Sayilarin baska bir hucrede 1ci.2ci.3.cu.4cu...diye derecelendirilmesi.

azadem

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
karaca
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
01-09-2026
Sevgili Hocam size resim olarak atmış olduğum ekran görüntüsünde kırmızı yerde yazılı olan A2 hücresinden başlayıp j2 hücresine kadar devam eden karışık sayıların yan tabloda mavi Eğer de küçükten büyüğe göre hangisi gelmişse mesela 6 numara 1 gelmiş 2 numara 2 gelmiş gibi böyle onları Yüce eser olarak şemaya sembolik olarak numaralandırdım bunların ekranda hücrede bu şekilde yapılış puan formülünü fonksiyonunu rica edecektim Sevgili Hocam grafik olarak çekip yollayamadım Başaramadım anca ekran görüntüsü olarak çekip yolladım evvelden dosya ekle dediğimde böyle üzerinde yapabiliyorum şu an yapamadım Bununla ilgili eksiğim var kusura bakmayın yapabileceğim bir şey varsa yönlendirirseniz ona göre daha düzgün çekmeye çalışırım Sizin anlaşabileceği bir şekilde böyle birkaç kere denedim anca ekran görüntüsü yapabildim dosya olarak grafik şeklinde üzerinde yollayamadım onunla ilgili de olmazsa bilgilendirirseniz çok sevinirim

Ekli dosyalar

Muzaffer Ali

Destek Ekibi
Destek Ekibi
Excel Vers. ve Dili
2019 Türkçe
Merhaba.
L2'ye kopyalayıp diğer hücrelere çoğaltın.
Kod:
=KAÇINCI(KÜÇÜK($A2:$J2;SÜTUN(A2));$A2:$J2;0)

azadem

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
karaca
01-09-2026
Sayın hocam bir de tekrar rahatsız ettiğim özür dilerim kusura bakmayın forumun kurallarında probleminiz çözüldüğünde oldu diye teşekkür etmek babında ya da rapor vermek adına bir onay yeri vardı onu baktım bulamadım nereye yazacağım sorunumun çözüldüğü ile alakalı bu konuda da yönlendirirseniz çok teşekkür ederim en azından formun kurallarını yerine getirmiş olmak isterim çünkü çok yardımcı oldunuz sağ olun işim görüldü diye umursamamazlık asla yapamam sonuçta hepimiz vicdanen birbirimize karşı sorumlu insanlarız formun kurallarına uyup ben de her zaman size karşı sorumluluğumu yerine getirmek isterim çalışmalarınızda bundan sonraki hayatımıza da çok başarılar diliyorum hepinize hepiniz elinizden geldiğinizi yapıyorsunuz inanıyorum ayrı ayrı her birinize teşekkürü bir borç bilirim şahsım adına

Korhan Ayhan

Administrator
Yönetici
Admin
Excel Vers. ve Dili
Microsoft 365 Tr-En 64 Bit
Merhaba,

Bu linkteki adımları izleyerek konu başlığınızı çözüldü olarak işaretleyebilirsiniz. Deneyin. Düzeltme süresi sorunu yaşarsanız ben yardımcı olurum.

Muzaffer Ali

Destek Ekibi
Destek Ekibi
Excel Vers. ve Dili
2019 Türkçe
Merhaba.
N2 Formülü

2. satır ile 27. satır arasına göre yaptım. Eğer son satır numarası farklıysa siz ona göre formülü değiştirin.
Kod:
=KAÇINCI(KÜÇÜK(B$2:B$27;SATIR(A1));B$2:B$27;0)

Muzaffer Ali

Destek Ekibi
Destek Ekibi
Excel Vers. ve Dili
2019 Türkçe
Dosyanızı cevap yazılan kısmın altında bulunan Dosya Ekle butonuna tıklatarak ekleyebilirsiniz.
Dosa üzerinde kontrol etmek daha doğru olacaktır.

