Öğrenci Kayıt Programı

Excel Vers. ve Dili
2007 excel
Öğrenci kayıt ve kayıtlı öğrencileri güncelleme proğramı yapmak istiyorum. Sablomunu userform2 de yaptım.Onun içini doldurunca butona bastığımda öğrenci bilgileri sayfasına eklemek ve bilgileri güncellemek istiyorum.

Ekli dosyalar

Excel Vers. ve Dili
2003 Türkçe
Öğrenci kayıt ve kayıtlı öğrencileri güncelleme proğramı yapmak istiyorum. Sablomunu userform2 de yaptım.Onun içini doldurunca butona bastığımda öğrenci bilgileri sayfasına eklemek ve bilgileri güncellemek istiyorum.
Selam,
İsteğiniz yapılabilir ancak uzun sürecektir. Size uzun vadeli olarak kademeli yardımcı olmaya çalışacağım.
"VERİLER" adlı sayfa olmadan da yapılabilir. Örneğin Açılır kutu içinde kayıtlı tüm öğretmenleri görebilirsiniz. Olmayan öğretmeni bir kereye mahsus girmeniz yeterli olacaktır.
Yapınca incelersiniz.
İyi çalışmalar.

Excel Vers. ve Dili
2007 excel
Şimdiden teşekürler,Yaparken yesil yazıyla açıklaması yapılıyorya açıklamasını yaparmısınız.

Excel Vers. ve Dili
2003 türkçe
Mahmut Bey merhabalar;

Elimde kendimize uygun olarak buradaki hocalarım ve arşivin desteğiyle hazırladığım bir dosya var.Sizin projenizdeki isteğinizle aynı değil ama bazı yönleriyle fazlasını bazı yönleriyle de daha azını yapıyor.Biliyorum dosyayı kullanırken açıklamalara ihtiyaç duyacaksınız.Dosyayı paylaşıyorum ancak ihtiyaç duyacağınız açıklamaları yapmaya fırsatım olur mu bilemiyorum.Eğer yetişemezsem şimdiden hoşgörünüze sığınıyorum.

Dosyada dikkat etmeniz gereken şey sütun eklememek ya da çıkarmamak,sayfa isimlerini değiştirmemek ve verilerinizi gelişigüzel değil süzülebilecek şekilde hep benzer şekilde girmek..yani misal el becerileri modülü yazmış olun bir başka çocukta ya da yerde el becerisi modülü yazarsanız ikisini ayrı şeyler olarak değerlendirecektir.bu hususa dikkat ederseniz dosya ihtiyacınızın birçok kısmını karşılar sanıyorum.Ya da en azından projenizin gelişmesi ve tamamlanmasına bir referans olabilir belki.

Dosyadaki tüm şifreler 14060 dır.Umarım işinize yarar.iyi çalışmalar dilerim.(Bu arada 2003 xls dosyasıdır.Ben buraya çalışır durumda yüklüyorum.Çalıştıramazsanız bu husus aklınızda olsun.)

Ekli dosyalar

Excel Vers. ve Dili
2007 excel
Teşekürler ilginiz için ama açılmıyor dosyanız.tarih yazan bir açılış notu çıktı ve taha verdi birdaha açılmıyor.

Excel Vers. ve Dili
2007 excel
Peleryn Bey Selamlar.
Burada nasıl öğrenci kayıt edebiliyoruz.Siz öğretmen çalışma çizelgesini nasıl yapıyorsunuz.

