iki bilinmeyenli iki denklem çözümü

Excel Vers. ve Dili
türkçe
Merhaba

İki bilinmeyenli iki denklemin çözümünün uygulamasını yapmayı başaramadım.Forumda da aradım hatta bir dosya buldum bununla ilgili fakat doğru sonuç elde edemedim.

Çözmek istediğim denklem

0,87x + 0,86y= -60,62

0,5x - 0,5y= -25

Bu konuda yardımcı olursanız sevinirim.

Merhum İdris SERDAR

Moderatör
Yönetici
Excel Vers. ve Dili
Excel, 365 - İngilizce
Merhaba

İki bilinmeyenli iki denklemin çözümünün uygulamasını yapmayı başaramadım.Forumda da aradım hatta bir dosya buldum bununla ilgili fakat doğru sonuç elde edemedim.

Çözmek istediğim denklem

0,87x + 0,86y= -60,62

0,5x - 0,5y= -25

Bu konuda yardımcı olursanız sevinirim.
.

Çözüm dosyası ekte.

.

Ekli dosyalar

Excel Vers. ve Dili
türkçe
Yardımınız için teşekkür ederim fakat ben beceremedim ne yazık ki. Verileri giriyorum.Dizey ters komutunu teker teker hücrelere giriyorum fakat hepsinde katsayıların ters matrisi 0,58 olarak çıkıyor.
.

Çözüm dosyası ekte.

.

Merhum İdris SERDAR

Moderatör
Yönetici
Excel Vers. ve Dili
Excel, 365 - İngilizce
Yardımınız için teşekkür ederim fakat ben beceremedim ne yazık ki. Verileri giriyorum.Dizey ters komutunu teker teker hücrelere giriyorum fakat hepsinde katsayıların ters matrisi 0,58 olarak çıkıyor.
.

Matris formüllerini girerken, ilgili hücreleri seçip, formüller dizi formülü olduğundan CTRL, SHIFT tuşları birlikte basılı iken ENTER ile gireceksiniz.

.

Excel Vers. ve Dili
türkçe
Gerçekten çok teşekkür ederim çok yardımcı oldunuz.

.

Matris formüllerini girerken, ilgili hücreleri seçip, formüller dizi formülü olduğundan CTRL, SHIFT tuşları birlikte basılı iken ENTER ile gireceksiniz.

.