koşullu aktarma

Excel Vers. ve Dili
2003 türkçe
Merhaba
Yapmak istediğim tablo şöyle.

Şimdi Stok programımızdan excel e veri aktararak yıllık tüketim listelerini alabiliyoruz. yaklaşık 3000 kalem malzememiz var ve her yıl yeni skod kodları eklenebiliyor.

Bu tüketim detaylarını her bir yılı ayrı sayfaya gelecek şekilde 5 yılı ayrı ayrı liste çekip tabloya yerleştireceğiz. ve hesap sayfamızda ilk iki sütunda ilgili koda göre ismini karşısına yazacak eğer yılların birinde daha önceki yıllarda olmayan bir kod varsa onuda araya yerleştirecek. ve karşısında C,D,E,F sütunlarına ilgili yılına ait fiyat ortalaması otomatik gelecek.

bu işler bittikten sonrada yıllar arasındaki % fark oranı yazdıracağız ve yanına artmış azalmış yazısı gelecek( bunun formulünü başka bir konunun örneğinden yerleştirdim). En son işlemimizse eğer artmış yazıyorsa kırmızı bir fon rengi azalmış yazıyorsa yeşil bir fon rengi yaptıracağız.

Ben 2 yıl önce bu tabloyla birebir kendim yapmış ve kullanmıştım . Kendimde hazırlayabilirim ama epey uğraşırım. Bu tabloyu kolayca yapabilecek uzman arkadaşların yardımlarını bekliyorum. Şimdiden teşekkürler .

Ekli dosyalar

Mustafa MUTLU

Destek Ekibi
Destek Ekibi
Excel Vers. ve Dili
Ofis 2013 TR 32 Bit
Eklediğin Dosya ile yaptığın açıklama biraz farklı.
Ne istediğinizi eklediğiniz dosyada ayrıntılı olarak açıklamanız
(Dosyada hiç açıklama yok)
Konuya cevap almanızı kolaylaştırır.

Excel Vers. ve Dili
2003 türkçe
**ilk 5 sayfaya kendimiz yılların istatistiklerini yapıştıracağız.
**son hesap sayfasına bu sayfalardan seç aktarla kod numarası göz önünde tutularak veri aktarılacak ( ortalama fiyat ilgili yılın altına otomatik gelecek ) .
**sonraki işlemlerimizi hesap sayfasında yapacağız. oradaki formülü kullanarak yıllar arasındaki ortalama yüzde fiyat artışını hesaplatacağız.

Mustafa MUTLU

Destek Ekibi
Destek Ekibi
Excel Vers. ve Dili
Ofis 2013 TR 32 Bit
HESAP Sayfası C3 e
=EĞER(EHATALIYSA(DÜŞEYARA($B3;'2011'!$B$2:$K$13;10;0));0;DÜŞEYARA($B3;'2011'!$B$2:$K$13;10;0))
Bu Formülü yaz aşağı doru kopyala

Aynı formülü diğer yıllar için de uygula..
Kırmızı yazılı yerler sayfa adıdır ona göre değiştir.
Yani 2011 i 2010 , 2009 , gibi.

a,b,c, gibi kodlarına göre bakıyor.
Eğer yoksa 0 (Sıfır) değeri veriyor.
Formül Mavi görünen 0 ı "" yaparsan Hücre boş görünür.

Bunu Formülü uygula sonra ne istediğini söyle..

Son düzenleme:
Excel Vers. ve Dili
2003 türkçe
formülü küçük bir uyarlamayla tabloya yerleştirdim yüzde artış formüllerinide yerleştiyorum ben şimdi hesap sayfasında ilk iki sütunun diğer sayfalardan seçilip aktarılması kaldı kod numarası baz alınarak

Excel Vers. ve Dili
2003 türkçe
Formül işimi gördü çok teşekkür ederim Mustafa bey. Yıllık listeleri programdan isteyip tabloya oturtmaya çalışacağım. Bir aksilik çıkarsa tekrar buraya yazarım. Tablo tamamlanırsada değerleri silip formülleri bırakarak örnek tablo olarak yıllık zam artışı tablosu şeklinde arşivimize ekleriz.

Artmış Azalmış yazan hücreye koşullu biçimlendirmeden fon rengi seçebilirmiyiz orası formulden yazdığı için metin değerine koşul atayabiliyormuyuz birde onu deneyeceğim.

Mustafa MUTLU

Destek Ekibi
Destek Ekibi
Excel Vers. ve Dili
Ofis 2013 TR 32 Bit
Hüreyi seçtikten sonra
Koşullu biçimlendirme den
Koşul1 Hücre değeri = Büyük = 0 Dolgu rengi seç
Koşul2 Hücre değeri = Küçük = 0 Dolgu rengi seç
Koşul3 Hücre değeri = Eşit = 0 Dolgu rengi seçme :)

Excel Vers. ve Dili
2003 türkçe
Mustafa Bey ortalamaları manuel aldırıyorum orada #sayı/!0 sayı sıfıra bölünemez uyarısı çıkan yerler var ordan sonrası formül çalışmıyor. böyle çıkmaması için nasıl bir formül yazacağım . hücre değerini giren tutarının giren miktarına bölünmesinden alacak.

Mustafa MUTLU

Destek Ekibi
Destek Ekibi
Excel Vers. ve Dili
Ofis 2013 TR 32 Bit
#sayı/!0 Çıkan formülünü

=eğer(ehatalıysa(Formülünü buraya yaz);0;Formülünü buraya yaz)

Formül sonucu hatalı ise 0 ( sıfır ) yazar Hata vermez.

Excel Vers. ve Dili
2003 türkçe
Mustafa Bey size özel mesaj attım mesajlarınızdan bakarmısınız .