istihdam adam ay

Excel Vers. ve Dili
EXCEL 2016 TÜRKÇE
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
23-02-2025
Merhabalar herkese kolay gelsin ekte gönderdiğim klasör içinde dosyalarım vardır benim istediğim klasör içindeki icmal adlı dosyaya diğer dosyalardan B2:B36, H6:H16, I6:I16, F28:F29, G28:G29 aralıklarının icmal sayfasına toplayarak aktarılması yardımlarınızı tüm dosyalarda formant aynıdır vede dosyalar 60 a kadar çoğalabilir şimdiden sağolun varolun.

Ekli dosyalar

Excel Vers. ve Dili
Excel 2003
Merhabalar herkese kolay gelsin ekte gönderdiğim klasör içinde dosyalarım vardır benim istediğim klasör içindeki icmal adlı dosyaya diğer dosyalardan B2:B36, H6:H16, I6:I16, F28:F29, G28:G29 aralıklarının icmal sayfasına toplayarak aktarılması yardımlarınızı tüm dosyalarda formant aynıdır vede dosyalar 60 a kadar çoğalabilir şimdiden sağolun varolun.
Dosyanıza göre (H6:H8, H11:H15, I6:I8, I11:I15) gibi olmalı;
Buna göre eki inceleyin.

Ekli dosyalar

Excel Vers. ve Dili
EXCEL 2016 TÜRKÇE
23-02-2025
çooook teşekkür ederim Husgvarna çok güzel oldu fakat bir sorunum var ikince kez hesaplattığımda birincisinde hesapladığı rakamların uzerinden hesaplıyor benim istediğim her hesaplama yaptığımda yenilesin üzerine eklemesin.

Excel Vers. ve Dili
Excel 2003
çooook teşekkür ederim
Rica ederim.

ikince kez hesaplattığımda birincisinde hesapladığı rakamların uzerinden hesaplıyor benim istediğim her hesaplama yaptığımda yenilesin üzerine eklemesin.
Buton altına aşağıdaki kırmızı bölümü ekleyin.

Kod:
Private Sub CommandButton1_Click()
[COLOR="Red"]Range("b6:b36, H6:H8, H11:H15, I6:I8, I11:I15, F28:h29") = ""[/COLOR]

Dim ds, dc, f, s
Set ds = CreateObject("Scripting.FileSystemObject")
Set f = ds.GetFolder(ThisWorkbook.Path & "\")
Set dc = f.Files
For Each dosya In dc
If ThisWorkbook.Name <> dosya.Name Then
For z = 6 To 36
Cells(z, 2) = ExecuteExcel4Macro("'" & ThisWorkbook.Path & "\[" & dosya.Name & "]sayfa1'!R" & z & "C2") + Cells(z, 2)
If z > 5 And z < 16 Then
If z <> 9 And z <> 10 Then
Cells(z, 8) = ExecuteExcel4Macro("'" & ThisWorkbook.Path & "\[" & dosya.Name & "]sayfa1'!R" & z & "C8") + Cells(z, 8)
Cells(z, 9) = ExecuteExcel4Macro("'" & ThisWorkbook.Path & "\[" & dosya.Name & "]sayfa1'!R" & z & "C9") + Cells(z, 9)
End If
End If
If z > 27 And z < 30 Then
Cells(z, 6) = ExecuteExcel4Macro("'" & ThisWorkbook.Path & "\[" & dosya.Name & "]sayfa1'!R" & z & "C6") + Cells(z, 6)
Cells(z, 7) = ExecuteExcel4Macro("'" & ThisWorkbook.Path & "\[" & dosya.Name & "]sayfa1'!R" & z & "C7") + Cells(z, 7)
End If
Next
End If

Next
End Sub

Son düzenleme:
Excel Vers. ve Dili
EXCEL 2016 TÜRKÇE
23-02-2025
sen bir harikasın arkadaşım benim merak ettiğim bir şey daha var
aynı mantıkla alan serbet olsa metin ve formüllü hücreler hariç diğer butun rakamları toplasın şeklinde bir makro yazılabilirmi? Birde çektiği dosyaları icmal dosyasının 2 sayfasında yazdırabilirmiyiz.

Son düzenleme:
Excel Vers. ve Dili
Excel 2003
aynı mantıkla alan serbet olsa metin ve formüllü hücreler hariç diğer butun rakamları toplasın şeklinde bir makro yazılabilirmi? Birde çektiği dosyaları icmal dosyasının 2 sayfasında yazdırabilirmiyiz.
2. sayfasında bu istediğinize göre; tablo bulunan örnek ekleyebilirmisiniz?

Excel Vers. ve Dili
EXCEL 2016 TÜRKÇE
23-02-2025
ben şunu demek istedim vermiş olduğunuz kodda alan belirliyorsunuz benim istediğim alan belirlemeden sadece dosyalardaki olan rakamları toplama yapsın ben dosyalardaki tabloları bütün sayfalarda aynı şekildeaşağı yukarı sağa sola kaydırdığım zaman kod yine çalışsın örneğin yine b1 leri icmal adlı dosyada b1 e toplasın eğer dosyaların tümünde kaydırma yaptığım zaman koda dokunmadan b1 c5 e kaydıysa icmal dosyasında yine c5 e toplasın istiyorum.

Excel Vers. ve Dili
Excel 2003
ben şunu demek istedim vermiş olduğunuz kodda alan belirliyorsunuz benim istediğim alan belirlemeden sadece dosyalardaki olan rakamları toplama yapsın ben dosyalardaki tabloları bütün sayfalarda aynı şekildeaşağı yukarı sağa sola kaydırdığım zaman kod yine çalışsın örneğin yine b1 leri icmal adlı dosyada b1 e toplasın eğer dosyaların tümünde kaydırma yaptığım zaman koda dokunmadan b1 c5 e kaydıysa icmal dosyasında yine c5 e toplasın istiyorum.
Kriter belirlemeden ancak; ara bul yöntemi ile olabilir.

Diğer dosyalarda tablolar "icmal" ile aynımı olacak.

Son düzenleme:
Excel Vers. ve Dili
EXCEL 2016 TÜRKÇE
23-02-2025
Evet Husgvarna arkadaşım diğer dosyadaki tablolar icmal ile aynıdır

Son düzenleme: