Karisik sayilarin baska bir hucrede 1ci.2ci.3.cu.4cu...diye derecelendirilmesi.

azadem

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
karaca
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
01-09-2026
Sevgili Hocam size resim olarak atmış olduğum ekran görüntüsünde kırmızı yerde yazılı olan A2 hücresinden başlayıp j2 hücresine kadar devam eden karışık sayıların yan tabloda mavi Eğer de küçükten büyüğe göre hangisi gelmişse mesela 6 numara 1 gelmiş 2 numara 2 gelmiş gibi böyle onları Yüce eser olarak şemaya sembolik olarak numaralandırdım bunların ekranda hücrede bu şekilde yapılış puan formülünü fonksiyonunu rica edecektim Sevgili Hocam grafik olarak çekip yollayamadım Başaramadım anca ekran görüntüsü olarak çekip yolladım evvelden dosya ekle dediğimde böyle üzerinde yapabiliyorum şu an yapamadım Bununla ilgili eksiğim var kusura bakmayın yapabileceğim bir şey varsa yönlendirirseniz ona göre daha düzgün çekmeye çalışırım Sizin anlaşabileceği bir şekilde böyle birkaç kere denedim anca ekran görüntüsü yapabildim dosya olarak grafik şeklinde üzerinde yollayamadım onunla ilgili de olmazsa bilgilendirirseniz çok sevinirim

Ekli dosyalar

Muzaffer Ali

Destek Ekibi
Destek Ekibi
Excel Vers. ve Dili
2019 Türkçe
Merhaba.
L2'ye kopyalayıp diğer hücrelere çoğaltın.
Kod:
=KAÇINCI(KÜÇÜK($A2:$J2;SÜTUN(A2));$A2:$J2;0)

azadem

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
karaca
01-09-2026
Sevgili hocam çok teşekkür ederim şu anki verdiğimiz formül işime e yaradı tam istediğim şekilde bir düzenleme yapmış oldum sayenizde çok memnun oldum sağ olun sayın hocam şimdi aynı işlemin soldan sağa değil bu sefer de yukarıdan aşağı yapılış şekliyle sıralamasını soracaktım yani a2 hücresinden a 26 hücresine kadar düzen şeklindeki ağ hücresindeki birinciden 26'ya kadar hangi sayılar 1 2 3 vesair devam etmiş onun sıralamasına soracaktım bu sefer de verdiğiniz formülü yukarıdan aşağı olarak denemek istedim yapamadım o yüzden tekrar sizi böyle rahatsız ettim umarım sizin için de kolay bir soru olmuştur teşekkür ediyorum tekrardan hocam buradaki diziliş en küçükten büyüğe verdiğiniz form ile küçük diye değil bu sefer de büyük yazsam bu sefer de büyükten küçüğe bu şekilde büyümüş olurum hocam ona da sorayım tekrar devamlı soru sormak istemedim hepsini bir kere de sormak istedim bu şekilde teşekkür ediyorum tekrardan iyi çalışmalar diliyorum sayın hocam

Ekli dosyalar

azadem

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
karaca
01-09-2026
Sayın hocam bir de tekrar rahatsız ettiğim özür dilerim kusura bakmayın forumun kurallarında probleminiz çözüldüğünde oldu diye teşekkür etmek babında ya da rapor vermek adına bir onay yeri vardı onu baktım bulamadım nereye yazacağım sorunumun çözüldüğü ile alakalı bu konuda da yönlendirirseniz çok teşekkür ederim en azından formun kurallarını yerine getirmiş olmak isterim çünkü çok yardımcı oldunuz sağ olun işim görüldü diye umursamamazlık asla yapamam sonuçta hepimiz vicdanen birbirimize karşı sorumlu insanlarız formun kurallarına uyup ben de her zaman size karşı sorumluluğumu yerine getirmek isterim çalışmalarınızda bundan sonraki hayatımıza da çok başarılar diliyorum hepinize hepiniz elinizden geldiğinizi yapıyorsunuz inanıyorum ayrı ayrı her birinize teşekkürü bir borç bilirim şahsım adına

Korhan Ayhan

Administrator
Yönetici
Admin
Excel Vers. ve Dili
Microsoft 365 Tr-En 64 Bit
Merhaba,

Bu linkteki adımları izleyerek konu başlığınızı çözüldü olarak işaretleyebilirsiniz. Deneyin. Düzeltme süresi sorunu yaşarsanız ben yardımcı olurum.

Muzaffer Ali

Destek Ekibi
Destek Ekibi
Excel Vers. ve Dili
2019 Türkçe
Merhaba.
N2 Formülü

2. satır ile 27. satır arasına göre yaptım. Eğer son satır numarası farklıysa siz ona göre formülü değiştirin.
Kod:
=KAÇINCI(KÜÇÜK(B$2:B$27;SATIR(A1));B$2:B$27;0)

azadem

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
karaca
01-09-2026
Sevgili hocam a2'den a26'ya kadar olan sıralamanızı formuldeki gibi yaptım ama burada tam 3 birkaç tanesini baştan düzenli verdi diğerlerini düzenli vermedi hocam İ hücresinde olan şekilde formül bunları verdi ama köy hücresinde fosforlu yeşil yerdeki gibi dizilişini yapmadı hocam bu şekilde dizilişini yapması istiyordum formülle bir şey var kendimce denedim ama başarılı olamadım tekrar sizi rahatsız etmek zorunda kaldım kusura bakmayın bir kısa video Bir de resim şeklinde çekip attım yardımcı olabilmek için yani öbür türlü direkt tablo olarak tablo üzerinden kopyalayıp size yollayamıyorum başaramadım onu tekrar bunun içinde hakkınızı helal edin özür dilerim kusura bakmayın hocam bu köy hücresindeki gibi dizilişlerini bu şekilde yapmak istiyordum umarım bu şekilde yapabiliriz daha önceki verdiğimiz sağdan sola olan formülde aynı şekil birebir hepsi oldu değerlendirmelerin ama yukarıdan aşağı yaparken herhalde ben tam izah edemedim belki benden kaynaklı bir anlatım eksikliği olabilir bunun için de tekrardan özür dilerim iyi çalışmalar diliyorum hocam..

Ekli dosyalar

Muzaffer Ali

Destek Ekibi
Destek Ekibi
Excel Vers. ve Dili
2019 Türkçe
Dosyanızı cevap yazılan kısmın altında bulunan Dosya Ekle butonuna tıklatarak ekleyebilirsiniz.
Dosa üzerinde kontrol etmek daha doğru olacaktır.