Makro ile MRP Hazırlanması

Excel Vers. ve Dili
Office 2013
Merhabalar,

1 yıldır bu platformdayım ve bu sitede sizlerin paylaşımlarından öğrendiklerim sayesinde sayısız çalışma yapabilme fırsatı yakaladığım için çok mutluyum, ancak içinden çıkamadığım bir durum neticesinde siz değerli üstadlarımdan yardım talebinde bulunuyorum. Ekte 3000 ile başlayıp sağa doğru ilerleyen numaralar nihai ürün kodlarını, 1000 ile başlayıp aşağı inen numaralar ise ham madde ve yarı mamul stoklarını temsil etmektedir. İlk sayfada bir ürün ağacı portresi hazırladım ancak şöyle bir sıkıntım mevcut. 2. sayfada kare içine aldığım alana nihai ürün kodunu ve üreteceğim miktarı girdiğimde, alt tarafa o ürünü oluşturan hammaddelerin kodları ile birlikte kaçar adet olması gerektiğini 1. sayfadan veri çekerek örnekte olduğu gibi getirmesini istiyorum. Nihai ürün miktarının artacağını ve aşağı doğru hammadde kodlarının da artacağını düşünerek yardımcı olursanız çok ama çok sevinirim. Şimdiden çok teşekkürler. Heyecanla yardımlarınızı bekliyorum.

Ekli dosyalar

Excel Vers. ve Dili
Office 2013
Excel F1 üstadım sen bir harikasın:) ellerine emeğine sağlık çok güzel ve tam istediğim gibi bir çalışma olmuş, çok teşekkürler.

E

ExcelF1

Misafir
Rica ederim. Yardımcı olabildiysek ne mutlu bize.