klasörden dosya kopyalama

halit3

Uzman
Uzman
Excel Vers. ve Dili
2003 excell türkçe
ve
2007 excell türkçe
Hazırladığımız dosyayı "YENİ PANEL LİSTESİ" dosyasındaki "Transfer" sayfasına ekleyebilir miyiz?
Bunu kendinizde yapabilirsiniz.

Her iki dosyayıda açın ilgili sayfanın üzerindeyken sayfa ismine sağ klık yapıp ve kod görüntüle deyin kodları kopyalayın ve diğer dosyada yapıştırmak istediğiniz sayfanın üzerindeyken sağ klik yapıp kodları görüntüle deyin ve yapıştırın daha sonra komut düğmesi ekleyince iş tamam komut düğmelerinide ekliyemezseniz komut düğmelerinide kopyalayıp diğer sayfaya yapıştırın.

Excel Vers. ve Dili
2007
Merhaba;
Konuyu biraz arattım başlık açmadan bu konuda öncelikle paylaşımda bulunmak istedim.
Excelde yaklaşık olarak 1000 adet kodum var. Bu kodlarla uyumlu olarak bir klasörse bulunan resimlerim mevcut.
Sürekli veri giriş çıkışı olduğu için bazen resimlerde eksik çıkanlar oluyor. Otomatik olarak taratma yapıp olmayan ürünleri excell kolonumda görmem mümkün mü acaba?
Şimdiden Teşekkürler

Excel Vers. ve Dili
excel 2010 türkçe
Merhaba;
Konuyu biraz arattım başlık açmadan bu konuda öncelikle paylaşımda bulunmak istedim.
Excelde yaklaşık olarak 1000 adet kodum var. Bu kodlarla uyumlu olarak bir klasörse bulunan resimlerim mevcut.
Sürekli veri giriş çıkışı olduğu için bazen resimlerde eksik çıkanlar oluyor. Otomatik olarak taratma yapıp olmayan ürünleri excell kolonumda görmem mümkün mü acaba?
Şimdiden Teşekkürler
Bu uygulama ile yapabilirsin...

Uygulamaya 3. mesajdan ulaşabilirsin.
Ancak uygulama kopyalama yapıyor.Herhangi bir isimle klasör oluşturursun oraya kopyalama yapar program kopyalama yapamadığınada dosya bulunamadı diyor zaten.

A sütununa 1000 adet dosyanın bulunduğu klasörü tanımlıcaksın 1. butonla.
B sütununa da aratmak istediğin resim dosyalarının isimlerini yazacaksın.
2. butonlada oluşturduğun klasörü tanımlıcaksın.
olmayan dosyanın yanına yani c sütununda "dosya bulunamadı" diyor zaten..

Excel Vers. ve Dili
2007
Bu uygulama ile yapabilirsin...

Uygulamaya 3. mesajdan ulaşabilirsin.
Ancak uygulama kopyalama yapıyor.Herhangi bir isimle klasör oluşturursun oraya kopyalama yapar program kopyalama yapamadığınada dosya bulunamadı diyor zaten.

A sütununa 1000 adet dosyanın bulunduğu klasörü tanımlıcaksın 1. butonla.
B sütununa da aratmak istediğin resim dosyalarının isimlerini yazacaksın.
2. butonlada oluşturduğun klasörü tanımlıcaksın.
olmayan dosyanın yanına yani c sütununda "dosya bulunamadı" diyor zaten..
Teşekkürler. Kopyalama yapmadan sadece klasördeki resim kodlarına göre göre arama yapmam mümkün mü peki? Fotoğrafları orjinal boyutta saklamam gerektiği için işlemin daha seri yapılabilmesi için soruyorum.

Excel Vers. ve Dili
excel 2010 türkçe
Açıkçası bende yeni başladı öğrenmeye çalışıyorum.Dediğin şey nasıl yapılır bilmiyorum.Gerçi bu uygulamadan çok fazla farkı yoktur sanırım biraz üzerinde değişiklik yapılmalı..

Excel Vers. ve Dili
excel 2010 türkçe
Spitmyrage siz sanırım fotoğraf resim işiyle uğraşıyorsunuz size bir sorum olacak.

Elimde 10-12 arası resim var bunlar gelen siparişe göre değişiyor.
Bunları A4 boyutunda yerleştirme yapıp çıktı almam gerekiyor.Bunu hızlı bir şekilde yapabileceğim bir program var mıdır?(resimler basit kare dikdörtgen çizimleri)

Resimleri gönderiyorum konuyla ilgili bilginiz varsa yardımcı olabilirseniz sevinirim..

Excel Vers. ve Dili
2007
Spitmyrage siz sanırım fotoğraf resim işiyle uğraşıyorsunuz size bir sorum olacak.

Elimde 10-12 arası resim var bunlar gelen siparişe göre değişiyor.
Bunları A4 boyutunda yerleştirme yapıp çıktı almam gerekiyor.Bunu hızlı bir şekilde yapabileceğim bir program var mıdır?(resimler basit kare dikdörtgen çizimleri)

Resimleri gönderiyorum konuyla ilgili bilginiz varsa yardımcı olabilirseniz sevinirim..
resimleri a4 boyutunda saklamak için photoshop kullanıyorum ben 10-12 resmi a4 boyutuna yerleştirmek yaklaşık 5-6 dk alıyor.

ek olarak bu halit beyin paylaştığı dosyada şu şekilde bi değişikliği nasıl yaparız?
dosyamda aynı koddan 3 adet resim mevcut, yani normal verdiğimiz kod "A1" ise resimlerin kodları "A1_1" , "A1_2", "A1_3" olarak kayıtlı. Konu hakkında bilginiz var mı acaba

Excel Vers. ve Dili
2007
resimleri a4 boyutunda saklamak için photoshop kullanıyorum ben 10-12 resmi a4 boyutuna yerleştirmek yaklaşık 5-6 dk alıyor.

ek olarak bu halit beyin paylaştığı dosyada şu şekilde bi değişikliği nasıl yaparız?
dosyamda aynı koddan 3 adet resim mevcut, yani normal verdiğimiz kod "A1" ise resimlerin kodları "A1_1" , "A1_2", "A1_3" olarak kayıtlı. Konu hakkında bilginiz var mı acaba
Konu ile ilgili örnek dosyayı ekledim.
Halit Beyin gönderdiği (3.mesajda) dosyaya ek olarak bu işlem eklenebilir mi?
Kopyası alıncak resim kodu "SAY0201"
bu koda göre Ana Klasörde bulunan kopyalanması gereken resimler;
SAY0201_1
SAY0201_2
SAY0201_3
Teşekkür ederim

Ekli dosyalar

Excel Vers. ve Dili
excel 2010 türkçe
Birleştir komutuyla ilk önce "SAY0201" kodu ile başka bir hücreye yazdığın "_1" kodunu birleştir.
Sonuç: SAY0201_1 bunuda kopyası alınacak kısmına yazdırır.
Bu şekilde çözülebilir anladığım kadarıyla.

Yani ana klasör kısmındaki isimle kopyası alınacak kısımdaki isim aynı olmalı...

Excel Vers. ve Dili
2007
Birleştir komutuyla ilk önce "SAY0201" kodu ile başka bir hücreye yazdığın "_1" kodunu birleştir.
Sonuç: SAY0201_1 bunuda kopyası alınacak kısmına yazdırır.
Bu şekilde çözülebilir anladığım kadarıyla.

Yani ana klasör kısmındaki isimle kopyası alınacak kısımdaki isim aynı olmalı...
Halit Beyin paylaştığı dosyada biraz oynama ile sorun çözüldü.
Teşekkürler

Excel Vers. ve Dili
excel 2010 türkçe
Eğer makroyla çözdüyseniz burada paylaşır mısınız.

Excel Vers. ve Dili
2007
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
07/02/2018
dosya bulamadığında uyarı vermeden bulunamadı olarak sonuç düşse işlemler çok daha hızlı olur bence.