Muhasebe Yevmiye Kaydı

walabi

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
excel 2010

excel 2013
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
06-08-2025
Merhaba,

Ekli excel dosyasında şöyle bir uygulama yapmak istiyorum.

Kayıt adlı sayfanın değişim olayına bağlı olarak, A sütunu, B sütunu, C sütunu ve E sütunu değerleri otomatik olarak dolmalı.

A sütunu veri listesi ( veri doğrulama )
B sütunu tarih
C sütunu sıra numarası ( fiş, yevmiye no )
E sütunu formül( hesap adları )

Konunun içeriği kısaca muhasebedeki yevmiye kaydı. Herhangi bir yeni kayıt girdiğimde ilgili satıra aynı fiş numarasına bağlı olarak Tip, Tarih ve Hesap Adı kısımları otomatik yansımalı.

Yani kullanıcı her yeni yevmiye kaydına başladığında ilk satırın tüm girilmesi gereken verilerini girecek, yevmiye kaydına devam ederken de diğer satırlarda sadece Hesap, Borç, Alacak hücrelerinin verilerini girecek, aynı satırın diğer hücreleri otomatik dolacak.

Her yeni yevmiye kaydının kontrolünü de her kayıt arasında bir satır boşluk bırakarak ya da benzeri bir uygulama ile yapmaya düşünmekteyim.

Acaba mümkün müdür. İşi tamami ile manuel yapmak istemiyorum, makro , userform kullanarak da yapmak istemiyorum.

Teşekkürler,

Ekli dosyalar

Excel Vers. ve Dili
2019
18.04.2020
"Herhangi bir yeni kayıt girdiğimde ilgili satıra aynı fiş numarasına bağlı olarak Tip, Tarih ve Hesap Adı kısımları otomatik yansımalı. " Aynı fiş numarası kullanmanızın sebebi nedir? Artan oranlı olması gerekmez mi?
"ilk satırın tüm girilmesi gereken verilerini girecek" tüm girilmesi gereken veriler nedir?

Excel Vers. ve Dili
2003
27-09-2022
Yani Aynı Fiş Nolu satırların A ve B kolonları aynı veriler olsun. doğrumu anladık.

walabi

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
excel 2010

excel 2013
06-08-2025
Hamit Bey merhaba,

Sanırım yanlış anlattım. *Fiş numarası tabi ki *artan oranlı olacaktır. Ve 1,2,3 *şeklinde *devam etmektedir.

Fiş numarası konusuna aşağıda *kod ile *çözüm buldum kendimce

Kod:
Private Sub CommandButton1_Click()
Application.ScreenUpdating = False
Sheets("Kayıt").Select

* *

* *sonsatir = Sheets("Kayıt").Cells(Rows.Count, "D").End(3).Row
* *SonHucre = Cells(Rows.Count, "D").End(xlUp)
* *
* *Range("C2:C" & sonsatir).ClearContents
* *Range("E2:E" & sonsatir).ClearContents
* *
* *
* 
* *Range("C2").Select
* *ActiveCell.FormulaR1C1 = "=IF(RC[1]="""","""",COUNTIF(R1C[1]:RC[1],"""")+1)"
* *Range("C2:C" & sonsatir).Select
* *Selection.FillDown

* *Range("E2").Select
* *ActiveCell.FormulaR1C1 = _
* * * *"=IFERROR(IF(RC[-1]="""","""",VLOOKUP(RC[-1],Liste!C[-3]:C[-1],2,0)),"""")"
* *Range("E2:E" & sonsatir).Select
* *Selection.FillDown

* *
SonHucre = Cells(Rows.Count, "D").End(xlUp)
Range("D" & SonHucre).Select
Application.ScreenUpdating = True
End Sub
Excel dosyasını şuan yükleyemediğim için *kodu yazabilmekteyim.

Burda sadece A ve B sütunları kaldı.

Örneğin A2 ye Tip olarak AÇILIŞ dedim. B2 ye de tarih girdim. *Burada yapmak istediğim A2 ve B2 nin değerlerini ilk boş satıra kadar kopyalamak ya da benzeri.

Her boşluktan sonra yeni yevmiye kaydı başlayacak ve bu numaralarda +1 şeklinde devam edecek. Her yevmiye kaydının *A ve B sütunundaki ilk değerlerini manuel olarak gireceğim. *Ancak *sonrakilerin *yevmiye kaydının sonuna kadar çoğaltılmasını ( kopyala-yapıştır ya da farklı yöntem ) *üstte verdiğim kod içine ekleme yaparak yapmak istiyorum.

Sayın mydestek *evet doğrudur. *Aynı fiş numaralarının A ve B sütunları aynı veriler olmalı, *bu verilerde ilgili fişin ilk satırına manuel olarak girilen verilerden gelecek.

walabi

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
excel 2010

excel 2013
06-08-2025
Merhaba,

Bu konuyla ilgili uygun bir çözüm üretilebilir mi.

Teşekkürler,

Excel Vers. ve Dili
2019
18.04.2020
Üstadlar yapabilir ancak ben kod yazmasını bilmiyorum. Umarım yardımcı olacak biri vardır.