Merhaba arkadaşlar,
Sorunumun çözümü için sizlerden yardımınızı istemekteyim. Her gün düzenli olarak sipariş açmam gerekiyor siparişleri açarken koli miktarlarına yuvarlayarak yapıyorum bu işlemi kendim =(YUKARIYUVARLA(B1/A1;0))*A1 formülünü kullanarak yapmaya başladım şimdi biraz işleri geliştirip daha karmaşık bir formül yazmak istedim işin içinden çıkamadım.
Yapmak istediğim formül sipariş miktarım koli miktarından az ise koli miktarına eğer fazla ise koli miktarının %40' kadarsa aşağıyuvarla ; %40 'dan fazla ise yukarı yuvarla ; eşit ise aynı miktarı verecek yani tüm şartlarıda taşıyacak bir formül yazmak istedim ama başarılı olamadım. Çözüm için yardımlarınızı beklemekteyim.
Örnek vermek gerekirse
Koli Miktarı = 100 Sipariş miktarı = 14 Sonuç = 100
Koli Miktarı = 100 Sipariş miktarı = 70 Sonuç = 100
Koli Miktarı = 100 Sipariş miktarı = 139 Sonuç = 100
Koli Miktarı = 100 Sipariş miktarı = 140 Sonuç = 100
Koli Miktarı = 100 Sipariş miktarı = 141 Sonuç = 200
Koli Miktarı = 100 Sipariş miktarı = 170 Sonuç = 200
Sorunumun çözümü için sizlerden yardımınızı istemekteyim. Her gün düzenli olarak sipariş açmam gerekiyor siparişleri açarken koli miktarlarına yuvarlayarak yapıyorum bu işlemi kendim =(YUKARIYUVARLA(B1/A1;0))*A1 formülünü kullanarak yapmaya başladım şimdi biraz işleri geliştirip daha karmaşık bir formül yazmak istedim işin içinden çıkamadım.
Yapmak istediğim formül sipariş miktarım koli miktarından az ise koli miktarına eğer fazla ise koli miktarının %40' kadarsa aşağıyuvarla ; %40 'dan fazla ise yukarı yuvarla ; eşit ise aynı miktarı verecek yani tüm şartlarıda taşıyacak bir formül yazmak istedim ama başarılı olamadım. Çözüm için yardımlarınızı beklemekteyim.
Örnek vermek gerekirse
Koli Miktarı = 100 Sipariş miktarı = 14 Sonuç = 100
Koli Miktarı = 100 Sipariş miktarı = 70 Sonuç = 100
Koli Miktarı = 100 Sipariş miktarı = 139 Sonuç = 100
Koli Miktarı = 100 Sipariş miktarı = 140 Sonuç = 100
Koli Miktarı = 100 Sipariş miktarı = 141 Sonuç = 200
Koli Miktarı = 100 Sipariş miktarı = 170 Sonuç = 200