Soru Listview' in ikinci sütununa göre arama

sirkülasyon

Altın Üye
Katılım
10 Temmuz 2012
Mesajlar
2,490
Excel Vers. ve Dili
2021 LTSC TR
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
18-06-2026
Personel isminde bir sayfam var
C sütununda Adı Soyadı
D sütununda T.C. Kimlik Numarası
E sütununda Çalışma Statüsü
F Sütununda Banka IBan Numarası mevcut.

Listview1' in
1. sütununa Adı Soyadını
2. Sütununa T.C. Kimlik Numarasını aldım.
Listview1' de arama

Listview1' de seçilen satırın
İkinci sütunundaki T.C. kimlik numarasını Personel sayfası D sütununda arayacak
C sütununu TextBox2' ye aktaracak
D sütununu TextBox3' e aktaracak
E sütununu TextBox4' e aktaracak
F sütununu TextBox5' e aktaracak
Rica etsem Yardımcı olabilir misiniz?
 

thegalatasaray

Altın Üye
Katılım
27 Mart 2012
Mesajlar
19
Excel Vers. ve Dili
2010 tr
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
28-01-2028
Private Sub ListView1_ItemClick(ByVal Item As MSComctlLib.ListItem)
Dim ws As Worksheet
Set ws = ThisWorkbook.Sheets("Personel")

Dim tcKimlikNo As String
tcKimlikNo = Item.SubItems(1) ' Listview1'in ikinci sütunundaki T.C. Kimlik Numarası

Dim arananSatir As Range
Set arananSatir = ws.Columns("D:D").Find(What:=tcKimlikNo, LookIn:=xlValues, LookAt:=xlWhole)

If Not arananSatir Is Nothing Then
TextBox2.Value = arananSatir.Offset(0, -1).Value ' C sütunu
TextBox3.Value = arananSatir.Value ' D sütunu
TextBox4.Value = arananSatir.Offset(0, 1).Value ' E sütunu
TextBox5.Value = arananSatir.Offset(0, 2).Value ' F sütunu
Else
MsgBox "T.C. Kimlik Numarası bulunamadı."
End If
End Sub



Bu kodu, Excel VBA editörüne ekleyebilirsiniz. ListView1_ItemClick prosedürü, Listview1’de bir öğe tıklandığında tetiklenecektir. Bu kod, Listview1’deki seçilen satırın T.C. Kimlik Numarasını kullanarak “Personel” sayfasındaki ilgili bilgileri bulur ve TextBox’lara aktarır.
Kodun doğru çalışabilmesi için, TextBox’ların isimlerinin TextBox2, TextBox3, TextBox4, TextBox5 olduğundan ve Listview kontrolünüzün adının ListView1 olduğundan emin olun. Ayrıca, bu kodun çalışabilmesi için MSComctlLib.ListItem referansının projenize eklenmiş olması gerekmektedir. Eğer bir hata ile karşılaşırsanız, lütfen detayları ile birlikte bana bildirin, yardımcı olmaktan mutluluk duyarım.
 

sirkülasyon

Altın Üye
Katılım
10 Temmuz 2012
Mesajlar
2,490
Excel Vers. ve Dili
2021 LTSC TR
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
18-06-2026
Teşekkür ederim. Sağ olasın
 

thegalatasaray

Altın Üye
Katılım
27 Mart 2012
Mesajlar
19
Excel Vers. ve Dili
2010 tr
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
28-01-2028
Yapay zekaya yaptırdım normalde kodlama bilmiyorum :)
 
Üst