walabi
Altın Üye
- Excel Vers. ve Dili
-
excel 2010
excel 2013
- Altın Üyelik Bitiş Tarihi
- 06-08-2025
Merhaba,
Aşağıda excel sayfası üzerinden listbox2 ye textbox1 e metin girerek filtreleme yaptırmaktayım. Ancak Benzersiz şeklinde listeleme yaptırıp daha sonra tutar sütununu toplatmam gerekiyor. Bununla ilgili forumda çok örnek var ancak yine de desteğe ihtiyaç duydum.
B sütununda Fatura Numarası,
F sütununda Firma Ünvanı,
L sütununda Fatura Tutarı,
Textbox1 e metin girerek firma ünvanlarına göre filtreleme yapabiliyorum aşağıdaki kod ile ( F sütunu ). Ancak tekrarlayan veri satırları mevcut. Tekrarlayan verileri benzersiz verilere dönüştürmem gerekiyor, Fatura Numarası sütununa göre ( B sütunu ). Son olarak L sütunundaki tutarları Fatura Numarası sütununa göre toplatmam gerekiyor.
Destek alabilirsem memnun olurum.
Aşağıda excel sayfası üzerinden listbox2 ye textbox1 e metin girerek filtreleme yaptırmaktayım. Ancak Benzersiz şeklinde listeleme yaptırıp daha sonra tutar sütununu toplatmam gerekiyor. Bununla ilgili forumda çok örnek var ancak yine de desteğe ihtiyaç duydum.
B sütununda Fatura Numarası,
F sütununda Firma Ünvanı,
L sütununda Fatura Tutarı,
Textbox1 e metin girerek firma ünvanlarına göre filtreleme yapabiliyorum aşağıdaki kod ile ( F sütunu ). Ancak tekrarlayan veri satırları mevcut. Tekrarlayan verileri benzersiz verilere dönüştürmem gerekiyor, Fatura Numarası sütununa göre ( B sütunu ). Son olarak L sütunundaki tutarları Fatura Numarası sütununa göre toplatmam gerekiyor.
Destek alabilirsem memnun olurum.
Kod:
Sub Firma_Ara_Kademe()
Set S1 = Sheets("KADEME_FATURA")
ListBox2.ColumnCount = 5
ListBox2.ColumnWidths = "100;70;170;80;5"
Dim a As Long, i As Long
ReDim dizial(1 To 5, 1 To 1)
If TextBox2.Text = "" Then Exit Sub
ListBox2.Clear
If Len(TextBox1) >= 3 Then
For i = 2 To S1.Cells(Rows.Count, "A").End(3).Row
If UCase(Replace(Replace(S1.Cells(i, "F") & S1.Cells(i, "H"), "ı", "I"), "i", "İ")) Like _
"*" & UCase(Replace(Replace(TextBox1.Text, "ı", "I"), "i", "İ")) & "*" Then
a = a + 1
ReDim Preserve dizial(1 To 5, 1 To a)
dizial(1, a) = S1.Cells(i, "F")
dizial(2, a) = Format(S1.Cells(i, "A"), "dd.mm.yyyy")
dizial(3, a) = S1.Cells(i, "Q")
' Bu sütuna excel sayfasında L sütununun verilerinin toplamı aldırılmalı
If S1.Cells(i, "L") <> "" Then
dizial(4, a) = Format(S1.Cells(i, "L"), "#,##0.00")
End If
End If
Next i
End If
ListBox2.Column = dizial
Erase dizial
a = Empty
i = Empty
End Sub
Son düzenleme: