Küme Fonksiyonları

Excel Vers. ve Dili
2003 - english
Excelde küme işlemini tanımlayabilir miyim? Örneğin 1'den 20 ye kadar olan sayılar verilerim olacak. a1 a2 a3 a4 a5 deki sayıları, birleşim kümesi olarak b1'e yazdıracağım yada a3 deki hücredeki verilerin a4'teki verilerden farkını alacağım. Yani bir hücrede birden fazla sayıyı kullanarak böyle bir küme fonksiyonu nasıl kurarım?

varsayımlar
a1 hücresi: 12,5,6,7 sayılarını içeriyor
a2 hücresi: 12,1,2,3 sayılarını içeriyor vs.

Excel Vers. ve Dili
2003 - english
Ancak internete girebildim, ilginiz için teşekkür ederim. Şuan inceliyorum.

Son düzenleme:
Excel Vers. ve Dili
2003 - english
Hocam örneği inceledim ama sanırım benim yapmak istediğim şey biraz daha farklı, ben bir hücrenin içine birden fazla birim koymak istiyorum, sayı olması önemli değil elma armut ta olabilir.
örn:
a1 hücresini bir küme olarak düşünürsek 5 elemanı olabilir.
a2 hücresinin 7 elemanı olsun, bunlar üzerinde kesim birleşim ve fark gibi işlemler yapabilir miyim bunu merak ediyorum.

Muhammet Okumuş

Destek Ekibi
Destek Ekibi
Excel Vers. ve Dili
2013 Türkçe
ben de bu konuya cevap arıyorum.excelde baya formul aradım ama cevap bulamadım.
örneğin a1 eder b1 deer olsun bunların ikisinin denk olduğunu belir ten formul var mı?
bir de a1 keder olsun b1 erde olsun a1 fark b1 k yada sayısal olarak 1 değerini veren bir fonksiyon var mı?

Merhum İdris SERDAR

Moderatör
Yönetici
Excel Vers. ve Dili
Excel, 365 - İngilizce
ben de bu konuya cevap arıyorum.excelde baya formul aradım ama cevap bulamadım.
örneğin a1 eder b1 deer olsun bunların ikisinin denk olduğunu belir ten formul var mı?
bir de a1 keder olsun b1 erde olsun a1 fark b1 k yada sayısal olarak 1 değerini veren bir fonksiyon var mı?

Sorunuzun kümelerle ne ilgisi var? Anlayamadım.

Öte yandan, "deer", "keder", "erde", "baya", "formul" ne demek? Diğer yazım hatalarını es geçiyorum.

Lütfen, Türkçeye dikkat edelim. Hele öğretmenseniz, iki kere dikkat etmeniz gerekir.

.

Muhammet Okumuş

Destek Ekibi
Destek Ekibi
Excel Vers. ve Dili
2013 Türkçe
Sn yurttaş teşekkür ederim ancak zamanım kısıtlı olduğu için hızlı yazdım bu yüzden hata yapmış olabilirim.
Sorum şu; a1 hücresinde "para" b1 hücresinde "arap" olsun. a1 hücresinde 2 tane "a", 1 tane "p", 1 tane "r" harfi var. Aynı şekilde bu harfler b1 hücresinde de mevcut. Eğer a1 ve b1 hücresinde bulunan her karakteri küme elemanı kabul edersek a1 ve b1 sütunu birbirine denk demektir.Bunu formul ile ifade etmemiz mümkün mü?
İkinci olarak ta a2 "şarap" olsun b2 "arpa" olsun. A-B (fark) dediğimiz zaman "ş" yada sayısal olarak 1 rakamını verecek formul mevcut mu?

Muhammet Okumuş

Destek Ekibi
Destek Ekibi
Excel Vers. ve Dili
2013 Türkçe
denklik ile ilgili bir fonksiyon var mı?