Hücreye Tıklandığında Alana Gitmek

Excel Vers. ve Dili
excel 2010 türkçe
İkinizinde tespitleri son derece doğru...

Dosyaya başlarken bu derece büyüyebileceğini planlamamıştım. Üstüne koydukça yeni fikirler gelişti bu hale geldi. Bu halini en başından çok iyi planladığımı söyleyemem. Ama çok kötü de olmadı bayağı güzel standardize ettim sayfaları. Üzerinde çalıştığım veri bayağı fazla hatanın yarısı bende ise sebebin öteki yarısı veri büyüklüğü.. Zaten mysql e geçirme fikrim de var ama şu ana kadar disiplinli bir arkadaşla buluşmak kısmet olmadı :) benim birinci tercihim herzaman formül ama dediğim gibi işlemcim i3 m370... formül hesaplaması arttıkça ibre yukarılara çıkmaya başladı :)

Dedim ya ikinizde haklısınız zaten itiraz etmiyorum.. Korhan hocam durumu iyi analiz etmiş ama hakkını veriyim :) Süleyman bey siz bana çoğu kez yardım ettiniz farkında değilim sanmayın.. sizinde görüşleriniz benim için kıymetlidir onu da biliniz :)

Son düzenleme:

uzmanamele

Uzman
Uzman
Excel Vers. ve Dili
excel 2010
Merhaba,

Bende bu konuda Sn. uzmanamele beye katılıyorum. Çözümlerde önce yerleşik işlevler tercih edilmelidir.

Fakat sizin son bir haftadır sorduğunuz soruları ve soruyu sorduğunuz bölümü gözönünde bulundurarak makrolu çözüm önerdim.
Merhaba

Korhan bey, ben de bazı arkadaşların sorularına dikkat ederek çözüm öneririm.
Bu konuda, bazı arkadaşlar en basit şeyleri bile makro bölümünde soruyorlar.
Eğer öğrenmek amaçlı soruyorsa makro çözüm öneririm, yok eğer kullanmak amaçlı soruyorsa cevap vermemeyi tercih ederim.

Ben bunu şuna benzetirim, oğlum Atadevrim 3. sınıfa gidiyor. Bazen üşendiğinden matematik ödevlerini yaparken çaktırmadan hesap makinesi kullanıyor. İşin kolayına kaçmak fayda değil zarar getirir. Ben bu açıdan değerlendiriyorum.

Excel Vers. ve Dili
excel 2010 türkçe
Ben ilk önce yeni bir hücre açmadan nasıl yaparım diye düşündüm. Aynı hücrede köprü yapamayacağım için, döngü oluşmaması için çözümü makro ile olabilir diye düşündüğümden
bu bölüme açtım. Gidip fonksyonlara açsam bu sefer forum kurallarına uyunuz burası değil bunun yeri VBA de açın konuyu demezler miydi ? :)

Excel Vers. ve Dili
excel 2010 türkçe
Mesela şu anda da bir sorum var ama onu burada sorarsam Korhan hocam bu konuyu Grafik bölümünde açmanız gerekiyor der bence ...

uzmanamele

Uzman
Uzman
Excel Vers. ve Dili
excel 2010
Ben ilk önce yeni bir hücre açmadan nasıl yaparım diye düşündüm. Aynı hücrede köprü yapamayacağım için, döngü oluşmaması için çözümü makro ile olabilir diye düşündüğümden
bu bölüme açtım. Gidip fonksyonlara açsam bu sefer forum kurallarına uyunuz burası değil bunun yeri VBA de açın konuyu demezler miydi ? :)
Merhaba
4. mesajda, örnek dosyada farklı hücreye köprü fonksiyonu ile çözüm önermiştim. Not kısmında ise birleştir formülünü yazdığınız hücrede köprü formülü yazıldığını göreceksiniz. Burayı atlamış olmalısınız!

Excel Vers. ve Dili
excel 2010 türkçe
peki ben herkese ayrı ayrı teşekkür edip konuyu kapatacakken siz detaylandırdınız o zaman bende tam detayıyla anlatayım.

