İsime göre otomatik TC yazması

Excel Vers. ve Dili
Microsoft Office Excel 2013

Merhabalar,

Yaptığım iş ile alakalı fotoğraftaki gibi dökümler yapıyorum.
Listede daha önce benzer isim yazdığımızda tamamını yazmadan otomatik isim çıkıyordu.
TC veya Vergi kimlik numaralarında aynı şey söz konusu değil.

İstediğim;
- Vergi kimlik numarası yazarken isim veya ünvandaki gibi tamamını yazmadan(Alt+Aşağı yön tuşuna bastığımda liste çıkıyor) çıkma durumu varmı.
veya
2. Kez "Ali Demir" yazdığımda karşı sütuna direk TC kimlik numarasını yazması için ne yapmam gerek?

şimdiden teşekkürler..

Excel Vers. ve Dili
Excel Vers. ve Dili:
Office 2016 TR 64 Bit
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
22/12/2022
Aklıma gelen en basit yöntem bir liste hazırlaman ve burdan düşey ara ile verileri çekmen.

Excel Vers. ve Dili
Microsoft Office Excel 2013
Aklıma gelen en basit yöntem bir liste hazırlaman ve burdan düşey ara ile verileri çekmen.
Daha önce yapılan hazır listeler var. Zaten çoğu aynı kişiler oluyor.
Mesela döküm yaparken eski listenin altına devam ederek yapıyorum ki üst isimlerden aynı olanı görüp otomatik atayım. Ama TC nosunuda aynı anda karşısına atsın. Tek tek aynı TCyi yazmak istemiyorum.

Excel Vers. ve Dili
h
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
07.10.2022
İşim gereği bir çok veri ile uğraşıyorum nacizane tavsiyem isme göre değil tc kimlik no üzerinden işlem yapmayı alışkanlık getirmen eşsiz olan tc nodur isim benzerliği çıkabilir karşına bu sebeple tc yazınca diğer tüm verileri doldurma yönünde ilerlemelisin...

parametre

Destek Ekibi
Destek Ekibi
Excel Vers. ve Dili
ofis 2010 turkce
Selamlar cıtır ve diger arkadaşlarımız cevaplamış ama örnek dosyanızı ekleseniz bizde sizlerin sorununuzu aceba bunumu demek istedi ? sunumu ? diye dusunmeden acık sekilde cevaplayabilsek iyi olmazmıydı.Konunuz farklı yerlere dallanacak gibi gozukuyor size cozum sunacak mod ve arkadaslarımıza biraz daha yardımcı olsanız.Size ve sorunlarına çözüm aramak için soru soranlar adına seviniriz . Saygılarımla

Son düzenleme: