Hücrenin içinde dilediğin rakamları ya da harfleri silme

Excel Vers. ve Dili
excel 2007
Arkadaşlar benim şöyle bir problemim var. Bir tablo düşünün. TAblo da 12,000 hücre yukarıdan aşağı sıralı ve ilk hücrede Al.fat. : 712837/GÜVEN KARDEŞLER var. bir alt hücrede Al.FAt. :715487/Kırmızı Tekstil var. Ben öyle bir şey yapmalıyım ki / işaretinin sol tarafını otomatik olarak silsin ki bende Ünvanlara göre rahatça sıralama yaptılabileyim. Yahut silmeden de her ücrenin başında yer alan rakamları görmesin ki sırala dediğimde alfabetik sıraya koyabilsin. Tek tek 12,000 tane hücreye girip bunları yani rakamları silmek çok vaktimi alıyor yaklaşık 2 günümü. Bunu nasıl yapabilirim. Yardımlarınızı acil bekliyorum. Yoksa gözlerim kör olacak

lark

Destek Ekibi
Destek Ekibi
Excel Vers. ve Dili
Excel 2021 / Türkçe
Merhaba

İlk tekstiniz A1 de olsun, B1'e
Kod:
=SAĞDAN(A1;UZUNLUK(A1)-MBUL("/";A1))
yazıp, aşağı doğru çekin. İsterseniz sonunda, kopyala-özel yapıştır-değer seçebilirsiniz.

Kolay gelsin.

İ

İhsan Tank

Misafir
Arkadaşlar benim şöyle bir problemim var. Bir tablo düşünün. TAblo da 12,000 hücre yukarıdan aşağı sıralı ve ilk hücrede Al.fat. : 712837/GÜVEN KARDEŞLER var. bir alt hücrede Al.FAt. :715487/Kırmızı Tekstil var. Ben öyle bir şey yapmalıyım ki / işaretinin sol tarafını otomatik olarak silsin ki bende Ünvanlara göre rahatça sıralama yaptılabileyim. Yahut silmeden de her ücrenin başında yer alan rakamları görmesin ki sırala dediğimde alfabetik sıraya koyabilsin. Tek tek 12,000 tane hücreye girip bunları yani rakamları silmek çok vaktimi alıyor yaklaşık 2 günümü. Bunu nasıl yapabilirim. Yardımlarınızı acil bekliyorum. Yoksa gözlerim kör olacak
merhaba
boş bir module kopyalayın ve deneyin.
Kod:
Option Explicit
Sub sil()
Dim ts, kaplan
kaplan = MsgBox("Firma İsimlerini Çıkarıyorum", vbYesNo, "Onay")
If kaplan = vbNo Then Exit Sub
For ts = 1 To Cells(65536, "A").End(xlUp).Row
Cells(ts, "A") = Mid(Cells(ts, "A"), InStr(1, Cells(ts, "A"), "/", vbTextCompare) + 1, Len(Cells(ts, "A")))
Next
Range("A:A").Sort key1:=Range("A1"), ORDER1:=xlAscending
MsgBox "Firma İsimlerini Çıkarttım ve Sıraladım", vbInformation, "Bitiş"
End Sub

Excel Vers. ve Dili
excel 2007
Hay Allah Sizlerden razı olsun... Hemen deniyorum, sonucu da birazdan yazıyorum. Şimdiden minnettarım ... Saygılar...

Excel Vers. ve Dili
excel 2007
Cevaplar için çok çok teşekkür ederim. İşe yaradı.. Nasıl yardımcı oldunuz anlatamam Sizlere.. Şu işlerimi bir halledeyim detaylı olarak teşekkür maili yazıcam .Bu mübarek Ramazan gününde hayır dualarımı aldınız.. Allah razı olsun

Son düzenleme:
İ

İhsan Tank

Misafir
Cevaplar için çok çok teşekkür ederim. İşe yaradı.. Nasıl yardımcı oldunuz anlatamam Sizlere.. Şu işlerimi bir halledeyim detaylı olarak teşekkür maili yazıcam .Bu mübarek Ramazan gününde hayır dualarımı aldınız.. Allah razı olsun
rica ederim
Allah Hepimizden Razı Olsun
:yazici:

Excel Vers. ve Dili
excel 2007
Herkese hayırlı günler dileyerek soruma başlıyorum. Dün Sizlerden hücnenin / işaretinin sol tarafını silmesini isteyen bir uygulama istemiştim ., sağolun çok güzel çalıştı. Şimdide sol tarafını yani 856978/kardeşler cam hücresi içindeki yalnızca 856978in görünmesini istiyorum . Ben denedim formülle oynadım ama olmadı .. :(

İ

İhsan Tank

Misafir
Herkese hayırlı günler dileyerek soruma başlıyorum. Dün Sizlerden hücnenin / işaretinin sol tarafını silmesini isteyen bir uygulama istemiştim ., sağolun çok güzel çalıştı. Şimdide sol tarafını yani 856978/kardeşler cam hücresi içindeki yalnızca 856978in görünmesini istiyorum . Ben denedim formülle oynadım ama olmadı .. :(
sorunuz anlaşılmıyor
dosya ekler misiniz içinde açıklama yaparak

İ

İhsan Tank

Misafir
küçük bir kısmını ekledim.. dosya ektedir..
sabır sabır sabır sabır sabır
A3 hücresine
Kod:
=PARÇAAL($D3;MBUL(":";D3)+2;MBUL("/";D3)-MBUL(":";D3)-2)
hücrenin sonundaki boşlukları kaldırırsanız
B3 hücresine
Kod:
=PARÇAAL($D3;MBUL("/";D3)+1;UZUNLUK($D3)-MBUL("/";D3)-2)
bu formülü yazını

Excel Vers. ve Dili
2003 TÜRKÇE EXCEL
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
10-04-2025
Sayın LORD 'un 1 nolu penceredeki işlemin / dan sol tarafı alma formülü olarak
a1 hücresi Al.fat. : 712837/GÜVEN KARDEŞLER* aşağıdaki formül sonucunda b1 hücre sonucu; Al.fat. : 712837 olacaktır

Kod:
=SOLDAN(A1;UZUNLUK(A1)-MBUL("/";A1))

Son düzenleme: