Klasör yolunu seçerek userformda image gösterme ?

Excel Vers. ve Dili
Excel 2007-2010 Eng
Open Office Trk
Selamlar, "c" sütununa yazdığım klasör yollarındaki resimler image nesnesinde çıkıyor.

Fakat benim istediğim, "CommandButton1" ile klasör yolunu seçebilmek.

Şart değil ama seçtiğimiz klasör içi boşsa, yada foto yoksa, "klasör boş" gibi bir uyarı gelmesi de mümkünmü.

Yardımcı olabilirseniz çok çok sevinirim. Şimdiden teşerkkürler.

Ekli dosyalar

halit3

Uzman
Uzman
Excel Vers. ve Dili
2003 excell türkçe
ve
2007 excell türkçe
Selamlar, "c" sütununa yazdığım klasör yollarındaki resimler image nesnesinde çıkıyor.

Fakat benim istediğim, "CommandButton1" ile klasör yolunu seçebilmek.

Şart değil ama seçtiğimiz klasör içi boşsa, yada foto yoksa, "klasör boş" gibi bir uyarı gelmesi de mümkünmü.

Yardımcı olabilirseniz çok çok sevinirim. Şimdiden teşerkkürler.
Önce şunu merak ediyorum sorularınız sorarken niçin büyük punta kullanıyorsunuz.

Ekli dosyada klasör seç düğmesine tıklıyarak resimlerin sürücüsünü veya klasörünü seçin C sutünuna klasörleri yazacaktır daha sonra combobox nesnesinden kalasör seçin ve SpinButton ile resimleri getirin.

Ekli dosyalar

Excel Vers. ve Dili
Excel 2007-2010 Eng
Open Office Trk
Halit hocam teşekkür ederim, elinize sağlık. Kodları anlamaya çalışıyorum.

Büyük punto mevzusuna gelince, sanki herkes benim gibi okumakta zorlanıyormuş gibi geliyor:) Buna dikkat edeyim gereksiz sayfa dolmasın forumda.

hocam bir sorum daha vardı, klasör ekleyip combobox ile seçim yaptığımda, o klasörde fotograf yoksa uyarı mesajı gelmesi mümkünmü. Tekrardan teşekkürler...

halit3

Uzman
Uzman
Excel Vers. ve Dili
2003 excell türkçe
ve
2007 excell türkçe
Halit hocam teşekkür ederim, elinize sağlık. Kodları anlamaya çalışıyorum.

Büyük punto mevzusuna gelince, sanki herkes benim gibi okumakta zorlanıyormuş gibi geliyor:) Buna dikkat edeyim gereksiz sayfa dolmasın forumda.

hocam bir sorum daha vardı, klasör ekleyip combobox ile seçim yaptığımda, o klasörde fotograf yoksa uyarı mesajı gelmesi mümkünmü. Tekrardan teşekkürler...
Ekli dosyayı kontrol edin

Ekli dosyalar

Excel Vers. ve Dili
Excel 2007-2010 Eng
Open Office Trk
Çok çok teşekkürler, yapmak istediğiminde ötesinde olmuş. Saygılar.

Excel Vers. ve Dili
Excel 2007-2010 Eng
Open Office Trk
Halit hocam, kullanırken farklı bir özelliğe daha ihtiyacım oldu, yardımcı olabilirmisiz. Aslında benzer konu buldum ama inanın kodlar beni çok çok aştı. Ne yazsam hata verdi.

Bu seçilen klasörler "c" sütununda silinmeden kayıt olsa ve userforma eklediğim listbox ile sonradan bakabilsem. Örnek dosyayı tekrar düzenledim. vaktiniz olurda bakarsanız çok makbule geçer. Teşekkürler..

Ekli dosyalar

Son düzenleme:

halit3

Uzman
Uzman
Excel Vers. ve Dili
2003 excell türkçe
ve
2007 excell türkçe
Halit hocam, kullanırken farklı bir özelliğe daha ihtiyacım oldu, yardımcı olabilirmisiz. Aslında benzer konu buldum ama inanın kodlar beni çok çok aştı. Ne yazsam hata verdi.

Bu seçilen klasörler "c" sütununda silinmeden kayıt olsa ve userforma eklediğim listbox ile sonradan bakabilsem. Örnek dosyayı tekrar düzenledim. vaktiniz olurda bakarsanız çok makbule geçer. Teşekkürler..
Ben ne demek istediğinizi anlıyamadım.

Excel Vers. ve Dili
Excel 2007-2010 Eng
Open Office Trk
Hocam "Columns("c:c").ClearContents" kodunu silince oldu. Seçtiğim klasörleri "c" sütununa alt alta devamlı kaydediyor.

Bu "c" sütunundaki verilerin listboxda görünmesini ve listboxdan tıkladığımda resimlerin açılmasını sağlayabilirmiyiz. Teşekkürler..

halit3

Uzman
Uzman
Excel Vers. ve Dili
2003 excell türkçe
ve
2007 excell türkçe
Hocam "Columns("c:c").ClearContents" kodunu silince oldu. Seçtiğim klasörleri "c" sütununa alt alta devamlı kaydediyor.

Bu "c" sütunundaki verilerin listboxda görünmesini ve listboxdan tıkladığımda resimlerin açılmasını sağlayabilirmiyiz. Teşekkürler..
İlk dosyanız ofis 2003 formatındaydı şimdi ofis 2003 üstündeki bir formatta dosyanızı göndermişsiniz.

Dosyanızı kontrol edin

Ekli dosyalar

Excel Vers. ve Dili
Excel 2007-2010 Eng
Open Office Trk
Hocam #6 nolu mesajımda örnek dosyayı değiştirdim.

Excel Vers. ve Dili
Excel 2007-2010 Eng
Open Office Trk
Evet ben dosya hatalı sanmıştım görmemişim.
Hocam ellerinize sağlık, tam istediğim gibi çok çok teşekkür ederim. iyigeceler..