Birincisi benim bu dosyayı su anda olduğu hale getirmem aylarımı aldı. Sizin için çok basit olurdu muhtemelen ama benim için o kadar kolay olmadı. Son iki günde toplam uyuduğum saat sayısı 3+2,5. Bu sabah soruyu VBA forumunda sormamın sebebini demin izah ettim. İçindeki değer sürekli değişebilen bir hücre üzerinde köprü ekleyerek sonuca ulaşamayacağımı düşündüğüm için bunun çözümü ancak makro ile olur diye düşündüm. Forum kurallarını da gözönüne alarak VBA da konuyu açtım. Sonra siz eksik olmayın geldiniz cevap verdiniz. O cevabı aldım kendi dosyama uygularken ufak bir sorunum çıktı tam size bir soru sormak için geri döndüm baktım Korhan Ayhan ve Programer makro yazmışlar.Dur dedim sormadan önce şu kodu yazıyim hemen. Ufak bir pürüz çıktı sonra birşekilde mantıkla çözdüm. Olay bundan ibaret yani formulaya go card a gitmeye gerek yoktu bence. Üzerinde çalıştığım dosya kaçbin satır sutun onu bile sormadınız? Faturayı bana kestiniz. Onu da alttan aldık. Sorun nedir ben anlayamadım? Yani sıfır hata ile mükemmel tasarımda, makro/fonksyon dengesi en optimal kitabı yazabilecek olsam burada işim ne?? :)

Herzaman söyledim Excelweb benim için üye olduğum siteler içerisinde en faydalı olan ilk 3 arasında olan çok güzel ve özel bir site. Her sorduğum soruyu açın bakın en küçük bir kabalık yanlış anlama olmasın diye çok imtina etmişimdir. Teşekkürü eksik değil bol tutmuşumdur.Bundan sonra da aynı şekilde davranırım. İyi günler dilerim.

uzmanamele

Uzman
Uzman
Excel Vers. ve Dili
excel 2010
peki ben herkese ayrı ayrı teşekkür edip konuyu kapatacakken siz detaylandırdınız o zaman bende tam detayıyla anlatayım.

Birincisi benim bu dosyayı su anda olduğu hale getirmem aylarımı aldı. Sizin için çok basit olurdu muhtemelen ama benim için o kadar kolay olmadı. Son iki günde toplam uyuduğum saat sayısı 3+2,5. Bu sabah soruyu VBA forumunda sormamın sebebini demin izah ettim. İçindeki değer sürekli değişebilen bir hücre üzerinde köprü ekleyerek sonuca ulaşamayacağımı düşündüğüm için bunun çözümü ancak makro ile olur diye düşündüm. Forum kurallarını da gözönüne alarak VBA da konuyu açtım. Sonra siz eksik olmayın geldiniz cevap verdiniz. O cevabı aldım kendi dosyama uygularken ufak bir sorunum çıktı tam size bir soru sormak için geri döndüm baktım Korhan Ayhan ve Programer makro yazmışlar.Dur dedim sormadan önce şu kodu yazıyim hemen. Ufak bir pürüz çıktı sonra birşekilde mantıkla çözdüm. Olay bundan ibaret yani formulaya go card a gitmeye gerek yoktu bence. Üzerinde çalıştığım dosya kaçbin satır sutun onu bile sormadınız? Faturayı bana kestiniz. Onu da alttan aldık. Sorun nedir ben anlayamadım? Yani sıfır hata ile mükemmel tasarımda, makro/fonksyon dengesi en optimal kitabı yazabilecek olsam burada işim ne?? :)

Herzaman söyledim Excelweb benim için üye olduğum siteler içerisinde en faydalı olan ilk 3 arasında olan çok güzel ve özel bir site. Her sorduğum soruyu açın bakın en küçük bir kabalık yanlış anlama olmasın diye çok imtina etmişimdir. Teşekkürü eksik değil bol tutmuşumdur.Bundan sonra da aynı şekilde davranırım. İyi günler dilerim.
Alıngan olmayın.
Yazdıklarım; "kızım sana söylüyorum, gelinim sen işit" amacına yöneliktir.

Buradan faydalanan arkadaşlar, sırf sorduğu sorulara cevap almazlar, hiç ilgisi olmayan sorudan kendilerine pay çıkarırlar.
Ben sizi paylamak için yazmadım, yazılanlardan pay çıkarın isterim.

Ben exceli çok çok üstün düzeyde bilmiyorum, ama bildiğimi de biliyorum.
Arkadaşlar soru sorar, bizde sizin yerinize araştırır öğreniriz ve sizlere aktarırız.

"optimal kitabı yazabilecek olsam burada işim ne" diye düşüneceğinize çalışmamı optimal hale getirmeme yardım eder misiniz diye düşünseniz daha iyi ederdiniz.