1Al2Ver
Altın Üye
- Excel Vers. ve Dili
- 64 Bit TR - Microsoft Office 365 - Win11 Home
- Altın Üyelik Bitiş Tarihi
- 04-01-2026
Merhaba,
Aşağıdaki kod ile D sürücüsüne yedek alıyorum, yedeklerken tarih, saat ve dosya adını da alarak yedekliyor,
Olabiliyor ise; yol = "D:\YEDEKLER\" & Replace(Now, ":", "_") & "-" & ThisWorkbook.Name yerine Application.StatusBar'daki isimle ve .xlsm uzantısıyla yedeklesin.
Amacım, dosyayı en son kim yedeklemiş onu tespit edebilmek.
(Ben, denememde ;ThisWorkbook.Name yerine Application.StatusBar yazdım ama dosya uzantısını nasıl alacağımı bilemediğimden, dosya uzantısız kayıt edildi, tabi işimi görmedi.)
Teşekkür ederim.
Aşağıdaki kod ile D sürücüsüne yedek alıyorum, yedeklerken tarih, saat ve dosya adını da alarak yedekliyor,
Olabiliyor ise; yol = "D:\YEDEKLER\" & Replace(Now, ":", "_") & "-" & ThisWorkbook.Name yerine Application.StatusBar'daki isimle ve .xlsm uzantısıyla yedeklesin.
Amacım, dosyayı en son kim yedeklemiş onu tespit edebilmek.
(Ben, denememde ;ThisWorkbook.Name yerine Application.StatusBar yazdım ama dosya uzantısını nasıl alacağımı bilemediğimden, dosya uzantısız kayıt edildi, tabi işimi görmedi.)
Kod:
Private Sub Workbook_BeforeClose(Cancel As Boolean)
Set ds = CreateObject("Scripting.FileSystemObject")
ThisWorkbook.Save
If ds.FolderExists("D:\YEDEKLER") = False Then
ds.CreateFolder "D:\YEDEKLER"
End If
If ThisWorkbook.Path = "D:\YEDEKLER" Then Exit Sub
If MsgBox("Dosyanın yedeğini almak istiyor musunuz?", vbInformation + vbYesNo, "DURUM") = vbYes Then
yol = "D:\YEDEKLER\" & Replace(Now, ":", "_") & "-" & [COLOR="red"]ThisWorkbook.Name[/COLOR]
ds.CopyFile ThisWorkbook.FullName, yol
End If
End Sub