Öğrenci Kayıt Programı

Excel Vers. ve Dili
2003 Türkçe
Ergün Bey Merhabalar.
Meslek eleman çalışma çizelgesi adı altında yeni bir userform oluşturdum.
1-Bu Meslek eleman çalışma çizelgesi userformunun kapama düğmesine (X)bastığımda direk excele giriyor.Ben ANAMENÜ userformuna dönmesini istiyorum.(Kayıt formundaki gibi)
2-ANAMENÜ butonuna basarak ANAMENÜ userformuna gitmek istiyorum ama olmuyor. Yardımcı olursanız sevinirim. Teşekkürler.
Selam,
ANAMENU formundaki aşağıdaki kodu değiştiriniz
Kod:
Private Sub CommandButton3_Click()
MSL.Show
End Sub
MSL formundaki tüm kodları silip aşağıdaki gibi yapınız.
Kod:
Private Sub TABLO1_Click()
Unload Me
Unload ANAMENU
Sheets("TABLO1").Select
End Sub
Private Sub TABLO2_Click()
Unload Me
Unload ANAMENU
Sheets("TABLO2").Select
End Sub
Private Sub TABLO3_Click()
Unload Me
Unload ANAMENU
Sheets("TABLO3").Select
End Sub
Private Sub ANASAYFA_Click()
Unload Me
ANAMENU.Show
End Sub
Tabiki gittiğiniz sayfadan ANAMENU'ye dönmek için buton eklememişsiniz. Kendiniz Sayfa içine CommandButton ekleyiniz. SAYFA KOD sayfasına örnek olarak aşağıdaki gibi kod ekleyiniz.
Kod:
Private Sub CommandButton1_Click()
ANAMENU.Show
End Sub

Excel Vers. ve Dili
2007 excel
Ergün Bey Selam,
Meslek eleman çizelgesi userformunun en üstündeki buton (ana menü) ile anamenüye gitmek istiyorum ama bir türlü olmuyor. Size zahmet bir kontrol edebilirmisiniz.

Ekli dosyalar

Son düzenleme:
Excel Vers. ve Dili
2003 Türkçe
Ergün Bey Selam,
Meslek eleman çizelgesi userformunun en üstündeki buton (ana menü) ile anamenüye gitmek istiyorum ama bir türlü olmuyor. Size zahmet bir kontrol edebilirmisiniz.
Sayın mahmutozdemir,
bir önceki mesajımda çözümü vermiştim. Ancak siz CommandButton ismini değiştirmiş, ancak kodları da değiştirmişsiniz.
bir önceki verdiğim
Kod:
Private Sub [COLOR="Blue"]ANASAYFA[/COLOR]_Click()
Unload Me
ANAMENU.Show
End Sub
mavi alanı CommandButton1 olarak değiştirince kodları ellememeniz gerekirdi. Aşağıdaki gibi yapınız.
Kod:
Private Sub CommandButton1_Click()
Unload Me
ANAMENU.Show
End Sub

Excel Vers. ve Dili
2007 excel
Teşekkürler oldu sonunda.
Öğrenci kayıttan 140 öğrenci ekledim. öğrenci kayıt ekranından öğrenci adını (T3) tıkladığımda 8 satır yerine en aşağıya kadar açılıyor.Nasıl 8 satırlık yaparız.
Kayıt ekranı açıkken (x) kapatırsak direk ana menüye gidiyor.MSl kapatınca direk nasıl ama menüye gitmesi sağlanır.

Excel Vers. ve Dili
2003 Türkçe
Selam,
Öğrenci kayıttan 140 öğrenci ekledim. öğrenci kayıt ekranından öğrenci adını (T3) tıkladığımda 8 satır yerine en aşağıya kadar açılıyor.Nasıl 8 satırlık yaparız.
verileri_güncelle() kodları içinden aşağıdaki kısmı bulunuz ve mavi alana istediğiniz sayıyı yazınız
Kod:
liste = f.T3.List
If f.T3.ListCount > 0 Then f.T3.List = txt_sırala(liste) 'Öğrenci isimleri sıralı
f.T3.ListRows = [COLOR="Blue"]f.T3.ListCount[/COLOR]
Kayıt ekranı açıkken (x) kapatırsak direk ana menüye gidiyor.MSl kapatınca direk nasıl ama menüye gitmesi sağlanır
MSL formunun ShowModal=False yaparsanız sorun çözülür. Ancak şunu unutmamalısınız; MSL'yi açtıktan sonra, ANAMENU'nün herhang bir yerine tıkladığınızda MSL kapanmayıp arka plana atılacaktır. bunu engellemek için
ANAMENU Click olayına Unload MSL kodunu yazarsanız sorun çözülecektir.

Excel Vers. ve Dili
2007 excel
Sayn Ergün Bey,
-Label'ler değerlerini "ÖĞRENCİ BİLGİLERİ" adlı sayfanın 1.satırındaki kolon başlıklarından almaktadır. Kolon başlıkları değiştikçe label etiketlerinin de değişmesi sağlandı.
bunu nasıl yapabiliriz. Kodu nasıldır.

Excel Vers. ve Dili
2003 Türkçe
Sayn Ergün Bey,
-Label'ler değerlerini "ÖĞRENCİ BİLGİLERİ" adlı sayfanın 1.satırındaki kolon başlıklarından almaktadır. Kolon başlıkları değiştikçe label etiketlerinin de değişmesi sağlandı.
bunu nasıl yapabiliriz. Kodu nasıldır.
Kayıt Formunda excel sayfasındaki kolon kadar, yani 45 tane Labelleriniz var. bunların 24 ile 29 arası gün isimleri. Diğerleri arasında bir fark yok. sadece diğerler kolon başlıklarına ":" eklemek için aşağıda göründüğü gibi ayrı tuttum.
Benzer kolonlardan alabilmeniz için Labellerin aynı adları almalı ve no'larınıda buna göre düzenlemeniz gerekmektedir. Mesela şöylede yapabilirsiniz;
Label1,Label2 yerine etiketim1, etiketim2 gibi isimlerde verebilirsiniz.
Kod:
For i = 1 To 45
If i > 23 And i < 30 Then
Me.Controls("Label" & i) = ob.Cells(1, i) 'günlerin isimleri
Else
Me.Controls("Label" & i) = ob.Cells(1, i) & " : " 'diğer labeller
End If
Next

Excel Vers. ve Dili
2007 excel
Ergün Bey,
labellere nasıl sayfa ismi verebiliriz.Örneğin,Label sayfa2 yasın ancak sayfa 2 ismini deştirince label ismide değişsin.

Son düzenleme:
Excel Vers. ve Dili
2007 excel
Ergün Bey slm, öğrenci kayıt proğramımızda tavkimden girdiğimiz veriler tarih yerine met,n olarak kayıt oluyor bu sorunu nasıl düzeltiriz.

Ekli dosyalar

Excel Vers. ve Dili
2013
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
21-02-2021
Öğrenci kayıt ve kayıtlı öğrencileri güncelleme proğramı yapmak istiyorum. Sablomunu userform2 de yaptım.Onun içini doldurunca butona bastığımda öğrenci bilgileri sayfasına eklemek ve bilgileri güncellemek istiyorum.
indiremiyorum