Negatif sayıları aynı satır üzerindeki pozitif sayılara dağıtmak...

Excel Vers. ve Dili
excel 2007 türkçe
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
03-11-2020
Arkadaşlar kolay gelsin.Kısaca amaçlanan şudur.En soldaki negatif sayıların sağ taraftaki pozitif sayılara göre dağılımın yapılması.Detaylı açıklama ve örnek excel ektedir.Emeği geçen tüm dostlara şimdiden teşekkürler...

Ekli dosyalar

Excel Vers. ve Dili
excel 2007 türkçe
03-11-2020
Bu da mı gol değil ?

hımmmmmmmm

Destek Ekibi
Destek Ekibi
Excel Vers. ve Dili
2000-2007-2010-2016
slm

örnek çalışma ekde... oku sayfasına gözat...
sonuca göre yazıcıya göndermeyi sonra yaparız

Ekli dosyalar

hımmmmmmmm

Destek Ekibi
Destek Ekibi
Excel Vers. ve Dili
2000-2007-2010-2016
slm

biraz ilaveler yaptım .. bu çaışmayı incele

Ekli dosyalar

Excel Vers. ve Dili
excel 2007 türkçe
03-11-2020
Çok teşekkürler...

Öncelikle emeğin için teşekkürler...Şimdi sevk edecek şubenin elindeki tüm değerlerin negatif olduğu durumda (Hepsi fazlalık) sistem çalışıyor.Şimdi şubeler için SEVK EDİLEN ve KALAN İHTİYAÇ diye 2 sütun oluşturulmuş.Onlara ELDE KALAN sütununu da ilave edebilir miyiz?Şöyle ki X ürününden Okmeydanında -5 adet olsun (5 fazla).Kağıthanede ise aynı üründen 3 ihtiyaç olsun.OKM.'dan KAĞ.'e gidince şu anda sütünlar sırasıyla sevk edilen 3 ; Kalan ihtiyac 0 olacak.Dediğim sütünu ekleyebilirsek durum sırasıyla ELDE KALAN -2 SEVK 3 KALAN İHTİYAC 0 olacak.Yalnız ELDE KALAN VE SEVK EDİLEN OKMEYDANI ŞUBESİ ALTINDA ; SEVK EDİLEN VE KALAN İHTİYAC kağıthane şubenin altında olacak.Sevk edilen sütünları ortak yani birbirinin aynısı olacak.Umarım anlatabilmişimdir.Yazıcı fonksiyonuna ihtiyaç duymuyoruz ama yinede güzel olmuş sağolun.Şimdiden teşekkürler....

hımmmmmmmm

Destek Ekibi
Destek Ekibi
Excel Vers. ve Dili
2000-2007-2010-2016
SLM

sayfanın en sağına kaydığınızda şubede kalan sütunu var.. ihtiyaca cevap
değilmi...

Excel Vers. ve Dili
excel 2007 türkçe
03-11-2020
Hocam kusura bakma acilen incelemiştim gözden kaçmış.Ama güncel versiyon daha efektif olmuş eline sağlık.Şimdi bunu bir adım daha ileriye taşıyabilir miyiz acaba?Sevk yapan şubede sadece - stoklar olduğunda (yani fazlalıklar) sistem çalışıyor.Peki + ve - bir aradayken yani ihtiyaç ve eksikler.Sevkiyat yapan şubede eksik varsa o ürüne hiç dokunmasın ama fazlalık varsa klasik metod ile yine dağıtımı yapsın.Olabilir mi ?Şimdiden teşekkürler....

hımmmmmmmm

Destek Ekibi
Destek Ekibi
Excel Vers. ve Dili
2000-2007-2010-2016
slm

sevkiyat yapan bir şubenin, + değeri (yani kendisinde eksik olan olan ürün) varken onun sevkiyatını yapmıyor... onuda düzelttim en sonki düzeltmede... gözden kaçmıştır.. ben yinede bir bakayım...

Excel Vers. ve Dili
excel 2007 türkçe
03-11-2020
Hocam aslında zaten düzeltilmiş bir istekmiş benimkisi.Leb demeden Çorum olayı olmuş hani.Çok teşekkürler.Şimdi sınırları zorlamanın bir manası var mı bilmiyorum.Bu şekliyle işimi hallediyor ama eğer isterseniz bir kaç talep doğrultusunda daha da geliştirebiliriz.Tekrar teşekkürler...Saygılar....

hımmmmmmmm

Destek Ekibi
Destek Ekibi
Excel Vers. ve Dili
2000-2007-2010-2016
slm

uygulanabilir bir şeyse, vaktim müsait olursa halletmeye çalışırız...

