- Excel Vers. ve Dili
- Office 365 Türkçe
Herkese Merhabalar.
Benim çözemediğim nokta şudur;
şöyle farklı kaydetme makrom var. B9 ve B10 hücrelerindeki isimleri birleştirerek dosyayı farklı kaydediyor. Yani şöyle (B9 da geçerli ay yazıyor b10 da ise firma ismi ve her ay b9 kendini güncelliyor). Nisan ayı X firması maaş bilgileri gibi. Her ay işlenen şeyleri bu makro ile farklı bir dosya olarak otomatik o ayın ismi ile kaydedebiliyorum sonuç olarak. Benim istediğim şey ise ( mevcut dosyaya kitap1 ismini verelim) Kitap1'e ay boyunca işlediğim şeyleri bu makro ile farklı kaydedebiliyorum ama Kitap1'e yeniden geri döndüğümde tüm sheetlerdeki verileri temizleyip sıfırdan mayıs ayına hazırlamak durumunda kalıyorum. Ben bunun içinde "CLEARA" adı altında bir makro yadım mevcut hücrelerin içeriğini otomatik temizliyor. Bu arada makro tüm excelleri kapatmaya çalışıyor.Bu durumda da zorlanıyorum.
Şimdi az çok sistemi anlatabildiysem isteğime geleyim. Bu makro şöyle çalışsın ; Önce bu makro aracılığı ile farklı kaydetsin ve kaydettiği dosyayı kapatarak Kitap1'e geri dönsün CLEARA makrosunu çalıştırsın ve kaydetsin. Mümkünse böyle bir isteğim var, içinden çıkamadım. Teşekkür ederim.
Benim çözemediğim nokta şudur;
Kod:
Sub frk_kaydet()
yol = ThisWorkbook.Path & "\" & [b9].Text & [b10].Text & ".xls"
If CreateObject("Scripting.FileSystemObject").FileExists(yol) = True Then
MsgBox "Bu isimde bir dosya zaten mevcut. Kayıt yapılmayacak.", vbCritical, "UYARI"
Exit Sub
End If
ThisWorkbook.SaveAs yol
Excel.Application.Quit
End Sub
Şimdi az çok sistemi anlatabildiysem isteğime geleyim. Bu makro şöyle çalışsın ; Önce bu makro aracılığı ile farklı kaydetsin ve kaydettiği dosyayı kapatarak Kitap1'e geri dönsün CLEARA makrosunu çalıştırsın ve kaydetsin. Mümkünse böyle bir isteğim var, içinden çıkamadım. Teşekkür ederim.