Son düzenleme:
Excel Vers. ve Dili
2003 türkçe
Peleryn Bey Selamlar.
Burada nasıl öğrenci kayıt edebiliyoruz.Siz öğretmen çalışma çizelgesini nasıl yapıyorsunuz.
Sanırım dosyanın açılmaması problemini hallettiniz.Dediğim gibi dosya 2003 dosyası 2007 de hatasız çalışacağını sanmıyorum.Bu dosya sadece öğrencilerimizle ilgili verileri güncel tutmama ve istatistikler almama yarayan bir temel dosya.Uzmanların çalışma çizelgelerini hazırladığımız dosya bu dosya ile bağlantılar içeren biraz karmaşık ve kurumumuza ayrıca da ilçe MEM'in özel isteklerine uygun bir dosya.Hem bu ana dosyanın doğru yönetilmesine hem de çok profesyonelce hazırlayamadığım için benim bildiğim sıra ve biçimde kullanılmasına bağlı olarak çalışan bir dosya olduğu için paylaşmamın bir faydası olmayacaktır.Ama 2003 yüklü bir pc de bu dosyayı kendiniz için kullanabilir birçok ihtiyacınızı karşılayabilirsiniz.

Öğretmen çalışma çizelgenizin ilçe milli eğitimin istediği şekliyle bir örneği vardır elinizde.Burada onu paylaşırsanız onun ayrıca bir dosya olarak tasarlanması daha iyi olur gibi geliyor bana.

Excel Vers. ve Dili
2003 türkçe
Unutmuşum pardon.Öğrenci kaydını nasıl yaptığımı sormuşsunuz.Exceli açıp direk excel üzerinden kaydediyorum.Hergün yeni sayısız kayıt yapılmayacağı için onun için de bir userform tasarlamayı gereksiz gördüm.Şifrenizi girip exceli görünür yaptıktan sonra çocuğun dosya bilgilerini girip dosyayı kaydetmenin fazla bir zahmeti yok.Ama isterseniz dosyayı userformdan kayıt yapar hale elbette getirebilirsiniz tercih sizin..

Excel Vers. ve Dili
2003 türkçe
Makroları devredışı bırakarak girin.Data sayfasında ilgili alanları doldurup dosyayı kaydedin.Sanırım bu şekilde bir sorun yaşamazsınız.Dosyada bilgi girmenize engel hiç bir kod ya da düzenleme yok.

Excel Vers. ve Dili
2007 excel
Ben kafama göre yaptığım proğramda istatistlik bölümü,ana kontrol dediğim bir aylık tüm öğretmen ve öğrencileri görebilecegim alan,öğretmen calışma çizelgesi üzerinde raporu biten öğrencileri görme ,gruplar,vs. var.Bakarsdanız beraber güzel bir proğram yapabiliriz.

Son düzenleme:
Excel Vers. ve Dili
2003 türkçe
Ben kafama göre yaptığım proğramda istatistlik bölümü,ana kontrol dediğim bir aylık tüm öğretmen ve öğrencileri görebilecegim alan,öğretmen calışma çizelgesi üzerinde raporu biten öğrencileri görme ,gruplar,vs. var.Bakarsdanız beraber güzel bir proğram yapabiliriz.
Mahmut bey merhaba;

Siz anladığım kadarıyla tüm işleri tek bir dosyada halletmek üzere bir çalışma yapmışsınız.Ben farklı işleri farklı dosyalarda tasarlayıp birbirleri ile ilişkilerini dosyalar arası bağlantılarla hallettim.

Her zaman söylüyorum yaptıklarım çok yetkin şeyler değil ancak hepsi excel.web.tr ile tanışmam ve buradaki hocalarımızın cömertçe yardımları sayesinde oldu.Bunu tekrar vurguluyorum çünkü bu yardımları alabilmem sorularımı parçalara bölüp sorularımla ilgilenen kişilerin işimle ilgili detayları bilmese de yardım edebilecekleri hale getirmemle mümkün oldu.Bu da beni her işi kendi dosyasında tasarlamaya iten sebeplerin başındaydı sanırım.

Açıkçası dosyanız son haliyle bana çok yoğun geldi.İşiniçinden çıkmak için hem anlamaya hem de birşeyler yapmaya yoğun bir emek ve zaman harcamak gerekiyor.En azından belki de benim bilgi düzeyimde böyle..

