DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
Altın Üyelik Hakkında Bilgi
Korhan Bey Merhabalar,@gicimi,
Yönlendirme için teşekkür ederim.
Orada bahsedilen çözümü #29 nolu mesajımda ki koda uyarladım.
@MrExcelMr deneyip sonucu bildirirse memnun olurum.
ActiveWorkbook.ActiveSheet.Name = sh(j)
Hocam Zİynettin Beyîn kodda "ActiveWorkbook.ActiveSheet.Name = sh(j) "Peki kodu F8 ile adım adım çalıştırdığınızda tam olarak hangi satırda bu hatayı veriyor.
Korhan Bey sizin Kodda ise,Ben kendi önerdiğim kodu kast etmiştim.
Excelde sayfa isimleri 31 karakterden uzun olamaz. Eğer uzunluk bu sınırı aşıyorsa hata alırsınız.
O bölümü aşağıdaki gibi değiştirip kullanabilirsiniz.
ActiveWorkbook.ActiveSheet.Name = Left(sh(j), 31)
Korhan Bey,Ben kendi önerdiğim kodu kast etmiştim.
Excelde sayfa isimleri 31 karakterden uzun olamaz. Eğer uzunluk bu sınırı aşıyorsa hata alırsınız.
O bölümü aşağıdaki gibi değiştirip kullanabilirsiniz.
ActiveWorkbook.ActiveSheet.Name = Left(sh(j), 31)
Ben bir VBA kodlayıcı değilim ama arkadaşlarım bunun üzerinde çalışıyordu
Bulduğumuz çözüm Titus'un davranışındaydı.
Kaydettiğinizde herhangi bir yeni çalışma kitabını sınıflandırmanızı isteyecektir. Not yeni, önceden kaydedilmiş bir çalışma kitabı değil. Böylece boş bir çalışma kitabı oluşturduk ve kaydettik (gerekli sınıflandırma ile)
Bu çalışma kitabını almak ve ona veri eklemek ve gerekli dosyaları oluşturmak için farklı kaydet özelliğini kullanmak için kod değiştirildi
Herhangi bir sorun olmadan sorunsuz çalışmaktadır.
Korhan Bey,@gicimi'nin #45 nolu mesajda paylaştığı linkte en son mesajı çevirince aşağıdaki bölümde çözüme dair açıklama yapılmış.
Titus yazılımı yeni boş bir excel dosyası oluşturup kaydetttiğinizde devreye giriyormuş. Fakat önceden boş bir çalışma kitabı oluşturup kaydederseniz kod içinde bu kitabı kullanıp işlem yapıldığında ve farklı kaydet özelliği kullanıldığında sorun çıkarmıyormuş. Kırmızı bölümde bu yönde açıklama yapılmış.
Böyle kullanabilirim derseniz üzerinde çalışabiliriz.
Korhan Bey,Korhan Bey,
Kodu dediğiniz gibi güncelledim. Bu sefer sizin ActiveWorkbook.ActiveSheet.Name = Left(sh(j), 31) kodunda takıldı.
Korhan Bey,Bir tane dosya oluşturmanız yeterli olacaktır.
Adına da Kitap1 dersiniz. Sabit olarak onu kullanıp diğer aşı isimlerine göre dosyaları üretebiliriz. Tabi ki deneme yapamadığım için çalışacağı konusunda şüphelerim var. Ama denemekten zarar gelmez.