Makro İle 2 Sayfa Arası İstenen Veri Aktarımı

Excel Vers. ve Dili
2007 tr, 2010 tr
merhabalar,
ek'te firmamda kullanacağım bir vardiya çalışmasının örneğini göndermekteyim size.
bu dosya icerisinde, ilk sekmede vardiyadaki personellerin tarihe gore calisma saatlerini girdiğimizde, ilk sekmedeki her tarihte gerceklesmis olan "net calisma" saatinin diger sayfadaki sıralı personel listesinde aynı tarih sutunu altında ve aynı personel isminin karsisinda ki "net calisma saati" kısmına aktarılmasını saglamaya calisiyorum.
her turlu bilgimi denedim ama sonlandıramadım bu calismayi.

yardimci olabilecek arkadaslar var ise cok sevinirim.

ACİL yardimlarinizi beklemekteyim.

simdiden tesekkurler ...

Ekli dosyalar

cems

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
office 2010 tr 32bit
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
13-06-2029
Dosyanız ekte.
Ancak başlık dışında makro ile ibaresi açıklamanızda geçmediğinden gözümden kaçtı ve köprülerle sayfaları aktardım. İlk sayfada ne girilirse net saat sonucu özeti ikinci sayfada yerini alıyor.

Dosya 5ci mesaja bağlı olarak güncellendi

Ekli dosyalar

Son düzenleme:
Excel Vers. ve Dili
2007 tr, 2010 tr
hocam merhaba tekrar,

cok tesekkur ederim emegin icin. gondermis oldugun dosyayi inceledim ve gercekten istedigim gibi. tekrar tesekkur ederim bunun icin.

dedigin gibi makro ile yapilmak istendigini yazmayi unutmusum ilk mesajimda ve kusura bakma bunun icin.

ben hosgorune siginarak, bu calismayi makro ile ilk dosyada ki her bir calisanin her bir tarihte yapmis oldugu net calisma saati bilgisini, 3. sekmede ki sirali calisan listesinde bulunan (yapilan ise gore siralanmistir) ayni isimlerin karsisina yine ayni tarihe gore aktarilmasini saglama imkanimiz varmidir ve var ise bu konuda bana yardimci olabilirmisin diye sormak istiyorum??

cevabini bekledigimi belirterek, tekrar tesekkur ediyorum ilgin icin ...

Ekli dosyalar

cems

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
office 2010 tr 32bit
13-06-2029
Rica ederim maragorn, burada elden gelen birşey varsa birbirimizi desteklemek amacıyla bulunuyoruz.
Birşeyler denemeye devam ediyorum. Yanlız sormak istediğim ; 3cü sekmede isimlerin sıralamasının 1ci sekmeden farklı olmasının özel bir anlamı var mı ? Neden karışık gidiyor? Aynı isim düzeni sorun çıkarır mı ?

cems

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
office 2010 tr 32bit
13-06-2029
Dosyanız ikinci mesajda güncellendi , makro ile ÇALIŞMA (3) sayfasına net saatleri aktarıyor. Bunu yaptırmak için, ÇALIŞMA sayfasındaki işiniz bittiğinde ÇALIŞMA (3) sayfasındaki özetleme tuşuna dokunmak yetecek.

Excel Vers. ve Dili
2007 tr, 2010 tr
merhabalar tekrar Hocam,
kusura bakma oncelikle, biraz gec cevap yazdigim icin .. is guc biraz yogundu bilgisayar basina bile gecemedim!
hemen cevaplayayim sorunu,
3. sayfada ki isim siralamasinda calisan personelin gorev ve kidem ozellikleri baz alinmis ve calistiklari sure ile bu gorev ve kidemleri degerlendirilerek ona gore bazi sirketsel ucretler odenmekte kendilerine. bu nedenle, en ustten en alta siralama, bu kontrolleri yapmak ve degerlendirmek icin bize oldukca kolaylik yaratmakta..

bir sonraki mesajda, dosyanin guncellendigini bildirmissin fakat ek'te dosya yoktu.. benim gonderdigim ek'li dosyada mi guncellendi yoksa ayri bir dosyada guncellenip mesaja ekleme mi unutuldu :)

bu arada ilgin ve emegin icin cok tesekkur ederim tekrar .. bu dosya sayesinde oldukca buyuk bir sorunumuz hallolmus olacak ...

