koşula bağlı olarak değer bulmak

Korhan Ayhan

Administrator
Yönetici
Admin
Excel Vers. ve Dili
Microsoft 365 Tr-En 64 Bit
İlk örnek dosyanıza göre alternatif olarak aşağıdaki formülüde kullanabilirsiniz.

Dizi formüldür. CTRL+SHIFT+ENTER tuşlarına basarak formül girişini tamamlayınız.

Kod:
=İNDİS(A:F;1;KAÇINCI(ARA(2;1/(KAYDIR(A1;KAÇINCI(G1;A:A;0)-1;1;;5)<>0);KAYDIR(A1;KAÇINCI(G1;A:A;0)-1;1;;5));KAYDIR(A1;KAÇINCI(G1;A:A;0)-1;1;;5);0)+1)
Excelde birleştirilmiş hücreler çoğu zaman sıkıntı yaratır. Kullanmamaya dikkat ediniz.

Ayrıca ilk mesajınızdaki örnek dosyanızda birleştirilmiş hücreyle ilgili hiçbir detay yok. Size önerilen çözümler eklemiş olduğunuz örnek dosyalara göre tasarlanmaktadır. Bu konuya da özen gösterirseniz sevinirim.

Korhan Ayhan

Administrator
Yönetici
Admin
Excel Vers. ve Dili
Gördüğünüz gibi forumdaki arkadaşlar sorunuzu çözmek için seferber oldular. Fakat son eklediğiniz dosya ile ilk eklediğiniz dosya arasında farklar var. Yapılan tüm çözümler boşa gitti. Bu bağlamda benim verdiğim çözümde işinize yaramayacaktır.

Bizler üyelerimizden örnek dosya eklemelerini bu sebeple istiyoruz.

Sizin kendi kullandığınız formül dizi formüldür. Dizi formüller birleştirilmiş hücrelerde çalışmazlar. Eğer birleştirilmiş hücre kullanmak zorundaysanız küçük bir hile ile bu sorunu çözebilirsiniz.

Dizi formülünüzü tablonuzun dışında normal bir hücreye uygulayın. Diyelim ki AZ1 hücresine uyguladınız ve sonuç üretti. Şimdi çıkan sonucu AH1 hücresine =AZ1 yazarak aktarın. Böylece sorunu çözmüş olursunuz.

kozman

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
Windows 8, türkçe
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
28-04-2029
Gördüğünüz gibi forumdaki arkadaşlar sorunuzu çözmek için seferber oldular. Fakat son eklediğiniz dosya ile ilk eklediğiniz dosya arasında farklar var. Yapılan tüm çözümler boşa gitti. Bu bağlamda benim verdiğim çözümde işinize yaramayacaktır.

Bizler üyelerimizden örnek dosya eklemelerini bu sebeple istiyoruz.

Sizin kendi kullandığınız formül dizi formüldür. Dizi formüller birleştirilmiş hücrelerde çalışmazlar. Eğer birleştirilmiş hücre kullanmak zorundaysanız küçük bir hile ile bu sorunu çözebilirsiniz.

Dizi formülünüzü tablonuzun dışında normal bir hücreye uygulayın. Diyelim ki AZ1 hücresine uyguladınız ve sonuç üretti. Şimdi çıkan sonucu AH1 hücresine =AZ1 yazarak aktarın. Böylece sorunu çözmüş olursunuz.
evet hocam haklısınız dosyalar hakkında bu da bana ders oldu diyelim tüm hocalardan özürdilerim

kozman

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
Windows 8, türkçe
28-04-2029
evet hocam haklısınız dosyalar hakkında bu da bana ders oldu diyelim tüm hocalardan özürdilerim
hocam olmuyor, zaten sıkıntı aranan bölgenin birleştirilmiş hücre olması

Korhan Ayhan

Administrator
Yönetici
Admin
Excel Vers. ve Dili
Ben sizin kullandığınız formülü aşağıdaki gibi düzenleyip sonuç alabiliyorum.

AH1 hücresine aşağıdaki formülü yazdım.

Kod:
=MAK(EĞER((A18:A5000=AG1)*(AF17:AL4999<>0);AF17:AL4999))
Hücre aktif durumdayken yani cursor hücrede yanıp sönerken hücreyi CTRL+SHIFT+ENTER tuşlarına basarak terk ettim. Böylece formül dizi formüle dönüştü ve sonuç üretti.

kozman

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
Windows 8, türkçe
28-04-2029
Ben sizin kullandığınız formülü aşağıdaki gibi düzenleyip sonuç alabiliyorum.

AH1 hücresine aşağıdaki formülü yazdım.

Kod:
=MAK(EĞER((A18:A5000=AG1)*(AF17:AL4999<>0);AF17:AL4999))
Hücre aktif durumdayken yani cursor hücrede yanıp sönerken hücreyi CTRL+SHIFT+ENTER tuşlarına basarak terk ettim. Böylece formül dizi formüle dönüştü ve sonuç üretti.
hocam haklısın formül çalıştı zaman harcadığınız için çok teşekkürler