Öğrenci Kayıt Programı

Excel Vers. ve Dili
2007 excel
Öğrenci kayıt formuna Comboboka yerleştirsek ve öğrenci bilgileri sayfasının c sutunundan bilgileri alsak bu alınan öğrencinin adı tıklandığından geri bu tabloya yüklense ve biz bunu güncelleyip kaydetsek olurmu?

Ekli dosyalar

Excel Vers. ve Dili
2007 excel
Sizin yaptığınız öğrenci kayıt formu varya onun üzerine bir combobok daha koysak, öğrenci bilgileri sayfasına eklediğimiz öğrenciler var ya o bu combobaksın içine yerleşse bizde bir öğrenciyi seçtiğimizde o öğrencinin bilgileri öğrenci kayıt formuna geri gelse bizde üstünde değişiklik yaparak kaydetsek olur mu
kısacası bizim öğrencilerin her sene bilgileri değişiyor,bende bu bilgileri güncellemek istiyorum nasıl yapabilirim.

Excel Vers. ve Dili
2003 Türkçe
Sizin yaptığınız öğrenci kayıt formu varya onun üzerine bir combobok daha koysak, öğrenci bilgileri sayfasına eklediğimiz öğrenciler var ya o bu combobaksın içine yerleşse bizde bir öğrenciyi seçtiğimizde o öğrencinin bilgileri öğrenci kayıt formuna geri gelse bizde üstünde değişiklik yaparak kaydetsek olur mu
kısacası bizim öğrencilerin her sene bilgileri değişiyor,bende bu bilgileri güncellemek istiyorum nasıl yapabilirim.
Selam,

Dosyayı güncelledim.
Yapılanlar;
-Öğrenci Adı-Soyadı Textbox'u ComboBox yapıldı. ComboBox'un verileri benzersiz ve alfabetik şekilde "ÖĞRENCİ BİLGİLERİ" Sayfasının C sütunundan alması sağlandı. her kayıt sonrası otomatik güncellenmesi sağlandı.
-Öğrenci Adı-Soyadı ComboBox'una küçük harfler ile ad soyad yazılsa bile büyük kaydedilmesi sağlandı.
-Bu ComboBox aynı zamanda ad-soyad yazarken otomatik tamamlama yapabilmektedir.

Excel Vers. ve Dili
2007 excel
Ergün Bey,
Öğrenci Adı-Soyadı combobok içinden bir isim belirlediğimizde o isme ait bilgileri geri forma yazdırıp üstünde değişiklilik yapabilirmiyiz.
Örneğin,Öğrenci Adı-Soyadı combobok içinden Ahmet Furkan Demiri seçtik,Ahmet Furkan Demire ait daha önce kaydettiğimiz bilgileri geri o forma çağırıp yazdırsak olurmu ve değişikliği yapıp kaydetsek olurmu.

Excel Vers. ve Dili
2007 excel
Ergün Bey Selamlar,
Yeni bir öğrenci gelince kayıt işlemi bu formla tamam oldu.
Öğrenci bilgilerini güncellemeyi nasıl yaparız.5 inci sıradaki ahsen yurtlunun eğitim durumu,rapor başlangıç ve bitiş tarihi,modülleri vb. değişti biz bunu nasıl günceleriz.

Excel Vers. ve Dili
2007 excel
Ergün Bey örnek dosya eklesem onun gibi yapabilirmiyiz.
Dosyanın Kullanıcı Adı :kullanıcı Parola:123456
Buradan aktif personele girip, oradan bir personeli tıkladığınız zaman açılan userforumdan değişiklik yapıp kaydedebiliyorsun,bizde bunun gibi yapabilirmiyiz.

Ekli dosyalar

Excel Vers. ve Dili
2003 Türkçe
Ergün Bey,
Öğrenci Adı-Soyadı combobok içinden bir isim belirlediğimizde o isme ait bilgileri geri forma yazdırıp üstünde değişiklilik yapabilirmiyiz.
Örneğin,Öğrenci Adı-Soyadı combobok içinden Ahmet Furkan Demiri seçtik,Ahmet Furkan Demire ait daha önce kaydettiğimiz bilgileri geri o forma çağırıp yazdırsak olurmu ve değişikliği yapıp kaydetsek olurmu.
Selam,
Biraz yoğundum. Bu yüzden geciktim. Dosyanız ektedir.
Talepleriniz doğrultusunda verileri düzenlemek için aşağıdaki yöntemleri ekledim, kullanabilirsiz.
1.yöntem:
ListView'deki düzenlemek istediğiniz satıra çift tıklayınız. Tüm bilgileri ekrana gelecektir. değişiklik sonrası "Kaydet" dediğinizde ekrana çağırdığınız verinin üzerine, yeni düzenlemeler kaydedilecektir.
2.yöntem:
öğrenci adı ComboBox'undan istediğiniz ismi seçip ENTER'a basınız. Tüm bilgileri ekrana gelecektir. değişiklik sonrası "Kaydet" dediğinizde ekrana çağırdığınız verinin üzerine, yeni düzenlemeler kaydedilecektir.

1.ve 2.yöntemler aktif olduğunda "Kaydet" butonunun yanında yeşil renkli "Düzenleme Modunu Kapat" CommandButtonu ekrana gelecektir. Buna bastığınızda Yeni Kayıt girişi yapabilmeniz için ekranını temizler, yeni kayıt no. belirler, verileri günceller.
------------------------------
Verilerinizi kayıt ederken Veri Giriş Kontrolü yapılması gereklidir. Yani eksik veri girişini önlemek, hatalı veri girişini önlemek gibi. Böyle birşey yapmak isterseniz ve kendiniz yapamaz iseniz. Bu konuda da yardımcı olmaya çalışırım.

