İngilizce kelime listesini makro ile düzenleme

Excel Vers. ve Dili
Excel 2003 Türkçe
Merhabalar
Elimde binlerce İngilizce kelimeden oluşan bir excel dosyası var. Bu dosya A sütununda İngilizce kelime,B sütununda bu kelimenin Türkçe karşılığı şeklinde düzenlenmiş. Bir örnek dosyayı konuya ekliyorum.

İhtiyaç duyduğum şey 100kelime sayfasındaki her İngilizce kelimenin Türkçe karşılıklarını "sozluk" sayfasında listelemek. Dosyayı incelediğinizde daha kolay anlaşılabileceğini düşünüyorum.Amacım bir İngilizce veritabanı elde etmek.

Makro ile bunun yapılabileceğini düşünüyorum.Bir miktar makro bilgim var ancak bu iş için farklı fonksiyonları ve yordamları kullanmak gerekecektir. Yeterince bilgili olmadığım için forumdaki tecrübeli arkadaşların yardımlarını bekliyorum.

Teşekkürler.

Ekli dosyalar

systran

Destek Ekibi
Destek Ekibi
Excel Vers. ve Dili
2021 PRO [TR]
düşeyara denedin mi?
100Kelime sayfasından bulup, sozluk sayfasında açıklaması mı yazacak?

systran

Destek Ekibi
Destek Ekibi
Excel Vers. ve Dili
2021 PRO [TR]
örneği inceler misin? (istediğin gibi DÜZGÜN ÇALIŞIYOR)

Ekli dosyalar

Son düzenleme:
Excel Vers. ve Dili
Excel 2003 Türkçe
Merhaba,
Elde etmek istediğim şey normalize edilmiş bir veritabanı aslında.

Gönderdiğiniz çalışma için teşekkür ederim ancak elde etmek istediğim şey bu değil.

Dosyayı incelerseniz örneğin "after" kelimesinin tüm anlamlarını birbirinden ayrı bir şekilde listelemek istiyorum:
A Sütunu B Sütunu
after-sonra
after-sonraki
after-daha sonra
after-ardından
....
....

şeklinde içeriği açmak.
İngilizce kelimenin her bir anlamını ayrı satırda göstermek istiyorum.
Umarım açıklayabilmişimdir.
Teşekkürler

systran

Destek Ekibi
Destek Ekibi
Excel Vers. ve Dili
2021 PRO [TR]
o dediğin yapı için sözcük açıklamalarının düzgün ve belirli bir formata uygun olması gerekiyor.
mesela
Kelime : about
Anlamı : 1. yaklaşık; 2. hakkında; 3. civarında ; ... gibi aralarında boşluk değil noktalı virgül olması işi daha da kolaylaştırır.

sizin gönderdiğiniz örnekte bu ayırımı yapmak çok zor. çünkü aralarda bir sürü noktalama işaretleri var. bunların yerini kestirip, kelime anlamlarını listelemek çok zor olacaktır kanaatindeyim :)

Excel Vers. ve Dili
Excel 2003 Türkçe
Kolay olmadığı için bu forumda bu sorunuma bir çözüm arıyorum zaten ve bu forum içerisinde bu yetkinliğe sahip çok tecrübeli kullanıcılar olduğunu da biliyorum.

Ayrıca problemin çözümünü düşünürken belli kalıpların dışına çıkarak düşünmelisin systran. Programlama söz konusu olan ve her problem için çok farklı yaklaşımlar,farklı çözümler olabilir. Senin takıldığın nokta noktalama işaretleri ama örneğin uzman bir programcı sayıların arasındaki karakterler üzerinden probleme yaklaşabilir. 1,2,3 vs diye devam eden rakamlardan hareketle bir döngü kurabilir.

Ayrıca eğer noktalı virgül varmışçasına bir makro çözümü sunabilirseniz ben onun daha da geliştirilebileceğini düşünüyorum

Teşekkürler.

systran

Destek Ekibi
Destek Ekibi
Excel Vers. ve Dili
2021 PRO [TR]
2# Mesajdaki dosyayı yenisi ile değiştirdim. inceler misin?

Excel Vers. ve Dili
Excel 2003 Türkçe
eklediğiniz dosyaya şöyle bir kod yazdım. Ve istediğim sonucu aldım

Dim rng

Dim aktar

Sheets("100kelime").Activate
SM = [A1000000].End(xlUp).Row
For Each rng In Range("A2", "A" & SM)
aktar = rng.Text
Sheets("sozluk").Activate
Range("B2").Select
Range("B2").Value = aktar

Range("B2:B21,F2:F21").Select
Range("F2").Activate
Selection.Copy
Sheets("kelimeanlam").Select
SS = [B1000000].End(xlUp).Row
Range("A" & SS + 1, "B" & SS + 1).Select
ActiveSheet.Paste

Next rng

Yardımlarınız için çok teşekkür ederim...