Makine Sicil Kartı

Altın Üyelik Bitiş Tarihi
28.05.2019
Merhabalar,
Makine sicil kartları ile ilgili bir çalışma yapmaya çalışıyorum ama işin işinden çıkamadım :D
Uzun zamandır ara verdim, kurgulamakta sıkıntı yaşıyorum dolayısı ile,,,

Ekte örnek dosya mevcut. Bazı sorularım olacaktı, yardımcı olursanız sevinirim.

Makine kodu değiştikçe, ilgili makine resmi değişecek.
Makine kodu değiştikçe makine bilgileri değişecek
Makine kodu değiştikçe o makineye yapılan bakım onarımlar alt tarafa gelecek.

Tüm bunlar olabilir mi? Tüm bunlar tek sayfada yapılabilir mi?
Userform ile yapılabilir mi?

Yardım ve destekleriniz için şimdiden teşekkürler,,,

Excel Vers. ve Dili
2010 türkçe
Merhaba. Ekli dosya görünmüyor ancak söyledikleriniz oldukça basit ve mümkündür.
Userform ile de yapılabilir. Ancak ben userform karşıtı olduğum için standart bir excel sayfasında yapmanızı tavsiye ederim :)
Resim olayı, offset ile yapılabilir. Bir resim sayfası oluşturup, ilk sütuna kodları ikinci sütuna resimleri (tam hücre içine sığacak kadar) yerleştirin. Sonra indis ve kaçıncı ile resmin bulunduğu hücreyi seçip, bir resim çerçevesinin formülüne tanımladığınız alanı yazabilirsiniz.
Gerisi zaten düşeyara,çoketopla vs...

28.05.2019
Merhaba. Ekli dosya görünmüyor ancak söyledikleriniz oldukça basit ve mümkündür.
Userform ile de yapılabilir. Ancak ben userform karşıtı olduğum için standart bir excel sayfasında yapmanızı tavsiye ederim :)
Resim olayı, offset ile yapılabilir. Bir resim sayfası oluşturup, ilk sütuna kodları ikinci sütuna resimleri (tam hücre içine sığacak kadar) yerleştirin. Sonra indis ve kaçıncı ile resmin bulunduğu hücreyi seçip, bir resim çerçevesinin formülüne tanımladığınız alanı yazabilirsiniz.
Gerisi zaten düşeyara,çoketopla vs...
üstad cevap için teşekkürler, yalnız hepsini bir araya toplamada sıkıntı yaşıyorum,
sende bu şekilde toparlanmış bir dosya varsa bekir38@gmail.com a mail atabilirmisin?

ben değişiklikleri yapar, makine sicil kartı şeklinde uyarlamaya çalışırım,,,
olmaz mı?

28.05.2019
arkadaşlar,
resim getirme işini kurcalayarak çözdüm, yalnız şimdi de, değişkene göre çalışan makro kısmında takıldım, yardımcı olurmusunuz?

yani kısaca şöyle;
sayfa 2 de resim 3 e tıklayınca, 3. makina resmi geliyor ve makina 3 diye bir sütüna yazıyor, burayı refere alarak makina bilgileri de geliyor , yalnız yine bu değişkeni baz alarak başka bir sayfada süzme işlemi yaptırmam lazım, bunu nasıl yaparız?

28.05.2019
belli bir aşamaya getirdim arkadaşlar,
yalnız hala arıza sorgulama kısmında takılı kaldım, bunun için sitede güzel bir örnek buldum ama onda da resim ekleme kısmını yapamıyorum,
listwiew örneği ile yapılmış (bakım2) bir çalışma, sorgulaması süper,

örnek dosyaları eklesem, yardımcı olurmusunuz?

Ekli dosyalar

28.05.2019
acil destek lazım arkadaşlar? varmı önerisi olan???

28.05.2019
belli bir aşamaya getirdim arkadaşlar,
yalnız hala arıza sorgulama kısmında takılı kaldım, bunun için sitede güzel bir örnek buldum ama onda da resim ekleme kısmını yapamıyorum,
listwiew örneği ile yapılmış (bakım2) bir çalışma, sorgulaması süper,

örnek dosyaları eklesem, yardımcı olurmusunuz?
bakım 1 üzerinde ilerleme yapabiliyormuyuz arkadalar?
bakım 2 de düzenleme yapmak biraz zor sanırım, ama bakım 1 de yapabiliyorsak, ordan ilerlesem,,

yani hücre değeri her değiştiğinde, süzme işlemini yapan makro, yeni değere göre çalışması ile ilgili bir makro lazım,,,

yardımlarınızı bekliyorum,