yesimgurol
Altın Üye
- Excel Vers. ve Dili
- Excel 2016,32bit
- Altın Üyelik Bitiş Tarihi
- 14-02-2026
Merhabalar,
Üzerinde çalıştığım hasta kabul programı içerisinde düzeltemediğim bir konu var, şöyle ki;
1- Form içerisinde ListView kullanıyorum. ListView2 verileri "Sayfa (met)" den alınıyor, ("Sayfa (met) gizli olmasına rağmen sorun olmadan veriler listelenmekte)
2-ListView2 üzerinde ilgili satıra çift tıklama ile ilgili verileri belirlenen Textbox'lara aktarmak istiyordum. Bu amaçla formda yer alan örnek kodlardan yararlanarak aşağıdaki şekilde kendime göre düzenledim.
3- ListView2 üzerinde ilgili satıra çift tıklama yaptığımda ise aşağıdaki uyarıyı alıyorum.

4- ListView2 verileri gizli olan "Sayfa (met)" den geliyordu ve sanırım uyarı aldığım kod kısmındaki ActiveSheet kısmını "Sayfa (met)" yapmam gerekiyor diye düşündüm.
5- Bu doğrultuda denemeler yaptım fakat maalesef başarılı olamadım:-(
6- Uyarıyı düzeltmek adına nasıl bir düzenleme yapmam gerekiyor.
7- Örnek dosya eklesem kesinlikle çok daha uygun olacaktı yalnız verilerim çok olduğundan yükleyemedim:-(
Üzerinde çalıştığım hasta kabul programı içerisinde düzeltemediğim bir konu var, şöyle ki;
1- Form içerisinde ListView kullanıyorum. ListView2 verileri "Sayfa (met)" den alınıyor, ("Sayfa (met) gizli olmasına rağmen sorun olmadan veriler listelenmekte)
2-ListView2 üzerinde ilgili satıra çift tıklama ile ilgili verileri belirlenen Textbox'lara aktarmak istiyordum. Bu amaçla formda yer alan örnek kodlardan yararlanarak aşağıdaki şekilde kendime göre düzenledim.
Kod:
Private Sub ListView2_DblClick()
a = Range("a2:a" & ActiveSheet.UsedRange.Rows.Count).Find(ListView2.SelectedItem).Row
TextBox1.Value = Cells(a, 2)
TextBox2.Value = Cells(a, 3)
TextBox5.Value = Cells(a, 6)
ComboBox2.Value = Cells(a, 4)
TextBox4.Value = Cells(a, 5)
TextBox12.Value = Cells(a, 13)
ComboBox4.Value = Cells(a, 15)
TextBox23.Value = Cells(a, 20)
TextBox1.Enabled = False
TextBox2.Enabled = False
TextBox5.Enabled = False
TextBox4.Enabled = False
TextBox12.Enabled = False
TextBox23.Enabled = False
ComboBox2.Enabled = False
End Sub

4- ListView2 verileri gizli olan "Sayfa (met)" den geliyordu ve sanırım uyarı aldığım kod kısmındaki ActiveSheet kısmını "Sayfa (met)" yapmam gerekiyor diye düşündüm.
5- Bu doğrultuda denemeler yaptım fakat maalesef başarılı olamadım:-(
6- Uyarıyı düzeltmek adına nasıl bir düzenleme yapmam gerekiyor.
7- Örnek dosya eklesem kesinlikle çok daha uygun olacaktı yalnız verilerim çok olduğundan yükleyemedim:-(