net çalışma Süresı hesaplanması

Katılım
19 Mart 2007
Mesajlar
1
Excel Vers. ve Dili
2003 ing
Merhaba Arkadaşlar,

Bir işin başlangış ve bitiş saatine göre toplam net süreye ( dinlenme ve yemek sürelerı cıkartılmış ) ulaşmak için makro düzenleyebilir mısınız?

örnek :

başlangış Bitiş net süre
08:00 17:00 8 saat ( -0,25 sabah dinlenme,-,5 oğle yemeğı ,-0,25 öğlen dinlenmesı)
11:00 16:30 4,75 saat

Formül ile bu sonuça ulaşiyorum ama dosya bu sefer cok şişiyor macro ile yapılabilir mı??
bu konuda yardımlarınızı rica ediyorum.

iyi çalışmalar,
 
Katılım
2 Mart 2005
Mesajlar
556
Excel Vers. ve Dili
Office 2013 Türkçe
Merhaba,
Bunu yapabiliriz ama net saati saat ve dakika cinsinden değil de yüzdelik şekilde mi istiyorsunuz?Anladığım kadarıyla dinlenme ve yemek süreleri toplam bir saat.Bu da mı değişken olacak yoksa?Şu şekilde bir kod işinize yarar mı?

Sub net_saat()

c = Hour(Cells(2, 2)) - Hour(Cells(2, 1))
d = Minute(Cells(2, 2)) - Minute(Cells(2, 1))
If d <= 0 Then c = c - 1
If d <= 0 Then d = (60 + d)
Cells(2, 3) = "Net Süre " & c - 1 & " Saat ve " & d & " dakika."

End Sub
 
Üst