Excel Vers. ve Dili
2007 tr, 2010 tr
hocam simdi farkettim, kendi 2. mesajindan bahsettigini :) uykusuzlugun verdigi bir sersemlik olsa gerek, kendi 2. mesajima bakmistim ben :)
kusura bakmayasin ..
dosyayi indirip calistirdim dedigin gibi, tam istedigimiz gibi calisiyor fakat isim siralamasi bir onceki mesajimda da belirttigim gibi, benim hazirladigim dosyada ki sekilde olsa cok daha mukemmel olacak. bu sorun mu cikartiyor dosyanin bu mantikla calismasinda? eger problem olusuyor ise bu sekilde de kullanacagiz artik mecburen :) ugrastirmayayim seni daha fazla ..

ben bunun disinda sunu da sorayim sana, simdi subat ayi bittiginde ayni sekilde mart ayi icinde ve yilin diger aylari icinde ayni dosyayi hazirlayip kullanmamiz gerekecek mecburen. bunu yapabilmek icin ne yapmam gerek .. anlatabilirsen bana, ben diger dosyalari da hazirlayayim bu dosyayi baz alarak ...

cems

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
office 2010 tr 32bit
13-06-2029
Merhaba maragorn

hemen cevaplayayim sorunu,
3. sayfada ki isim siralamasinda calisan personelin gorev ve kidem ozellikleri baz alinmis ve calistiklari sure ile bu gorev ve kidemleri degerlendirilerek ona gore bazi sirketsel ucretler odenmekte kendilerine. bu nedenle, en ustten en alta siralama, bu kontrolleri yapmak ve degerlendirmek icin bize oldukca kolaylik yaratmakta..

Programlamada sayfaların senkronize olması çok değerlidir. Büyük ustalar için hiç mesele değil ama doğru bağlantıları tek tek kurmak için herkesin ne ayrıntısı varsa dip dip burda ya da dosyada söylemeniz de gerekir. Bir fikir olarak; anasayfayı kıdeme uyarlamak bir genel çözüm olurdu.

ben bunun disinda sunu da sorayim sana, simdi subat ayi bittiginde ayni sekilde mart ayi icinde ve yilin diger aylari icinde ayni dosyayi hazirlayip kullanmamiz gerekecek mecburen. bunu yapabilmek icin ne yapmam gerek .. anlatabilirsen bana, ben diger dosyalari da hazirlayayim bu dosyayi baz alarak ...

Dosyayı en uzun ay gününe göre derlemek ve eksilen gün'lü aylarda son 1 veya 2 sütun grubunun verilerini silmek yeter. 29 gün olan şuanki tablonun kopyasını alın ve ÇALIŞMA sayfasına 2 gün daha ekleyin. Sonra alt+f11 ile vbe tarafına geçip kodlardaki mantığı anlayarak en alta 2 yeni gün için kod ekleyin ve ÇALIŞMA 3 sayfasında deneyin.
ÇALIŞMA 2 sayfasının mantığı basit şekilde, köprü atmak. Yani yazı gelmesini istediğiniz hücrede +'ya dokunup, gelmesini istediğiniz yazının bulunduğu sayfada o hücreye mouse ile dokunup enter'a basmanız yeter.

Excel Vers. ve Dili
2007 tr, 2010 tr
merhabalar tekrar Cems,
bu arada, Cem zannedersem ismin ve musadenle isminle hitap edeyim ben sana :)
benim ki de Mehmet ..

şimdi,
öncelikle teşekkür ederim verdiğin bilgiler için ve dosyayı hazırlamakta ki emeğin için. gerçekten bizim hesaplayacağımız konuların % 80 i hallolmuş oldu bu dosya ve senin sayende ..

ikinci olarak, vermiş olduğun öneriyi değerlendireceğim ve ilk sekmede bulunan vardiya raporunu bir kıdem ve görev sıralaması şeklinde düzenlemeye çalışacağım. bundan sonra da yazmış olduğun makroyu inceleyerek öncelikle kendim yaratmaya çalışacağım raporu, eğer takılırsam tekrar seni rahatsız edeceğim :)

tekrar tekrar teşekkürler tüm çaban için ...

cems

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
office 2010 tr 32bit
13-06-2029
Saygıdeğer Mehmet ;
İşinizde zaman kazandırıcı birşeylere vesile olmuşsam mutlu olurum. Siz üzerinde çalışın iki günün kodları için , eğer çözülmezse not atarsanız tekrar bakarım.