NOT: Ekli dosya güncelleştirildikçe kaldırıyorum. En güncel dosya için en son mesajlara göz atınız.
İyi çalışmalar.

Son düzenleme:
Excel Vers. ve Dili
2007 excel
Çok Teşekkür ederim tam istediğim gibi olmuş, TC Kimlik No'yu 11 haneli olarak ve sayı olarak düzenleyebilir miyiz.

Excel Vers. ve Dili
2003 Türkçe
Çok Teşekkür ederim tam istediğim gibi olmuş, TC Kimlik No'yu 11 haneli olarak ve sayı olarak düzenleyebilir miyiz.
Selam,
Son çalışma ektedir.
Eklenen Özellikler:
-- TC kimlik no 11 hane değilse veya karakterleden herhangi biri sayısal değilse sizi uyaracaktır.
-- 3 tane Telefon Textbox'una girdiğiniz sayıları otomatik telefon formatına çevirecektir. Siz, 02126543210 veya 2126543210 şeklinde giriniz. otomatik 0212 654 32 10 yapacaktır. girdiğiniz değerler sayısal değil ise uyarılacaksınız.
-- T.C. KİMLİK NO.' dan aşağıya doğru. CİNSİYET'e kadar eksik veri girmeniz halinde kayıt yapamayacak ve uyarılacaksınız. geri kalanları siz belirleyiniz.
--Ayrıca bir-iki ufak defek hataları giderdim.

NOT: Örnek dosyanızdaki bazı bilgileriniz belki karışmış olabilir. Siz yeniden gözden geçirirsiniz.

İyi çalışmalar.

Son düzenleme:
Excel Vers. ve Dili
2007 excel
Ergün Bey, Kayıt olarak çok güzel oldu eline sağlık birde (bu çok önemli)öğrenci ders proğramı olarak yeni bir konu düzenlemek ve fikrinizi almak istiyorum.İster burdan devam edelim istersen yeni konu açalım.

Excel Vers. ve Dili
2003 Türkçe
Ergün Bey, Kayıt olarak çok güzel oldu eline sağlık birde (bu çok önemli)öğrenci ders proğramı olarak yeni bir konu düzenlemek ve fikrinizi almak istiyorum.İster burdan devam edelim istersen yeni konu açalım.
Selam,
Eğer Tamam ise ayrı bir konu açınız. en son mesajınıza da bir önceki mesajımda dediğim gibi son çalışmayı ekleyiniz.
İyi çalışmalar.

Excel Vers. ve Dili
2007 excel
Ergün Bey "öğrenci aylık ders programı " olarak yeni bir konu açtım.

Excel Vers. ve Dili
2007 excel
Ergün Bey Selamlar,
Sizin yaptığınızı daha iyi öğrenmek için anyısını yapmaya calıştım ama bir yerde hata oluşuyor.Bir kontrol edip hatamın nerden kaynaklandığını bildirirmisiniz.

Ekli dosyalar

Excel Vers. ve Dili
2003 Türkçe
Ergün Bey Selamlar,
Sizin yaptığınızı daha iyi öğrenmek için anyısını yapmaya calıştım ama bir yerde hata oluşuyor.Bir kontrol edip hatamın nerden kaynaklandığını bildirirmisiniz.
Selam,
Ben aşağıdaki gibi yaptım düzeldi.

KAYIT_FORMU üzerindeki ListView1'i siliniz. Sonra tekrar yeni bir ListView1 ekleyiniz. 2.olarak, ANAMENU ve KAYIT_FORMU ShowModal seçeneğini False yapınız.

Excel Vers. ve Dili
2007 excel
Ergün Bey Merhaba,
Sizin dedikleriniz yaptım oldu. Teşekürler.
Sizin ucakla ilgili yaptığınız proğramaı incelerken sorgulama alanını gördüm.Bende ona göre bir şey eklemek istiyorum .Ancak ben yazdırmak istediğim alanları belirlemek için Checkbooklar koydum.Mesala adı-soyadı, tc, rapor başlangıç ve bitiş tarihi ve okul alanlarını yazdıracağım zaman onların yanındaki Checkbookları işaretlemek istiyorum.Okul alanındaki açılır penceleren tümü yada sadece okula gidenleri seçebileyim. Yada sizin buna benzer önerebileceğiniz daha pratik olabilir.Zamanınız olunca bakarsanız sevinirim.

Ekli dosyalar

Excel Vers. ve Dili
2007 excel
Ergün Bey Merhaba,
İsim belirlediğimiz T3 combobok na basınca hepsi açılıyor.onun sebebi nedir.NAsıl 8 satır şeklinde yaparız.

Excel Vers. ve Dili
2007 excel
Ergün Bey Merhabalar.
Meslek eleman çalışma çizelgesi adı altında yeni bir userform oluşturdum.
1-Bu Meslek eleman çalışma çizelgesi userformunun kapama düğmesine (X)bastığımda direk excele giriyor.Ben ANAMENÜ userformuna dönmesini istiyorum.(Kayıt formundaki gibi)
2-ANAMENÜ butonuna basarak ANAMENÜ userformuna gitmek istiyorum ama olmuyor. Yardımcı olursanız sevinirim. Teşekkürler.

Ekli dosyalar