Excel Vers. ve Dili
excel 2007 türkçe
03-11-2020
Hocam öncelikle sevkiyat yapan şubenin ismi sağdaki listelerin üzerinde (sarı renkle yazılan) sabit kalmış.Sadece Okmeydanı yazıyor.Sevkiyat şubesi değişse de değişmiyor.Ayrıca bu yaptığınız çalışma 7 ürün için.Ben bunu 10.000 ürün için genişletmeyi düşünsem de yapamadım.Sizden ricam bu ürünleri 10.000 olacak şekilde listemizi genişletebilmek.Bir de mağaza sayısı bu kadar değil.Şube isimlerini sıra ile yazmam gerekirse; Gürsel, Okmeydanı , Seyrantepe , Halkalı ,Samandıra , Bulgurlu , Ümraniye , Kartal , Çorlu, Esenyurt ; Zeytinburnu , Güngören , Şirinevler ve Bağcılar.Çok gerekli olmamak ile birlikte bir hassasiyet ölçütü koyabiliriz.Mesela bir hücreye girilen rakam altı fazlalıkları göz ardı etsin.Mesela söz konusu hücreye 10 yazarsak 10 dan küçük fazlalıkları (-9, -8 , -7.....) göz ardı etsin. Şimdiden emeğiniz için teşekkürler...

hımmmmmmmm

Destek Ekibi
Destek Ekibi
Excel Vers. ve Dili
2000-2007-2010-2016
slm

kağıthane yazılı değildi.. ilave ettim...
çalışma ekde...

Excel Vers. ve Dili
excel 2007 türkçe
03-11-2020
Tekrar eline sağlık.Giderek mükemmeleşiyor.Lakin sanırım eksik ifade ettim.Yaptığınız çalışma eldeki fazlalıkdan girilen rakamı girdikten sonra dağıtım yapıyor.Mesela - 50'den 10 girildiyse 40 adet dağıtım yapıyor.Oysa benim istediğim bu durumda 50 adet dağıtım yapılması.Ama eğer yapılacak dağıtım 10'un altında ise yani - 8 ise mesela o zaman dağıtım yapılmasına gerek yok.Diğer durumda sevk aracı zaten 40 adet dağıtacak ve yakıt harcayacak.O zaman 50 dağıtması daha mantıklı.Sizden bunu istememde ki amaç eğer girilen sayının altında bir fazlalık var ise (örnekte 10) dağıtım yapılmaması.8 fazlalık için dağıtıma gerek yok.Ama 50 için var.Bu düzeltme sonucu sanırım gerçek sevk sütunlarına ihtiyaç kalmayacak.Eğer fazlalık girilen değerden büyükse (matematiksel olarak - olduğu için küçükse) işlem yap aksi halde işlem yapma.Hepsi bu kadar.Umarım açıklayabilmişimdir.Şimdiden teşekkürler....

Son düzenleme:

hımmmmmmmm

Destek Ekibi
Destek Ekibi
Excel Vers. ve Dili
2000-2007-2010-2016
slm

iyi bayramlar... doğru adı üstünde fazlalık, sipariş edilmemiş, birikmiş manasında... dağıtmak gerek...

ekde düzeltilmiş yeni çalışma var...

Ekli dosyalar

Excel Vers. ve Dili
excel 2007 türkçe
03-11-2020
İyi bayramlar.Şu anda gayet verimli gözüküyor.Çok inceleme şansım olmadı.Aktif bir şekilde bayramdan sonra kullanacağım.O zaman daha iyi yorumlama şansım olur.Tekrar elinize sağlık.İyi bayramlar.....

Excel Vers. ve Dili
excel 2007 türkçe
03-11-2020
Tekrar merhaba...
Aslında kullanmaya başlamadım ama bir güncelleme daha yapabileceğimizi düşünüyorum.Malum sevkıyat gerçekleştikten sonra ihtiyaçlar ve stoklar değişiyor.Bu noktada güncelle diye bir buton koyabiliriz.Güncelle butonunun yeri eski yazdır butonunun yerinde ( Sevkıyat hazırla butonunun sağı) olabilir.Güncelle butonuna tıklayınca sevkıyat şubeleri sol taraftaki tablodaki değerler sevkıyatlar doğrultusunda güncellenebilir.Şöyle ki sevk yapan şube için şubeden kalan değerini (BY sütunu) sevk edilecek sütununa (gürsel şube için E sütunu) kopyalayacak.Böylece sevk yapan şubenin fazlalığını güncelliyoruz(TEK ŞUBE-sevkiyat yapan).Aynı anda sevk yapılan şubelerin ihtiyaçlarında bir azalma olacak.Bunu güncellemek için ise kalan ihtiyaç sütunu (halkalı için CN sütunu) sevk edilecek sütununa (Halkalı için U) kopyalamak gerekecek(Diğer şubeler-Sevkıyat alan).Böylece sevk işleminden sonra kalan güncel değerlere erişebiliriz.İlave olarak [E6-BT10.000] hücrelerini temizleyen TEMİZLE isminde bir buton hazırlayabilirsek güzel olacağı kanısındayım.Şimdiden teşekkürler...

hımmmmmmmm

Destek Ekibi
Destek Ekibi
Excel Vers. ve Dili
2000-2007-2010-2016
slm

ekdeki çalışma;
sevkiyat yapan bir şubenin, sevkiyatı yaptıktan sonra; şube kalanını, sevk edilecek sütununa günceller...
ayrıca sevkiyat yapılmış şubelerin, kalan ihtiyaçlarını; aynı şubelerin sevk edilecek sütununa günceller...
güncelleme işlemi görmüş ürünler, sevk edilecek sütununda renklendirilir...
(yeşil-Şube kalan / Mavi-Kalan İhtiyaç)

yenileme butonu ise... güncellemesi biten şubelerin yeni işlemleri için sütunlarını yeniler... (sevkiyat edilecek kısmı hariç diğer sütunları temizler..)

Ekli dosyalar