koşullu biçimlendirme ile hücreye yazdırma

Katılım
11 Kasım 2005
Mesajlar
36
koşullu biçimlendirme ile;
A1 hücresindeki karakteri, A3, A6, A9 vb. hücrelerine nasıl yazdırabilirim.
örnek; A1 hüresinde "CT" yazarsa A3 hücresine "CT" yazacak. eğer A1 hücresi boş ise birşey yazmayacak.
buarada A3 hücresinede girip istediğimi de yazabileyim.
ilgilenecek arkadaşlara şimdiden saygılarımı iletirim.
 

hamitcan

Uzman
Uzman
Katılım
1 Temmuz 2004
Mesajlar
7,680
Excel Vers. ve Dili
Excel 2019 Türkçe
İstediğiniz koşullu biçimlendirme ile yapılabilir mi bilmiyorum ama ben worksheet_change olayı ile yaptım umarım işinize yarar.
 
Katılım
11 Kasım 2005
Mesajlar
36
hamitcan' Alıntı:
İstediğiniz koşullu biçimlendirme ile yapılabilir mi bilmiyorum ama ben worksheet_change olayı ile yaptım umarım işinize yarar.
sayın hamitcan,
ilginize teşekkür ederim eklediğiniz dosyadaki makro çalışma sayfasını ağırlaştırıyor.
başka türlü koşullu biçimlendirme ile yazdırma sistemi varmı..
saygılar sundum..
 
Katılım
18 Ekim 2004
Mesajlar
31
Bu soruda mantık kullanarak çözebiliriz belki,
bir hücreye daha ihtiyacımız var (yani b1 olsun)
a1 de CT yazarsa doğrudan a3 e yazsın değilse b1 dekini yazsın olarak düşünebiliriz.
=EÐER(A1="ct";A1;B1)
şeklinde olabilir sanırım
 
Katılım
11 Kasım 2005
Mesajlar
36
oduru' Alıntı:
Bu soruda mantık kullanarak çözebiliriz belki,
bir hücreye daha ihtiyacımız var (yani b1 olsun) a1 de CT yazarsa doğrudan a3 e yazsın değilse b1 dekini yazsın olarak düşünebiliriz.
=EÐER(A1="ct";A1;B1) şeklinde olabilir sanırım
sayın oduru ilginize teşekkür ederim.
yazdığınız formül ile yapamadım. ekli dosyayı inceleyerek bir çalışmada bulunurmusunuz.
sağlık dolu çalışmalar dilerim.
 
Katılım
18 Ekim 2004
Mesajlar
31
Puantaj 3 ekledim

puantaj3 ekte, istediğinin ne olduğu bilmiyorum ama Q9 ve Q11 hücrelerine doğrulama komutu ekledim incele olursa devam edelim lütfen
cevabını bekliyorum
 
Katılım
11 Kasım 2005
Mesajlar
36
Re: Puantaj 3 ekledim

oduru' Alıntı:
puantaj3 ekte, istediğinin ne olduğu bilmiyorum ama Q9 ve Q11 hücrelerine doğrulama komutu ekledim incele olursa devam edelim lütfen
cevabını bekliyorum
sayın oduru; ilginize teşekkür.
puantaj3 te görülen aylık puantaj AC5 hücresine ilgili ay girildiği zaman Q9-AU9 hücrelerine ilgili ayın puante etmektedir. yani tatil günlerini işlemektedir. Q11-AU11 hücrelerine işlemesini istiyorum. ben örnek olarak işledim bakarsanız memnun olurum..
 
Katılım
18 Ekim 2004
Mesajlar
31
Veri doğrulama ile becerebildim ancak

Yaptığın puantajı değiştirmedim arcak günün durumuna göre veri doğrulama listesi veren bir liste çıkarttım. bak bi beğenecek misin
 
Katılım
11 Kasım 2005
Mesajlar
36
Re: Veri doğrulama ile becerebildim ancak

oduru' Alıntı:
Yaptığın puantajı değiştirmedim arcak günün durumuna göre veri doğrulama listesi veren bir liste çıkarttım. bak bi beğenecek misin
sayın oduru, ilginize teşekkür ederim.
yaptığınız çalışma güzelde, esas sorun yapılan bu puantaj çalışmasını çalışmış olduğum müdürlükte 5 kişi kullanacak. excel i tam manası ile bilememektedirler.

gerekli formülleri oluşturup ilgili kişiler sadece değerleri girecekler. yapmış olduğunuz çalışmayı karıştırırlar. onun içinde pratik bilgiler gerekmektedir.

şöyle bir çalışma olurmu;
bir satır daha açıp, açılan bu satırdaki hücreyede bir üst hücreye hedef hücrenin içeriğinin yazılması diye bir formül oluşturmak mümkünmü?.
örnek; a1 deki değeri a2 ye yazdırmak için a3 hücresine formül yaparak olmazmı.

sağlık dolu çalışmalarla, saygılar sundum.
 
Katılım
18 Ekim 2004
Mesajlar
31
arkadaşların excel bilmeyebilir, zaten kullanıcı tanımlı bir alan değildi değiştirilen hücreler, sadece belirtilen alanlardaki ifadeleri girebilecekler, tarih değiştiği zaman da o bilgiler kendiliğinden değişecek. o yüzden seni kriterin esas olacak, arkadaşların farklı bir işlem yapamayacaklar Saygılar :aha:
 
Katılım
11 Kasım 2005
Mesajlar
36
sayın oduru, ilginize çok teşekkür ederim.
tarih değiştiği zaman tatil günlerin otomatik istenilen hücrelere gelmesini istetik amma olmadı, tabiki sizin yaptığınız sistemle oluyorda,
exceli iyi bilmesede arkadaşlar çalışılan hücrelerin üstündeki hücrelerde tatil günleri zaten kırmızı ile aktif, bu aktif olan "CT", "PZ", "B" leri yazabilir. istedik ki kolay yolu ile otomatik yazdıralım, istenildiğinde bu hücrelere girip diğer değişiklikler yapılsın.
saygılar sundum sağlıklı çalışmalar dilerim.
 
Katılım
11 Kasım 2005
Mesajlar
36
arkadaşlar ilginizi bekliyorum.. :yardim: :kafa:
 
Üst