Saygıdeğer SavasDurmus,
Foruma hoşgeldiniz. Yazınızı ve dosyanızı baya geç gördüm.

Konu içinde konu açmanın böyle bir riski oluyor, ilk konu bitmiş donmuş ise altındaki konunuz da kalıyor. En iyi yöntem anasayfada yeni bir konu olarak açıp , sağlam bir açıklama altına da dosyanızı eklemeniz. Bu şekilde sorun daha iyi ya da dikkatli ya da o anda kanalda olan ustalar tarafından daha hızlı ele alınır incelenir çözülüp geri atılır. Dosyanın içinde açıklama yapıp eklemeyin çünki metezoru dosya açtırıldığı hissi yüzünden kotalı neti olan arkadaşlara antipatik olduğundan bazı ustalar hiç açmayabilir. Forumda meramı çok net açıklarsanız yapabileceğine inanan indirir ve çözer diğerleri bilmiyorum anlamında susar.

Dosyanıza baktım , ancak çok net birşey anlamadım. Anladığım şu ki iki ayrı fırında ayrı ayrı kurutulan malzeme var ve bunlar kuru stok sayfasına aktarılacak . Ama neye göre aktarılacak üstelik kuruma süreleri değişebiliyor demişsiniz. Öncelikle konuyu foruma çekerseniz daha hızlı adım atabiliriz. Lütfen forumda yeni başlık altında konuyu açınız ve biliniz ki buradaki insanlar istekte bulunulan işi hiç ama hiç anlamaz , yüzlerce iş konusu ayrıntısı var zira ama kodlardan çok iyi anlar. Yani herşey net anlatımınıza çok bağlı.
Saygılar

Excel Vers. ve Dili
turkçe
Merhaba
Bana ekteki konu hakkında yardımcı olurmusunuz? ekte personel isimleri ve bu personelleri yaptığı satışları diğer sayfada oluşturduğum tabloda katogorilere göre verileri almak istiyorum destekleriniz için şimdiden teşekkür ederim...

saygılarımla

Tuncay

Ekli dosyalar

Excel Vers. ve Dili
Excel 2010 TR
Merhaba
Bana ekteki konu hakkında yardımcı olurmusunuz? ekte personel isimleri ve bu personelleri yaptığı satışları diğer sayfada oluşturduğum tabloda katogorilere göre verileri almak istiyorum destekleriniz için şimdiden teşekkür ederim...

saygılarımla

Tuncay
Ekteki dosyayı incelermisiniz pvt table ile sonsayfaya ekledim.

Ekli dosyalar

Excel Vers. ve Dili
2007 - Türkçe
10.04.2019
İsteğiniz pivot tabloya gerek olmadan "TOPLA.ÇARPIM" formülü ile yapılabilir. Formülü ekteki dosyada inceleyebilirsiniz.
Ancak Burada önemli olan verilerin bulunduğu sayfa ile özetin bulunduğu sayfadaki tanımların aynı olması gerekir.
Örneğin: CÜNEYT IŞIK yerine "CUNEYT ISIK"
BAYAN yerine "KADIN"
TEKSTİL yerine "TEKSTIL" gibi...
bazı hücreler boş idi. ben onları "xxx" şeklinde yazdım. tanımı siz düzeltebilirsiniz.

Ayrıca tüm aksesuarlar eklenmemiş. Eklenmeyen aksesuarları ekledim.
Siz yine de rakamların doğruluğunu kontrol edebilir misiniz?

Ekli dosyalar

Excel Vers. ve Dili
turkçe
TEŞEKKÜRLER Ex.Sarge

Öncelikle ilginizden dolayı teşekkür ederim istediğimin üstünde olmuş.Zamanınızı aldım hakkınızı helal edin..

Saygılarımla

tuncay