Listview kullanımı hakkında

Katılım
23 Temmuz 2007
Mesajlar
178
Excel Vers. ve Dili
2003 Türkçe
Merhaba,

List Wiew ile çalışırken, tablodaki verilerin bir user form üzerine yerleştirilmiş List Wiev' a aktarılması nasıl kodlanır? Bu bir buton yardımı ile gerçekleştirirsek komutu nasıl oluşturabiliriz? Bunun dışında bazı sorularım daha var:

1. bu excel tablosuna bu yaratılan user form üzerindeki bir Comboboxdan en son dolu satırdan bir altındaki satıra devam edecek şekilde nasıl veri aktarabiliriz?
2. Daha önceden tabloya girilmiş bir satırı içindeki hücreleri nasıl değiştirebiliriz?



Saygılarımla
 
Son düzenleme:
Katılım
25 Mayıs 2007
Mesajlar
165
Excel Vers. ve Dili
türkçe vista işletim sistemi
excel2007
türkçe
dk ( MrExcel MVP ) tarafından ; Fri Mar 07, 2003 1:25 pm ' de mrexcel' e bırakılan bir not buldum. Belki işinize yara diye aşağıya kopyalıyorum...


Well, the listview control can be quite complicated. Assuming you've set up your listview control with two columns then this macro should work:-

Private Sub UserForm_Initialize()

Dim lvwLitem As MSComctlLib.ListItem
Dim lngRow As Long

Me.ListView1.View = lvwReport

For lngRow = 1 To 10

Set lvwLitem = Me.ListView1.ListItems.Add(Text:=Sheets("Sheet1").Cells(lngRow, 1))
lvwLitem.SubItems(1) = Sheets("Sheet1").Cells(lngRow, 2)

Next lngRow


End Sub


This will add everything from rows 1 to 10 in columns A and B to the listview. Is that what you need?
 
Katılım
23 Temmuz 2007
Mesajlar
178
Excel Vers. ve Dili
2003 Türkçe
Merhaba,
malasef tablodaki değerler listwiev a aktaramadı

Saygılarımla
 

Mahmut Bayram

Özel Üye
Katılım
25 Haziran 2005
Mesajlar
1,778
Excel Vers. ve Dili
2016 Excel Tr
Ekte 2 örnek var kendinize uyarlayınız.
Ayrıca List Wiew değil doğrusu Listview dir.
Buna göre arama yapmanızı tavsiye ederim.
 

programer

Altın Üye
Katılım
26 Mayıs 2005
Mesajlar
603
Excel Vers. ve Dili
Office 2022 - Türkçe
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
16-03-2025
Ekte 2 örnek var kendinize uyarlayınız.
Ayrıca List Wiew değil doğrusu Listview dir.
Buna göre arama yapmanızı tavsiye ederim.
Sayın mahmut_bayram ekteki listview kriterli dosyanızı çalıştırdığım zaman aşağıdaki resimdeki bir hata alıyorum.
 
Üst