Öğrenci Tanıma Fişi

Excel Vers. ve Dili
Excel 2007 - Türkçe
Merhaba değerli hocalarım. Öncelikle herkesin bayramını en içten dileklerimle kutluyorum.
Bu forumdan çok büyük destek alarak hazırlamaya çalıştığım ve işlerimi fazlasıyla kolaylaştıracağını düşündüğüm bir excel dosyası var. Yine bir noktada yetersiz kaldım ve yardıma ihtiyacım var. Ekte sunduğum dosyada bir adet excel dosyası bir adet de pdf dosyası mevcut. Excel dosyasında bilgileri girilen öğrenciler, seçilen öğretmene göre sınıflara ayrılıyor ve her bir öğretmen için "istenilen" bilgilerden oluşan birer sınıf listesi hazırlıyor. Buraya kadar her şey normal. İstediğim ve yapamadığım kısım ise şu: her bir öğrenci için (isteğe bağlı olarak okul numarası girilen tek bir öğrenci için de olabilir) ekteki dosyada yer alan formatta birer "Öğrenci Tanıma Fişi" oluşturulmasını istiyorum. Formatı örnek olsun diye kattım (aşağı yukarı buna benzer olacak ancak daha sonrası için ekleme çıkarma yapılma olasılığı yüksek). Yani orada istenilen ancak excelde olmayan bilgiler de var. Bu konuda yardımcı olabilecek hocalarımdan yardım bekliyorum. Şimdiden teşekkür ederim. Hayırlı Bayramlar.

EK: Tıkla indir.

Not: Altın üyeliğim olmadığından lütfen dosya.tc veya benzeri ulaşabileceğim sitelere yükleyiniz.

Excel Vers. ve Dili
Microsoft Excel 2007
Merhaba sayın soyga0123 ; öncelikle kurban bayramınızı kutluyor hayırlara vesile olmasını diliyorum. Eğer dosyanızı siz oluşturdunuz ve bunun üzerinde hali hazırda işlem yapıyorsanız bunu gayet rahat bir şekilde aşabilirsiniz.
Öncelikli olarak bir data sayfası oluşturur ve içerisinde öğrencilerinizin bulunduğu bir sıralama yaparsanız ve sonrasında bir şablon -Dosyanızdaki öğrenci tanıma fişi- hazırlarsanız ve oraya Düşeyara ile Numarası ve/veya ismi girilen öğrencinin düşeyara ile bütün bilgilerini data sayfasından çektirir ve ardına hazırlanan şablonun tekrar pdf olarak çıktı alınması gibi şeyleri forumumuzda araştırıp bu sorununuzun üstesinden gelebilirsiniz. Forumda her söylediğim şey için örnekler mevcuttur. Kolay gelsin iyi çalışmalar.

Excel Vers. ve Dili
Excel 2007 - Türkçe
Merhaba sayın soyga0123 ; öncelikle kurban bayramınızı kutluyor hayırlara vesile olmasını diliyorum. Eğer dosyanızı siz oluşturdunuz ve bunun üzerinde hali hazırda işlem yapıyorsanız bunu gayet rahat bir şekilde aşabilirsiniz.
Öncelikli olarak bir data sayfası oluşturur ve içerisinde öğrencilerinizin bulunduğu bir sıralama yaparsanız ve sonrasında bir şablon -Dosyanızdaki öğrenci tanıma fişi- hazırlarsanız ve oraya Düşeyara ile Numarası ve/veya ismi girilen öğrencinin düşeyara ile bütün bilgilerini data sayfasından çektirir ve ardına hazırlanan şablonun tekrar pdf olarak çıktı alınması gibi şeyleri forumumuzda araştırıp bu sorununuzun üstesinden gelebilirsiniz. Forumda her söylediğim şey için örnekler mevcuttur. Kolay gelsin iyi çalışmalar.
İlk olarak geridönüşünüz için teşekkür ederim. Dosyanın satır sütun gibi basit kısmını ben hazırladım ancak makroları ve diğer kodları forumdan hocalarım hazırladı. Yani maalesef işin asıl önemli olan kısmından (fromül & makro vb.) pek anlamıyorum. Ekte verdiğim öğrenci tanıma fişi sadece bir şablon. Bu işin üstadlarından biri şablonu oluşturup eklese kanımca geri kalan kısmını mantığını çözmeye çalışıp tamamlayabilirim. Tekrar teşekkür ediyorum Hocam.

Excel Vers. ve Dili
Excel 2007 - Türkçe
Üstad, çok teşekkür ederim gayet kullanışlı olmuş ancak çalışma mantığını tam anlayamadım. Mesela makroları etkinleştirdikten sonra Tüm_Liste sayfasında yer alan "listele" butonuna bastığımda bu sayfa ("tanıtım" yazan) siliniyor. Bir de diyelim ki tüm öğrencilerin fişlerini toplu ve birer adet çıkartmak istiyorum. Bunu gerçekleştirme olanağı var mı? Tekrar teşekkür ederim.

Excel Vers. ve Dili
Excel 2007 - Türkçe
Üstad, tekrar tekrar teşekkür ederim :) Affına sığınarak son bir soru daha sormak istiyorum: tıpkı "tanıtım" sayfasında olduğu gibi istediğim bilgileri istediğim sırada yazma imkanı topluda da mümkün mü? Anladığım kadarıyla "tanıtım_toplu"daki mantık "Tüm_Liste"de ne varsa aynı sırayla alt alta dizmeye dayalı. Mesela orada doğum tarihi bana yetiyor, öğrenci yaşı yazanı eklemek istemiyorum veya adı soyadı yazdıktan sonra cinsiyetin gelmesini istiyorum gibi. Bunlar "tanıtım"da mümkün ancak "tanıtım_toplu"da yapamadım. Saygılar.

muygun

Özel Üye
Excel Vers. ve Dili
Excel-2003 Türkçe

Ekli dosyalar

Excel Vers. ve Dili
Excel 2007 - Türkçe
Merhaba;
Eki tekrar deneyin.
Toplu yazdırmalar sorunlu olabilir. (yazıcının bufferinin dolması,kağıt sıkışma vs..) Bence kontrollü yazdırma daha kullanışlı olacaktır.
Tercih sizin...
İyi çalışmalar.

Link:
http://s9.dosya.tc/server/y5zd5n/soyga0123-Anaokulu_Sinif_Listeleri-2.zip.html
Çok çok teşekkür ederim Üstadım bu defa tam oldu :) Kullandığımız yazıcılar toplu yazdırmada iyi işler çıkarıyor. Zaten topluyu sadece bir defa kullanacağım, sene başında. Tekrar teşekkür eder, iyi çalışmalar dilerim :)