azadem

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
karaca
01-09-2026
Sevgili hocam öncelikle hayırlı çalışmalar diliyorum birkaç gündür yazamadım size cevap da veremedim anca deneme ve karşılaştırma fırsatım olabildi şimdi sevgili hocam ben daha önce size dosya yüklemesini yapamıyorum böyle ekran görüntüsü çekip yolluyordum sizi de zora sokuyorum kendim bile ancak becerebilmeye çalışıyorum bu konudaki sıkıntıyı anca halledebildim şimdi sevgili hocam ilk önce size sorduğum yukarıdaki bir kopyalayıp attığım bir tablo vardı o tablonun dosyasını düzenleyip indirdim şimdi burada sayın hocam birden 15'e kadar değişik sayılar var A2 ücretinden başlayıp O2 hücresine kadar devam eden karışık sayılar var bu sayıların içerisinde l2,M2,N2,O2, hücrelerinde 55 sayısı bulunmakta bu sayılarda diğer mavi renkli hücrede Q2'den başlayıp AD 2 hücresine kadar olan yerde derecelendirmesi yapılırken bunlar sayın hocam kendi içinde karşılaştırmalı olarak mesela , l2 hucresinde 9 numarada 55 sayısı bulunduğu hücre diğer benzer sayılarla karşılaştırarak ona göre mavi renkli hücrede böyle karşılaştırmalı olarak yapabilmek istiyorum hocam,
O daha önceki ilk verdiğiniz formül de burada ı2 hücresinde 55 sayısı 9 numara da gözüküyor ondan sonraki m2 N2 ve q2'deki sayılarda 55 olduğu için onları da aynı 9 numara olarak değerlendiriyordu bu şekilde değerlendirilmesini değil aynı sayılarda olsa birbirine benzeyen iki sayı da olsa 5 sayı da olsa hangi hücrede ve hangi derecede denk gelip başladıysa aynı şekil numarasına göre birden 15'e kadar sıralanmasını yapmak istiyorum mavi tabloda olduğu gibi.
Yani sayın hocam 1'den 15'e kadar olan sayılarda iki tane de benzerse iyi çıkabilir 10 tane de benzer sayı çıkabilir ilk benzer sayıların kaçıncı numarayı tekabül ediyorsa diğerleri de onun devamında o sayıları yazmasını istiyorum hocam aynı sayılardan benzer nasıl ki 55 sayısı 4 tane varsa 9 numaradan başlayıp 13 14 15 numarayı kapsıyorsa aynı şekil benzer sayılar ilk hangi numaradan başladıysa ona göre karşılaştırma yaparak yapmak istiyorum..

Ekli dosyalar

azadem

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
karaca
01-09-2026
Sayın hocam yukarıda böyle kendimce acizane birkaç kere değişik şekilde açıklamalı olarak tarif etmeye çalıştım umarım merakımı anlatabilmişimdir öbür türlü ilk zamanki ilk verdiğiniz tablo ve formül güzel işime yaradı ama aynı numaralar 3-4 tane 5 tane veyahut 10 tane aynı numara çıktığında o derecelendirmeler ilk bir tanesinde sayının çıktığında diğerleri de hepsi aynı sayı çıkınca orada biraz istediğim gibi olmadı hocam o yüzden tablo olarak düzenlemeye çalıştım dosya olarak umarım doğru ifade edebilmeyi başarabilmişimdir...

azadem

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
karaca
01-09-2026
Sevgili hocam ben kendimce dosya olarak hazırlayıp yollamaya çalıştım umarım hızlı açılır eğer bir açılmazsa normal bir sayfayı tablo olarak tekrar başka şekilde deneyip ya da başka birilerine bunu bu şekil tablo olarak size atmaya çalışacağım tekrardan hocam..

Korhan Ayhan

Administrator
Yönetici
Admin
Excel Vers. ve Dili
Microsoft 365 Tr-En 64 Bit
Merhabalar,

Size özel mesajla bildirdim. Fakat sanırım görmediniz.

Profilinizde yazan;

Excel Vers. ve Dili karaca

Rica etsem profilinizdeki ofis sürümü ve dili bilgisini linki inceleyerek uygun şekilde güncellermisiniz.

azadem

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
karaca
01-09-2026
Excel Vers. ve Dili karaca.
Sayin hocam , ozur dilerim burada ne demek istediginizi anlayamiyorum,buna benzer herhangi bir ornek verebilirseniz cok sevinirim,nerde nasil bir eksikligim var onu bilmiyorum, yaklasik 10 yildir sisteminizde. Uzakim, o yüzden yapilan bazi yenilikleride anlamakta zorlandigimi itiraf ediyorum, o yuzden neyi nasil duzeltmem gerektiginle alakali orneklerle yonlendirilmeyi tarafinizdan istirham edecegim hocam size zahmet,bu konuda yardiminiza simdiden teşekkür ediyorum.