"/" Kullanarak İsteğe Uyarlanmış Hücre Biçimlendirme

Excel Vers. ve Dili
excel for mac, türkçe
Merhaba Arkadaşlar,

Ben home ofis çalışan bir avukatım. Takip ettiğim dosyaları arşivlemek için bir excel dosyası oluşturdum. Bildiğiniz gibi dosya numaralı "2015/123", "2016/12345", "2018/3124" şeklindedir. Dosya No sütununda bir hücre biçimlendirmesi yapmak istedim ancak başarılı olamadım.

Yapmak istediğim şey sütuna girdiğim sayının 4. basamağından sonra "/" işareti koyma ve "/" işaretinden sonra girilen her sayıyı göstermek. Aslında sütuna gireceğim sayının basamak sayısını biliyorsam hücre biçimlendirmem çalışıyor ancak her zaman durum böyle değil. Aynı zamanda hem "2017/15" hem de "2017/12567" sayısının gösterilmesini istiyorum.

Bu problemi hücre biçimlendirme ile çözebilir miyim yoksa makro ile vba kodu mu çalıştırmam gerekir ? Cevaplarınız için şimdiden teşekkürler.

1903emre34@gmail.com

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
Microsoft Excel 2013 Türkçe
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
06-06-2027
Örnek dosyayı gerçek dosyanızla aynı yapıda ama gerçek veriler olmadan, http://s7.dosya.tc/ excel dosyası olarak yüklerseniz daha hızlı cevap alırsınız.

YUSUF44

Destek Ekibi
Destek Ekibi
Excel Vers. ve Dili
İş : Ofis 365 - Türkçe
Ev: Ofis 365 - Türkçe
Hücre biçimlendirmeyle nasıl olur bilemedim. Makroyla isterseniz aşağıdaki kodları ilgili sayfanın kod bölümüne (sayfa adına sağ tıklayıp Kod Görüntüle deyince açılan sayfaya) yapıştırırsanız C4:C500 aralığına 5 ve daha fazla basamaklı sayı girildiğinde istediğiniz şekilde yazar:

Kod:
Private Sub Worksheet_Change(ByVal Target As Range)
If Intersect(Target, [C4:C500]) Is Nothing Then Exit Sub
If Target = "" Then Exit Sub
If IsNumeric(Target) = True Then
    If Len(Target) > 4 Then
        Target = Left(Target, 4) & "/" & Right(Target, Len(Target) - 4)
    End If
End If
End Sub