Hücreye Yazılan Formülde Harfi Değiştirme

Excel Vers. ve Dili
Office 2003 tr
Üstadlar kolay gelsin.
Uzun zamandır uğraştığım bir formül hakkında yardım almak istiyorum. Forumda arama yaptım ama belki doğru anahtar kelimelerle arama yapmamış ve bu yüzden bulamamış olabilirim. Daha önce sorulduysa affola.
Özet olarak; bir formüldeki hücrenin Harf Değerini(A,B,C) ya da diğer bir deyişle sütün harfini bir önceki hücredeki harf değerini(A+1=B şeklinde) bir artırarak ve hücre adresindeki değeri değiştirmeden yazmak istiyorum.

Sayfa2 A1 deki formul =Sayfa1!A1 olsun.
Sayfa2 B1 deki formülü =Sayfa1!B1
şeklinde ancak =Sayfa1!(A1+???) yazmak istiyorum.

Anlatamadığım bir yer olursa detaylandırabilirim.

Ömer BARAN

Uzman
Excel Vers. ve Dili
Office 2013 ( 32 bit ) TÜRKÇE
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
(18.03.2020) - Uzman olduğu için tarih geçersiz oldu.
Aşağıdaki belgeyi inceleyiniz.

İ N D İ R

Fikir verecektir.

Excel Vers. ve Dili
Office 2003 tr
Aşağıdaki belgeyi inceleyiniz.

İ N D İ R

Fikir verecektir.
Cevap için teşekkür ederim.
Biraz daha detaylandırayım:
Elimdeki dosyada formüller aşağıdaki şekilde:

Sayfa1!E5 Sayfa1!F5 Sayfa1!G5 Sayfa1!H5 ... Sayfa1!AI5
Sayfa1!E6 Sayfa1!F6 Sayfa1!G6 Sayfa1!H6 ... Sayfa1!AI6
Sayfa1!E7 Sayfa1!F7 Sayfa1!G7 Sayfa1!H7 ... Sayfa1!AI7
. . . . ... .
. . . . ... .
. . . . ... .
Sayfa1!E50 Sayfa1!F50 Sayfa1!G50 Sayfa1!H50 ... Sayfa1!AI50

Ancak Sayfa1!E5 ile Sayfa1!F5 arasındaki 6 sütünda da formül(Düşeyara, Eğersay, Eğer gibi) var. Sayfa1 de giden personel olduğunda satırı silmem gerekiyor. Bundan dolayı da Sayfa2 deki formülde kayma oluyor. Bu yüzden tam olarak istediğim şey:
Sayfa1!E5 formülüne bağlı olarak diğer formülleri yazmak. Bu sayede Sayfa1!E5 deki formülü aşağı doğru çektiğimde diğer (30 adet formül) otomatik olarak kendini güncellemiş olacak.

ÖmerBey

Destek Ekibi
Destek Ekibi
Excel Vers. ve Dili
2007 Türkçe
Bu şekilde anlatma ile isteğinize net sonuç bulmanız zordur, örnek dosya paylaşınız.
Aksi takdirde size tavsiyem:
Silme olduğu zaman formüllerinizde kayma olmaması için DOLAYLI formülünü kullanabilirsiniz.
ADRES formülü de yardımcı olacaktır.

Ömer BARAN

Uzman
Excel Vers. ve Dili
Merhaba.
Bu kadar uzun uzun yazmak yerine belgenizin küçük bir örneğini buraya yükleyip, oradan alacağınız linki konu sayfasında paylaşırsanız, daha çabuk sonuç alınabilir.
Bu şekilde ezbere cevap yazmak sonuç vermeyeceği gibi, ilave sorulara da neden olacaktır.

En iyisi örnek dosya paylaşmanız bence.
Örnek dosyada birkaç satırlık veri ve mevcut formülleriniz mutlaka olsun ki, onun üzerinde düzeltme önerisi yazılabilsin.

İyi günler dilerim.

Excel Vers. ve Dili
Office 2003 tr
Merhaba.
Bu kadar uzun uzun yazmak yerine belgenizin küçük bir örneğini buraya yükleyip, oradan alacağınız linki konu sayfasında paylaşırsanız, daha çabuk sonuç alınabilir.
Bu şekilde ezbere cevap yazmak sonuç vermeyeceği gibi, ilave sorulara da neden olacaktır.

En iyisi örnek dosya paylaşmanız bence.
Örnek dosyada birkaç satırlık veri ve mevcut formülleriniz mutlaka olsun ki, onun üzerinde düzeltme önerisi yazılabilsin.

İyi günler dilerim.
Teşekkürler. Siteyi yeni öğrendim. Dosya burada

Ömer BARAN

Uzman
Excel Vers. ve Dili
Merhaba VERİ sayfasındaki işlemler istediğiniz gibi çözülürse VERİ sayfasındaki bilgileri nerede kullanacaksınız acaba?
VERİ sayfası İLÇE ÇİZ sayfasındaki verilerin 7'şer sütun atlayarak dağıtılmış halinden ibaret görünüyor.
VERİ sayfasındaki sonuçlarla BİLGİ sayfasında mı işlem yaptıracaksınız?

Excel Vers. ve Dili
Office 2003 tr
Merhaba VERİ sayfasındaki işlemler istediğiniz gibi çözülürse VERİ sayfasındaki bilgileri nerede kullanacaksınız acaba?
VERİ sayfası İLÇE ÇİZ sayfasındaki verilerin 7'şer sütun atlayarak dağıtılmış halinden ibaret görünüyor.
VERİ sayfasındaki sonuçlarla BİLGİ sayfasında mı işlem yaptıracaksınız?
O sayfayı eklememiştim. Buraadaki dosyaya ekliyorum.

Ömer BARAN

Uzman
Excel Vers. ve Dili
Yanlış anlamadıysam günler itibariyle karşılarında 1 yazan personel isim listesi elde etmek istiyorsunuz, doğru mudur?
Eğer öyleyse; liste sayfası B3, G3 ve L3 hücrelerine aşağıdaki formülü uygulayın ve her birini aşağı doğru kopyalıyın.
İstediğiniz şey bunun sonucunda elde edilen şey midir?
Kod:
=EĞER(DOLAYLI("'İLÇE ÇİZ'!"&ADRES(SATIR();GÜN(B$1)+3;4))=1;DOLAYLI("'İLÇE ÇİZ'!"&ADRES(SATIR();2;4));"")

Son düzenleme: