Konteyner giriş - çıkış çakıştırma

Excel Vers. ve Dili
2010
Değerli Forum Üyeleri Merhaba;

Aylardır Konteyner Giriş ve Çıkış Verileri Düzenliyorum sonunda bitirdim. Elimde iki tane yüksek mb’ lı excel dosyası var. Birincisi Konteyner Girişleri dosyası, ikincisi Konteyner Çıkışları Dosyaları. Her iki dosyada da ortak olan sütün konteyner adı sütunu. Nihai amaç bir konteyner Türkiye’ ye giriş yaptıktan 6 ay sonra çıkmalı (en nihai amacım bu. Girişlerin yanına çıkış tarihlerini getirmek gerisi farkı bulmaya kalıyor o kolay iş ), burada değerli arkadaşlarımız daha önceki konuda formüller verdiler ama veri yüksek olunca günlerce çalışıyor bilgisayar. Sırf bu iş için (AMD 8350 İşlemcili 16 GB Ram’ li SSD li bilgisayar yaptım ama oda kitlendi v.s.) . Aklıma şu gelmişti ve formülünü buradaki değerli bir üyemiz vermişti. Konteynerler birden fazla girip çıktığı için DÜŞEYARA Formülü hatalı sonuç çıkarıyordu, bizde her konteynıra kaç defa girdiyse o tekrar sayısını yazdıracak formülü denedik ama oda zorlanıyor (=A1&"-"&EĞERSAY($A$1:A1;A1)) bu işi yapabilseydi excel düşeyara işimizi çözecekti ama olmadı. %90 tek giriş çıkış ama 4 veyahut 5 defa giren çıkan konteynerler var. Sizden ricam bu işi çözmemiz için fikir vermeniz. Makro bilgim hiç yok, Access basit biliyorum. Tekrardan bir çözüm üretirseniz sevinirim.

Dosya: https://docs.google.com/file/d/0B_XM8DkutzNseDF3Q0gzMXFTcTQ/edit

Son düzenleme:

turist

Destek Ekibi
Destek Ekibi
Excel Vers. ve Dili
2013 64Bit
English
Değerli Forum Üyeleri Merhaba;

Aylardır Konteyner Giriş ve Çıkış Verileri Düzenliyorum sonunda bitirdim. Elimde iki tane yüksek mb’ lı excel dosyası var. Birincisi Konteyner Girişleri dosyası, ikincisi Konteyner Çıkışları Dosyaları. Her iki dosyada da ortak olan sütün konteyner adı sütunu. Nihai amaç bir konteyner Türkiye’ ye giriş yaptıktan 6 ay sonra çıkmalı (en nihai amacım bu. Girişlerin yanına çıkış tarihlerini getirmek gerisi farkı bulmaya kalıyor o kolay iş ), burada değerli arkadaşlarımız daha önceki konuda formüller verdiler ama veri yüksek olunca günlerce çalışıyor bilgisayar. Sırf bu iş için (AMD 8350 İşlemcili 16 GB Ram’ li SSD li bilgisayar yaptım ama oda kitlendi v.s.) . Aklıma şu gelmişti ve formülünü buradaki değerli bir üyemiz vermişti. Konteynerler birden fazla girip çıktığı için DÜŞEYARA Formülü hatalı sonuç çıkarıyordu, bizde her konteynıra kaç defa girdiyse o tekrar sayısını yazdıracak formülü denedik ama oda zorlanıyor (=A1&"-"&EĞERSAY($A$1:A1;A1)) bu işi yapabilseydi excel düşeyara işimizi çözecekti ama olmadı. %90 tek giriş çıkış ama 4 veyahut 5 defa giren çıkan konteynerler var. Sizden ricam bu işi çözmemiz için fikir vermeniz. Makro bilgim hiç yok, Access basit biliyorum. Tekrardan bir çözüm üretirseniz sevinirim.

Giriş Dosyası Link: http://dfiles.eu/files/9pe6b0a8r
Çıkış Dosyası Link: http://dfiles.eu/files/tmipzpsah
Dosyaları yüklediğiniz site üyelik olmadan indirmeye izin vermiyor.
Üyelik işlemine yönlendiriyor.
GoogleDrive vb. gibi bir yere yüklerseniz sanırım daha kolay olur.

mustafa1205

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
Office 2016 / 64 Bit - Türkçe
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
18-07-2026
Şimdi benim anlamadığım neden iki dosya kullanıyorsunuz.Sadece size girişi yapılan Konteynerlerin çıkış tarihi mi lazım. Bunu mu hesaplatmak istiyorsunuz. Eğer bu şekilde ise ben office 2003 kullanıyorum satrıların tamamı dolu görünüyor. Bende herhangi bir kasma olmadı bir hesaplama yaptırdım makro ile sorun görünmüyor. Ancak dosya boyutu çok büyük olduğundan nereye ekleyeceğimi bilmiyorum.

mustafa1205

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
Office 2016 / 64 Bit - Türkçe
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
18-07-2026
Sayın Memur ekteki dosyayı inceleyiniz. Dosya boyutu küçük çünkü verileri sildim. Makro ile birşeyler yapmaya çalıştım. İçerisine de açıklamalar yaptım. Öncelikle sayfada göreceğiniz üzere 2 adet sütun ekledim kendi çalışmanıza aynı şekilde aynı yere bunu yapın. Daha sonra Alt F11 e basarak kod bölümünü açın ve oradaki mevcut kodları kendi çalımanıza boş bir modül ekleyerek yapıştırın. Sonrasında kod bölümünde Selection.AutoFill Destination:=Range("H2:H65536"), ile Type:=xlFillDefault ve Selection.AutoFill Destination:=Range("I2:I65536"), Type:=xlFillDefault satırlarındaki kırmızı olan rakamı sizin office 2010 daki son satıra bakarak o numarayı yazın. Ben 2003 kullanıyorum. Bundan sonra benim gönderdiğim örnekteki gibi bir buton yapın ve üzerine sağ tıklayıp makro ata seçeneğinden tarih güncelle makrosunu atayın. Umarım işinizi görür

Ekli dosyalar

Excel Vers. ve Dili
2010
Şimdi benim anlamadığım neden iki dosya kullanıyorsunuz.Sadece size girişi yapılan Konteynerlerin çıkış tarihi mi lazım. Bunu mu hesaplatmak istiyorsunuz. Eğer bu şekilde ise ben office 2003 kullanıyorum satrıların tamamı dolu görünüyor. Bende herhangi bir kasma olmadı bir hesaplama yaptırdım makro ile sorun görünmüyor. Ancak dosya boyutu çok büyük olduğundan nereye ekleyeceğimi bilmiyorum.
Sn. mustafa1205, girmiş olan konteynırlar ve bilgileri ilk dosya, ikinci dosya bunların çıkış bilgileri ikisini yan yana getirmemiz lazım. Fiili durumda 8 ay sonra da çıkmış olabilir bir yıl sonrada bunları analiz etmek için iki dosyayı çakıştırmamız lazım geliyor. İlginize teşekkür ederim.

turist

Destek Ekibi
Destek Ekibi
Excel Vers. ve Dili
2013 64Bit
English
Sayın, the_memur.
Dosyalarınızda gerçek verilerle çalışma yapıldığında, birkaç yöntem denemiş olmama rağmen; dosya boyutları 35-40 Mb.'a kadar büyüdü.
Bu durumda ise gerçek dosyalarınızla örnek vermek oldukça zor.

Ekli örnek dosyada, formülleri nasıl kullanabileceğinizi izah etmeye çalıştım.
Umarım, gerçek dosyalarınıza uyguladığınızda sonuç alacaksınız.

Başarılar dilerim.

Ekli dosyalar

Son düzenleme:
Excel Vers. ve Dili
2010
Sayın, the_memur.
Dosyalarınızda gerçek verilerle çalışma yapıldığında, birkaç yöntem denemiş olmama rağmen; dosya boyutları 35-40 Mb.'a kadar büyüdü.
Bu durumda ise gerçek dosyalarınızla örnek vermek oldukça zor.

Ekli örnek dosyada, formülleri nasıl kullanabileceğinizi izah etmeye çalıştım.
Umarım, gerçek dosyalarınıza uyguladığınızda sonuç alacaksınız.

Başarılar dilerim.
Sn. turist ilginize alakanıza çok teşekkür ederim. Çalışmanızı deneyeceğim. iyi çalışmalar. Saygılar.