Ergün beyden çok güzel bir sonucun çıkacağına eminim.Daha sonra devam eden sorularınız olursa elimden gelen birşey varsa çalışmanıza mutlaka katkıda bulunurum.

İyi çalışmalar dilerim.

Excel Vers. ve Dili
2007 excel
Günaydın,
Bu benim kolayıma gidiyor, çok alıştım artık buna.Siz meslek eleman çalışma çizelgesini nasıl yapıyorsunuz.Daha doğrusu haftada 2 saatden fazla yazmayı nasıl engellediniz ve çakışmaları (farklı öğretmene aynı gün ve aynı saatte aynı öğrencinin gelmemesini ) nasıl önlediniz.

Excel Vers. ve Dili
2007 excel
Çakışmalar koşullu biçimlendirmelerle renklendirilebilirmi,
Açıklama, ahmet isimdeki öğrenciyi, mahmut öğretmene 14.02.2011 saat 13.00-13.45 de yazdım.(yani e20 hücresine)Ahmetin diğer dersinide fatma öğretmene 14.02.2011 saat 13.00-13.45 de yazdım.(yani e20 hücresine) .Kısacasi bir çakışma oldu bunu nasıl koşullu biçimlendirmeyle rengini deştirebilirim.

Excel Vers. ve Dili
2003 Türkçe
Selam,
Dosyanız ektedir.İnceleyiniz. Daha sonra adım adım geliştiririz.

Yapılanlar:
-Oluşturduğunuz Labeller silindi. Yeniden düzenlendi.
-Label'ler değerlerini "ÖĞRENCİ BİLGİLERİ" adlı sayfanın 1.satırındaki kolon başlıklarından almaktadır. Kolon başlıkları değiştikçe label etiketlerinin de değişmesi sağlandı.
-ListView'in kolon başlıkları da "ÖĞRENCİ BİLGİLERİ" adlı sayfanın 1.satırındaki kolon başlıklarından almaktadır. Kolon başlıkları değiştikçe kolon başlıklarının da değişmesi sağlandı.
-Oluşturduğunuz DTPicker nesneleri silindi yerlerine TextBox kondu. Bu textBox'lara kendi tasarladığım Takvim kullandım. Çünkü DTPicker nesnesi kimi excel versiyonlarında veya kimi PC'lerde çalışmıyor.
-Bazı kolon başlıklarınız değiştirildi. Mesela gün isimlerinin kısaltmaları Excel'e uygun yapıldı PZT SAL ÇAR PER CUM CMT gibi.
-ANAMENU formu oluşturuldu ve dosya açılışında otomatik açılabilmesi sağlandı.
-ANAMENU form üzerine çalıştığınız kurum ile ilgili resim, logo, adres gibi bilgiler kurum sitesinden istifade edilerek hazırlandı.
-ANAMENU formu kapatılırken çıkış uyarısı vermesi sağlandı. Kaydedip kaydetmeyeceğiniz soracaktır. Eğer her zaman kaydedip kapatmasını veya her zaman kaydetmeden kapatmasını istiyorsanız belirtiniz.
-ANAMENU açık iken başka excel dosyalarını açıp işlem yapabilmesi sağlandı.
-VERİ KAYIT EKRANI oluşturularak "ÖĞRENCİ BİLGİLERİ" sayfasına otomatik sırayla artan kayıt no. ile kayıt yapılabilmesi sağlandı.Kayıt sonrası listview'in listesinin güncellenmesi sağlandı.
(istiyorsanız listview kolonlarına tıklayarak artan veya artan sıralama yapabiliriz. Bunun yanı sıra Formun ilk açılışında kayıt no.sunun sondan başa doğru sıralanamasını sağlayabiliriz. belirtiniz)
-Öğrenci Adı-Soyadı Textbox'u ComboBox yapıldı. ComboBox'un verileri benzersiz ve alfabetik şekilde "ÖĞRENCİ BİLGİLERİ" Sayfasının C sütunundan alması sağlandı. her kayıt sonrası otomatik güncellenmesi sağlandı.
-Öğrenci Adı-Soyadı ComboBox'una küçük harfler ile ad soyad yazılsa bile büyük kaydedilmesi sağlandı.
-Bu ComboBox aynı zamanda ad-soyad yazarken otomatik tamamlama yapabilmektedir.
Şunlar yapılabilir (talebiniz olursa belirtiniz);
-listview'in kolon genişliklerini ayaralamadım. verilerinize göre mümkün olan en uygun genişlik ayarlanabilir.
-veri kayıdı yaparken doldurulmak zorunda olan yerler için kayıt öncesi uyarı vermesi sağlanabilir. bu kısımlar doldurulmadan kayıda izin verilmemesi sağlanabilir.
-bazı textboxların veri girişlerinin istenilene göre yanlış olması engellenebilir. örneğin T.C kimlik no tamamı rakamlardan oluşuyor biliyorum. rakam arasına harf girirse uyarı verilmesi sağlanabilir. eğer TC kimlik no. karakter sayısı hep aynı biliyorum. eksik veya fazla girişlere müsaade edilmeyebilir.
-bir form daha açarak tüm kayıtlarınızı liste şeklinde görüntülenmesi, sorgulama yapılabilmesi, yazdırılabilmesi sağlanabilir. liste üzerine seçilen kaydın düzenlemesi sağlanabilir.
İyi çalışmalar.

