Listbox ColumnHeads işlevi Hk.

bluefalcon

Altın Üye
Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
Microsoft 365
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
03.12.2025
Arkadaşlar merhaba,

Aşağıda kodlarını gönderdiğim listbox çalışmasında kapalı dosyadan bir butona basarak verileri userform üzerindeki Listbox'a sorunsuz alıyorum. Ancak başlıklar yani sütunun hangi veriyi listelediğini gösteren başlıkları bir türlü Listbox da gösteremedim. listbox.columnheads özelliğini true yaptım ama yine olmadı. Desteğinizi rica ediyorum.

Set Baglan = New ADODB.Connection

Baglan.Open "Provider=Microsoft.ACE.OLEDB.12.0;" & "Data Source=" & ThisWorkbook.Path & _
"\Ersin_GUNGOR\Fabrika_Mesai_ve_Servisler\Mesai Listeleri\Yeni Klasör\GUNCEL.xlsm;" & "Extended Properties=""Excel 12.0;HDR=Yes"""

Set Kayit = New ADODB.Recordset

Kayit.Open "SELECT * FROM [PERSONEL$]", Baglan, adOpenDynamic, adLockOptimistic
'****************************************************************************

On Error Resume Next
If rs.RecordCount > 0 Then
Me.ListBox1.RowSource = ""
Me.ListBox1.Clear

With ListBox1
.ColumnCount = Kayit.Fields.Count
.ColumnWidths = "60;120"
.Column = Kayit.GetRows
.AddItem , 0
End With
End If

Kayit.Close
Baglan.Close
Set Kayit = Nothing
Set Baglan = Nothing

End Sub

Not: Bu mesajımdan önce bir mesaj yazmıştım ancak sanırım sistemsel bir hatadan dolayı forumda görüntülenmedi. Mükerrer olmaması açısından site yöneticilerimiz eski mesajı görebiliyorlarsa bu mesajımı silerlerse sevinirim.

Orion1

Uzman
Uzman
Excel Vers. ve Dili
Win7 Home Basic TR 64 Bit

Ofis-2010-TR 32 Bit
Kolon başlıklarını ancak listboxın rowsource ile veri alırsanız görebilirsiniz.:cool:

bluefalcon

Altın Üye
Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
Microsoft 365
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
03.12.2025
Cevabınız için teşekkür ederim.

İşte benim sıkıntım aynen bahsettiğiniz konu. Normalde ListBox1.RowSource = "Sheet1!A1:A15" gibi bir kod ile sayfadaki alanı başlık olarak ekleyebiliyoruz bunu biliyorum. Ancak kapalı dosyadan veri çekerken yapamıyorum. Nasıl bir kod kullanmalıyım "Sheet1!A1:A15" ifadesinin yerine?

Orion1

Uzman
Uzman
Excel Vers. ve Dili
Win7 Home Basic TR 64 Bit

Ofis-2010-TR 32 Bit
Cevabınız için teşekkür ederim.

İşte benim sıkıntım aynen bahsettiğiniz konu. Normalde ListBox1.RowSource = "Sheet1!A1:A15" gibi bir kod ile sayfadaki alanı başlık olarak ekleyebiliyoruz bunu biliyorum. Ancak kapalı dosyadan veri çekerken yapamıyorum. Nasıl bir kod kullanmalıyım "Sheet1!A1:A15" ifadesinin yerine?
Rowsource yöntemi ile kolon başlıklarını gösterebilirsiniz ama diğer yöntemlerle kolon başlıklarını gösteremzsiniz.Rowesource yöntemi ile gösterirkende columnhead = true olmalıdır.:cool: