nöbet listesi yazımı " fomülle!! "

Excel Vers. ve Dili
office2007
sayın abilerim arkadaşlarım kardeşlerim;
sorum su bi excel sayfasına 18 kişiden olusan bir guruba 30 günlük nöbet yazılacak bu 30 günlük nöbetin hergün ayrı bir listesi cıkarılacak bunuda excelde 2 nci sayfaya şablonunu hazırlıcaz .yazdığımız 30 günlük nöbette yukarıdan aşağıya "A" kapısında nöbet tutacak 3 ayrı şahıs olacak ve bu şahısların isimleri günlük listede a kapısının karsısında otomatik olarak çıkması gerekiyor bunu nasıl yapabilirim ? BİLMİYORUM ANLATABİLDİMMİ????

ŞİMDİDEN TEŞEKKÜR EDERİM..

Ekli dosyalar

Son düzenleme:
S

Skorpiyon

Misafir
Merhabalar,

Öncelikle foruma hoşgeldiniz.

"acil acil lütfen helppp"

Bu şekilde bir konu başlığı ile malesef yardım alamazsınız. Forum kurallarına göre, normalde bu tip bir konu başlığı dikkate alınmadan forum yetkilileri tarafından çöpe taşınır. "Nöbet Listesi Hazırlama" diye konu başlığınızı değiştirmenizi tavsiye ederim.

Dosyanıza baktım. 4 ayrı nöbet noktanız var. A kapısında 3 kişi demişsiniz ama Sayfa2'de A kapısına 4 kişi, B kapısı 3 kişi iken, C ve D kapıları 2'şer kişi yazmışsınız. Yani 11 kişi mevcut.

Bu tip örneklemelerde lütfen istediğiniz daha net bir şekilde ifade ediniz ki, yardım etmek isteyen arkadaşlar tekrar tekrar yazdıkları kodlar üzerinde düzeltme yapmak zorunda kalmasınlar.

Ayrıyeten dosyanız ile ilgili olarak,

18 kişi nöbet tutacak demişsiniz. 4 ayrı noktada toplam kaç kişi nöbet tutmaktadır ? 1 kişi, 1 günde, 2 veya daha fazla nöbet tutabilir mi ? Nöbetler herkese eşit mi dağıtılacak ? 1 kişinin 2. kez aynı nöbet yerine gelmesi problem olur mu ? gibi sorulara da yardım etmek isteyecek arkadaşlar için cevap vermeniz iyi olacaktır sanıyorum.

Excel Vers. ve Dili
office2007
nöbet listesi

hocam öncelikle tesekkür ederim tavsiyeleriniz için. Konu başlığını şimdi mi değiştirmem lazım yoksa bir sonraki konumda düzeltsem olurmu?

sorumu biraz daha açayım toplam 18 kişi var ve bu kişiler günde 8 saat, haftada 5 gün çalışıyor toplamda 12 nöbet yeri var. ilk sayfadaki aylık nöbet çizelgesinde örneğin mart ayı için C sütunundaki A kapısına nöbete gidenlerin ismi ikinci sayfadaki dördüncü satırda olan A Kapısının karşısına yazmasını istiyorum. bilmiyorum yeterince açık oldumu.

tekrardan teşekkürlerimi ve saygılarımı sunuyorum...

Excel Vers. ve Dili
office2007
özür dilerim bi sualinizi atlamışım 2 ayrı noktada 3 er kişi 1 noktada 2 kişi diğer noktalarda 1 er kişi olacak artan kişilerde 3 er kişilik nöbet yerlerine dağıtılabilir. bir kişiye aynı gün içerisinde başka nöbet yazılamaz ama başka günler için tabiki yazılacaktır. saygılar

YUSUF44

Destek Ekibi
Destek Ekibi
Excel Vers. ve Dili
İş : Ofis 365 - Türkçe
Ev: Ofis 365 - Türkçe
Sayın başkent, çok karışık bir konu sormuşsunuz. Sadece formüllerle yapılabilir mi bilmiyorum. Yanlış görmediysem forumda makrolu çözümler var, onları uyarlayamaz mısınız?

Excel Vers. ve Dili
office2007
yusuf hocam vallahi sabahtan bu yana uğrasıyorum bi türlü beceremedim kafam almıyor artık uğraşıyorum ama yapamıyorum...

YUSUF44

Destek Ekibi
Destek Ekibi
Excel Vers. ve Dili
Eğer sayfa1'deki tablonun belirli bir sıraya göre dolmasını istiyorsanız aşağıdaki formülü kullanabilirsiniz:

=EĞER(C3="A";"B";EĞER(C3="B";"C";EĞER(C3="C";"D";"A")))

Bu formülü D3'e girerseniz C3'e göre yeni nöbet yerini yazar. Formülün doğru çalışabilmesi için 1. günün nöbet yerlerinin elle yazılması gerekmektedir. 1. sütun hazırlandıktan sonra ayın geri kalanını bu formülle hazırlayabilirsiniz. 1. gün A'da olanı sırasıyla B, C ve D'ye gönderir, sonra tekrar A olur. Yeni ay başladığında da sıralamaya göre 1. gün olması gereken bir sütunu kopyalayıp ilk sütuna değer yapıştır derseniz sıralama bozulmadan devam eder. (Örneğin son gün C ile bitmişse, D ile başlayan bir günü kopyalayıp 1. sütuna yapıştırmalısınız)

Günlük nöbet listesi ise nasıl olur şimdilik yorum yapamam. Biraz düşüneyim. Muhtemelen makrosuz olmayacaktır.

Excel Vers. ve Dili
office2007
yusuf hocam sayfa 1 deki çizelgeyi tek tek formüle ederek dediğiniz işlemi gerçekleştirdim hatta biraz daha ileri giderek koşullu biçimlendirme de yaptım fakat sayfa 2 çok önemli. makro olayına kafam çalışmıyor ondan dolayı formül olayında ısrarcıyım. bu makro işini nasıl öğrenebilirim?
ilginiz için çok teşekkür eder, saygılarımı sunarım...

YUSUF44

Destek Ekibi
Destek Ekibi
Excel Vers. ve Dili
Makroyu ben de bilmiyorum maaleef. Bu sitede işin erbabı olan arkadaşlarımızın konuyla ilgileneceklerine inanıyorum.

muygun

Özel Üye
Excel Vers. ve Dili
Excel-2003 Türkçe
Merhaba;
Syn. Skorpiyon'un tablo için bilinmezleri açığa çıkarması tablonun çözüm yolunu netleştirdi.
Bir üyemiz için yaptığım bir uygulamayı sizin şartlarınıza göre modifiye etmeye çalıştım.
İnceleyin ve test edin. (hatalı sonuç varsa belirtin) Tabloda yapmanız gerekenleri tablo içinde açıkladım.
İyi çalışmalar.

Ekli dosyalar

Excel Vers. ve Dili
office2007
Hocam Allah ne muradın varsa versin elin kolun dert görmesin süper bişi olmuş ama benim bunu çözmem zaman alır bi çözüp size tekrar bi cevap daha yazarım çözmek için beni uğraştıran sey yapmak için sizi kimbilir ne kadar uğrastırmıştır. Hakkınızı helal edin. tekrardan teşekkür ederim .Saygılar...

Excel Vers. ve Dili
office2007
sn. hocam şimdi ben bu listedeki boşlukları doldurup, dediğiniz gibi personel boşluğunu izinli olarak gösterdiğimde ve 3 sabit nöbetçi yazdığımda bütn ay boyunca nöbetçiler aynı yerde nöbet tutacağını gösteriyor acaba bir yerde hata mı yapıyorum? birde nöbet sistemi birbirini takip ederek yazılıyo simdi burda takip olayını yaptığımda tablo-1 e 3 günlük nöbet yazıyorum ama tablo-1 den 5 günlük nöbet siliniyor anlayamadım.

tekrardan teşekkür ederim saygılar...

Ekli dosyalar

Son düzenleme:

muygun

Özel Üye
Excel Vers. ve Dili
Excel-2003 Türkçe
Merhaba;
Önce tablonun mantığını anlatmalıyım:
1-Tablo B1 hücresine verdiğiniz başlangıç tarihinden itibaren ilgili ayın son gününe kadar takvim oluşturur. Cumartesi ve pazarları işaretler.
2-Oluşan takvimde ilgili kişinin karşılığındaki takvim gününe herhangi bir şey yazarsanız(nokta dahi koysanız) o kişiyi ilgili günde nöbet sırasına almaz. Amaaa eşit dağılım adına bu kişiyi sonraki güne ilk nöbetci yapar ve böylece eksik tutulan nöbeti ilk fırsatta telafi etmiş olur.
3-A ve B sütununda listelediğiniz nöbetci ve sırasına göre ilk nöbetciyi belirleyebilirsiniz. Böylece devam edem takvimde (yani sonraki ayı hazırlarken) enson nöbetciden sonrakini seçerek sistemi ve eşit dağılımı bozmadan sonraki ay listesinide çıkarabilirsiniz.

Mevcut senaryonuza gelirsek.
Seçtiğiniz ay=şubat ayı 29 gün
pas geçtiğiniz gün sayısı=11
nöbet yazılabilecek gün sayısı=29-11=18
yazdığınız nöbetci sayısı=21
tüm ay boyunca nöbet tutmayacak kişi sayısı=6
yazılabilecek nöbetci sayısı=15
I1 hücresindeki nöbetci sayısı=18

Şimdi 15 kişiyi 18 yere 18 gün için dağıtsanız sıranın bozulma ihtimali var mı? Tabiki yok. Ve tablo doğru çalışıyor.( ama nöbetci yetmediği için sıra başa dönüyor ve 3 isim çift yazılıyor)
Ayrıca nöbet yeri sayısı ile nöbetci sayısı eşit olduğu sürece nöbetciler için nöbet dışı gün olmadığı sürece sıralama aynı çıkar.
Denemek için nöbet yeri sayısını 17 yapın ve AT1 hücresinde açılır listeden bir isim seçin sıralamadaki değişikliği göreceksiniz.
Bunun dışındaki bir isteğiniz varsa bu tablo ile bir senaryo oluşturun. çıkan sonuca göre Tablo2 yi kopyalayıp özel yapıştır>değerler metodu ile boş bir excel sayfasına taşıyın. Taşıdığınız alanın hemen yanına olması gereken senaryoyu (isimleri yerleştirerek) manuel yazın (değişiklik gerekçesinide yanına belirterek) ve bu excel sayafasını buraya ekleyin. Yapabileceğim birşey ise tekrar bakalım.
İyi çalışmalar.

Son düzenleme:
Excel Vers. ve Dili
EXCEL 2007
Vardiya

muygun arkadaşım çalışmanız için çok teşekkürler bi isteğim olacaktı.

Bu programı aynı gün içinde GECE / GÜNDÜZ sistemi olarak

Örneğin 1 nisan hem gece hem gündüz için kişiye nöbet verilebilirsin şeklinde yapabilir miyiz?? NASIL

Excel Vers. ve Dili
Microsoft Office 2013 Tr
http://ul.to/znsffnwl alın size makrosuz tablo baya emek verdim bir ömür boyu kullanın iyi günlerde yılı ayı otomatik ayarlıyor yapmanız gereken personelin adını yazmak :D