Ekli dosyalar

Son düzenleme:
Excel Vers. ve Dili
2003 türkçe
Çakışmalar koşullu biçimlendirmelerle renklendirilebilirmi,
Açıklama, ahmet isimdeki öğrenciyi, mahmut öğretmene 14.02.2011 saat 13.00-13.45 de yazdım.(yani e20 hücresine)Ahmetin diğer dersinide fatma öğretmene 14.02.2011 saat 13.00-13.45 de yazdım.(yani e20 hücresine) .Kısacasi bir çakışma oldu bunu nasıl koşullu biçimlendirmeyle rengini deştirebilirim.
Koşullu biçimlendirme bildiğim kadarıyla farklı sayfalar arasında çalışmıyor tek bir sayfa üzerinde iş yapıyor.Sanırım Sayfalar arasında aynı saat ve tarihe aynı isim yazılmış mı kontrolünü makro ile yapabilirsiniz.

Excel Vers. ve Dili
2007 excel
Ergün Bey Çok teşekkür ederim.İnceledim istediğim gibi olmuş,bir kaç eksiği size bildirsem .
1-kayıt no hep 11 atıyor.
2-Form ilk açıldığında comboboktaki veriler boş gelebilirmi
3-Forma birtane combobok eklesek ordan herhangi bir isim belirlediğimizde (örneğin AHMET FURKAN DEMİR) onun bilgileri tabloya yerleşse bizde üzerinde değişiklilik yaparak güncellesek olurmu?

Excel Vers. ve Dili
2003 Türkçe
Ergün Bey Çok teşekkür ederim.İnceledim istediğim gibi olmuş,bir kaç eksiği size bildirsem .
1-kayıt no hep 11 atıyor.
haklısınız bu sorun halledildi.
Çalışmayı güncelledim. bir önceki mesajımdan indirebilirsiniz.
2-Form ilk açıldığında comboboktaki veriler boş gelebilirmi
Bu isteğiniz yapıldı.
3-Forma birtane combobok eklesek ordan herhangi bir isim belirlediğimizde (örneğin AHMET FURKAN DEMİR) onun bilgileri tabloya yerleşse bizde üzerinde değişiklilik yaparak güncellesek olurmu?
bu sorunuzu tam anlayamadım. Öğretmen midir? Öğrenci midir? Tablodan kastınız nedir? ayrı yeni bir sayfa mı? Yoksa hazırladığnız başka bir sayfaya mı?
son gönderdiğim dosya üzerinden detaylı örneklendirip yollayabilirseniz bir bakalım.
İyi çalışmalar.