın ama, 1.011 mesajınız ve bu basit işlemi dâhi yapamıyorsunuz. Gerçekten yazık. :bad:
Bu kadar mesaj yazdınız ve size sürekli yardımcı olundu, çözümler sunuldu, ama anlıyorum ki; şimdiye kadar hiçbir şey öğrenmemişsiniz.
Öğrenmek istediğinizi de hiç sanmıyorum. :cry: Bu durum gerçekten beni çok üzüyor.
Elbetteki öğrenmeyi isteyip istememeniz beni hiç ilgilendirmez ama, hani derler ya; "verilen emeklere yazık" diye.
İşte ben o emekleri gördükçe, karşılığında da koca bir hiçi bulunca, yazık demekten başka bir şey gelmiyor elimden ve inanın çok moralim bozuluyor.
Ayrıca bu öğrenmeme ya da öğrenememenin sebebini de merak ediyorum. Bir insan neden öğrenmek istemez ? :dusun::dusun::dusun:

Excel'in "E"sinden anlamayan kardeşime bile bir kere nasıl yapıldığını göstersem, bu işi Makro kaydet ile kolaylıkla çözer. Siz düşünün artık nerede olduğunuzu...

Umarım sözlerimi yanlış anlamayıp, hakkımda kötü düşünmezsiniz.

İyi akşamlar...

snx111

Banned
Excel Vers. ve Dili
2010 office tr
Sayın Murat OSMA
Ağzınıza sağlık.
Teşekkür ederim
:aha: :???: SAnki soruyu soran Karanlıkta sigara içen beşinci adam . :)
Ne deseniz boşuna demekki 500 mesaj sorulan soruya ait geri kalanıda teşekkür.. :)

Son düzenleme:
Excel Vers. ve Dili
Office 2003
Değerli ve o kadarda muhterem mesaj yazan arkadaşlar.
1- snx111
Benim fıtratımı bilmeden, huyumu suyumu bilmeden alay edercesine "bu hakkı size kim verdi bilmiyorum" ne deseniz boş demeniz ne derece etik?
2- O mesajı yazmanızda ki amaç ne? Ne diye böyle bir mesaj yazma gereksinimi duydunuz açıklamanızı özellikle istiyorum?
3- Forumda edebe ve adaba sığmayan mesaj hiç yazmadım. Kendime yakıştırmadım. Siz kendinize nasıl yakıştırdınız?

Murat OSMA

1- excelvba sitesi yönetiminde bu mesaj yazılsa idi, derdim ki gerçekten bana emeği geçti artık sorularımdan gına geldi bu mesajı yazdı. Bu sitede yanılmıyorsam benim mesajıma 2 ya da 3 mesaj yazdınız. 1 tanesi çözüm diğer iki tanesi yukarıdaki yazıya benzer mesaj gibiydi.
Sormadan geçemiyorum. Aynı türden iki mesajı yazmanızda ki amaç ne? Nereye varacağız?
2- Sitede uzmanlar var. Böyle bir mesaj sadece "halit3" uzmanımdan gelmişti. Gerçekten halit3 uzmanıma msn aracılığı ile bir çok kez yardım istedim. Özellikle de terfi ve göstergeler konusunda. Çoğa yakın kısmını cevaplamıştı. Yukarıdakine benzer mesaj yazmada haklıdır diye düşünmüştüm.
3- Burada 500 mesajdan sonra yardım istemek için yazılan mesaj olursa şamar oğlanı muamelesi ne mi tabii tutuluyor. Ben bunu bilmiyordum. Sitede böyle bir uygulama var ise Site yöneticisi Hüseyin abi açıklık getirir sanırım bu konuya.
4- Soruya cevap vermeyecek ya da vermek istemeyecek bi hal içinde iseniz "alay eder gibi, kardeşleriniz ile kıyaslar gibi abilik, büyüklük, bilginlik görevine soyunmaya gerek yok diye düşünüyorum.
5- Kişilerin kalbini kırmak bana yakışmaz. Kişi kendine yakışanı yapar. Sitede bana emeği geçen;
Evren GİZLEN Uzmanım,
Yurttaş Uzmanım,
Ömer Uzmanım,
Korhan Uzmanım,
Necdet Uzmanım,
Uzmanamele uzmanım,
Muygun Uzmanım
Halit3 Uzmanım "Hatırlayamadığım varsa onlardan özür diliyorum"
Haricinde kimse kendisine pay çıkarmasın. O hakkı onlara kim veriyorsa kendini tanıtsın ki bilelim.
Çünkü ben o hakkı sizlere vermedim. Durumdan kendinize pay çıkarmayın.

Ustalarıma saygılarımla.

Bu mesajdaki soruma cevap verilmesin. Ama alay eder gibi, küçük düşürür gibi duruma zemin hazırlayan mesajlar da yazılmasın

Saygılarımla

Murat OSMA

Altın Üye
Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
Microsoft 365 TR-EN
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
31-12-2028
Sn. Yesilyurtlu,
Kusura bakmayın ama mesajınıza yanıt vermek istiyorum.

Yaşça benden büyük olduğunuzu düşünüyor ve size saygı duyuyorum. Yazdığım veya yazacağım, size ters gelen kelime ve düşüncelerim için özür dilerim.

■ Ben mesajınızdan genel olarak şunu anlıyorum: "Burası sizin değil ve bu konuda yorum yapmak size düşmez." Hatta, bir de "kendinize pay çıkarmayın" demişsiniz. Şaşkınım. :shock:

Önceki mesajımda da belirttiğim gibi: "beni hiç ilgilendirmez" bu konuda haklısınız ama, "ben size çok yardım ettim, verdiğim emeklere yazık" gibi bir cümle kurmadığım ve saydığınız nedenlerden dolayı hiçbir zaman o şekilde düşünmediğim hâlde, mesajınızın bu yönde olmasına bir anlam veremedim. Tamamıyla yanlış düşündüğünüzü görüyorum.

İnanın, yardımlaşma noktasında ExcelVBA.Net ile Excel.Web.TR arasında bir ayrım yapmıyorum. Hatta yeri geliyor, ExcelVBA.Net doğal olarak benim için daha öncelikli bir yer olduğu hâlde, aynı soru her iki sitede de sorulmuşsa, burada olduğum zamanlarda önceliği Excel.Web.TR'ye veriyorum. Aslında orası-burası, öteki-beriki benim için farketmez, benim kafam sizin düşündüğünüz gibi çalışmıyor. Farkettiyseniz, öyle olsaydı burada bin küsür mesaj yazmazdım. Bunların sadece 3'ü size denk gelmiş, 1'i çözüm olmuş, diğer ikisinde bağlantı önermişim. Size ancak bu kadar yardımım dokunmuş. Keşke daha fazla yardımcı olabilseydim de, o bende göremediğiniz hakkımla size daha güzel mesajlar yazabilseydim diye içimden geçirmiyor değilim. Beni kafanızdaki bazı klişelere yerleştirip değerlendirmeyin, mesajıma karşılık verecekseniz, vermek isitiyorsanız, ne yazdıysam ona göre bir karşılık vermenizi isterim. Haksızsam ya da yanlışsam, "haklısın, yanlışım var" derim ağzımı açmam, aynı şekilde haklıysam da kimse kusura bakmasın biraz zor susarım.

Gerçeği söylediğim için, alay ettiğimi ve küçük duruma düşürüldüğünüzü düşünmenize üzüldüm ama, unutmayın ki; siz büyük olursanız, kimse sizi küçük düşüremez. Yine de verdiğim örnekten dolayı özür dilerim...

Kalın sağlıcakla !