listeyi otomatik güncelleştirme

Excel Vers. ve Dili
2003 xp türkçe
arkadaşlar benim hazırladıgım excel tablosunda bi kaç sorum olacak yardımcı olursanız sevinirim
1. açılan yeni kartlardaki belirlemiş oldugum hücreleri otomatik olarak listeye nasıl atabilirim
2. genel toplam yazan hanede bakiye - ye düştügünde kırmızı ile ikaz etmesini istiyorum ve reddiyat toplamı yazan hane 700 ytl üstüne çıktıgı zaman aynı şekilde kırmızı yazı yazmasını istiyorum
3. bu kart sistemine ufak bi arama motoru nasıl ekleye bilirim yazdıgım kart numarasına gitmesini istiyorum

bu konularda ba yardım ederseniz sevinirim kart programını ekde yolluyorum şimdiden teşekkürler

Excel Vers. ve Dili
2003 xp türkçe
konum hakkında yorumlarınızı ve yardımlarınızı bekliyorum diger konuları dikkatle izliyorum benim aradıgım özellikler varmı diye aa daha rastlamadım acaba çok şeymi istiyorum excelden ?

Excel Vers. ve Dili
Office 2003 , 2013 ve 2016 TR.
Örnek

Sorularınıza anladığım kadarıyla cevap vermeye çalıştım.İşinize yarar inşallah.

Liste sayfasındaki "Sayfa Seç" Butonuna basarsanız açılan Formda ComboBox a çalışmanızda ne kadar sayfa varsa eklenecektir.Ve siz hangi sayfayı seçerseniz o sayfaya gidecektir.Ayrıca bu Form açıkken sayfa üzerinde işlem yapabilirsiniz.Kapatmazsanız sayfalar arsında dolaşmanız daha kolay olur.

Reddiyat toplamında ise Koşullu biçimlendirme kullandım.700 e eşit ve büyük bir rakam varsa zemin rengini kırmızı yapıyor.Bir tane örnek olarak yazdım. Genel toplamlarıda aynı yöntemi kullanarak oluşturabilirsiniz.

Arama motorundan kastettiğinizi tam olarak anlayamadım kusura bakmayın.Umarım örnek olarak yolladığım dosya işinize yarar. Kolay gelsin iyi çalışmalar.

Excel Vers. ve Dili
2003 xp türkçe
sayın KarıncaZ çok teşekkür ederim arama motorundna kastetdigim istedigim sayfaya gitmesiydi ve istedigim olmuş fakat listeye kırmızı yazıyla yazmayı bek anlatamamışsım sanırım listede değilde tartaki reddiyat toplamının 700 ü geçince haber vermesini genel toplamın 0- ye düştügünde kırmızı göstermesini sağlamak istiyorum çünkü yapmak istedigim bir kartaki insanın aylık 800 m lik harcama limiti var yani 700 de uyarması laızmki 800 ü geçirtmeyim ve kalan parası genel toplama eşit oldugu için eksiye düştügünü göremek istiyorum yapmak istedigimi tam anlatmışımdır umarım ama yendne çok teşekkür ederim arama motoru tam istedigim gibi olmuş elinize sağlık

Excel Vers. ve Dili
Office 2003 , 2013 ve 2016 TR.
Yeni Örnek

Anladığım kadarıyla yeni örnek yaprım.Ama gene Koşullu biçimlendirme kullandım.Sadece her sayfaya tek tek gitmektense onun makrosunu yazdım.yani Hersayfaya gitti, Sayfa Korumasını kaldırdı İstediğim hücreleri buldu koşulu ekledi ve sayfaya tekrar koruma ekledi ve diğer sayfaya geçti. Makro1 Bu işlemleri yapıyor. Şunuda söyleyeyim bu makroda daha önce yazının renginide kırmızı yapmıştım açıklamaları okuyunca göreceksiniz zaten.Oadaki rakamı deiştirirseniz yazı zengini farklılaştıracak ve böylece kaç yazdığını görebileceksiniz.Dosyayı sıkıştırdıktan sınra aklıma geldi.Onuda size bırakayım dedim.Saat 01:36 uykum geldide.Bu günlük bu kadar yeter. Umarım işiniz görülmüştür veya bir fikir verebilmişimdir. Kolay gelsin İyi çalışmalar.

Excel Vers. ve Dili
2003 xp türkçe
sayın karıncaz istedigime yakın bir çalışma yapmışsınız ellerinize kolunuza sağlık biraz üzerinde motif yaparsam tam isteidgim gibi olcak takıldıgım yerde yine engin bilgilerinize başvuracagım tekrardan teşekkür ederim