Hücrelerin Üstünü Tıklayama!

Katılım
6 Temmuz 2006
Mesajlar
172
Excel Vers. ve Dili
Windows7 Türkçe
Sayın Hocalarımız,
Hücrelerin üstünü tıklayama, taşınamaması, kopyalanamaması nasıl yapılıyor? yardımcı olursanız sevinirm. Çok teşekkür ediyorum.
 

Levent Menteşoğlu

Administrator
Yönetici
Admin
Katılım
13 Ekim 2004
Mesajlar
16,056
Excel Vers. ve Dili
Excel 2010-32 bit-Türkçe
Excel 365 -32 bit-Türkçe
Arama motoruna scrollarea yazarak arama yapmanızı öneririm.
 

Necdet

Moderatör
Yönetici
Katılım
4 Haziran 2005
Mesajlar
15,221
Excel Vers. ve Dili
Ofis 365 Türkçe
Sayın Sami Dinçer,

Sorunuzu tam olarak anlamamakla birlikte sanırım hücrelere müdahelenin yapılmasını istemiyorsunuz. Eğer sorunuz bu ise :

1. Bilgi Giirişi yapılacak, içeriği değiştirilecek hücreleri seçin
2. Biçim - > Hücreler--> Koruma menüsünde Kilidi Kaldırınız.
3. Araçlar --> Koruma --> Sayfayı Koru dan Sayfaya şifre veriniz
 
Katılım
6 Temmuz 2006
Mesajlar
172
Excel Vers. ve Dili
Windows7 Türkçe
Sayın Leventm Hocam,
yardımınız için çok teşekkürler. Dediğinizi yaptım ve oldukça birşeyler de öğrendim! ScrollArea'yı uyguladım.örneğin:$A$1:B$10 aralığını uyguladım ve çalışıyor ancak bu hücrelerin dışında ($D$1) başka bir hücreyi yazdığımda kabül etmedi. $A$1:B$10 Bu formüle $D$1' nasıl ekleriz.
 
Katılım
6 Temmuz 2006
Mesajlar
172
Excel Vers. ve Dili
Windows7 Türkçe
Sayın Hocalarım,
SrollArea hakkında yardım istemiştim henüz bir cevap yok. $A$1:B$10 Bu formüle $D$1'i nasıl ekleriz diye sormuştum. Yardımcı olursanız sevinirim. Şimdiden çok teşekkür ederim.
 

Seyit Tiken

Uzman
Uzman
Katılım
23 Ağustos 2005
Mesajlar
4,651
Excel Vers. ve Dili
Excel : 2010
Sami bey, bildiğim kadarıyla söylüyorum, SrollArea kodu sadece iki aralık arasında yapılıyor, üçüncü bir aralık için yapılmıyor. Ya başka bir MANTIK yada YÖNTEM kullanın.
 
Katılım
6 Temmuz 2006
Mesajlar
172
Excel Vers. ve Dili
Windows7 Türkçe
Sayın Seyit Bey,
Çok teşekkürler ama bu yöntem bir şekilde kullanılıyor ve ben de bunu bulmak zorundayım. Yardım edebilecekler varsa lütfen yardım ediniz.
 

Seyit Tiken

Uzman
Uzman
Katılım
23 Ağustos 2005
Mesajlar
4,651
Excel Vers. ve Dili
Excel : 2010
Koşullu makro ile yapılabilir, ama diğer şekilde ben pek ihtimal vermiyorum.
 
Katılım
14 Mart 2005
Mesajlar
76
lütfen aşağıdakini denermisin

araçlar>koruma>sayfayı koru>prolayı yaz>kilitli hücreleri seç tıkını kaldır o zaman istediğiniz şekilde olacaktır
 

Ali

Uzman
Katılım
21 Temmuz 2005
Mesajlar
7,895
Excel Vers. ve Dili
İş:Excel 2016-Türkçe
Daha önce Levent Bey'in önerdiği bir yöntemdi.


Kod:
Private Sub Worksheet_BeforeDoubleClick(ByVal Target As Range, Cancel As Boolean)
Cancel = True
End Sub
Private Sub Worksheet_BeforeRightClick(ByVal Target As Range, Cancel As Boolean)
Cancel = True
End Sub
Private Sub Worksheet_SelectionChange(ByVal Target As Range)
kopkes = Application.CutCopyMode
If kopkes = 1 Or kopkes = 2 Then Application.CutCopyMode = False
Application.CellDragAndDrop = False
End Sub
Sayfanızın kod bölümüne yukarıdaki kodları ekleyin. Kopyala-Yapıştır-Sürükle bırak-çift tıklama yapamazsınız
 
Katılım
6 Temmuz 2006
Mesajlar
172
Excel Vers. ve Dili
Windows7 Türkçe
Sayın Seyit Bey,
Teşekkür ederim yine sorumu cevapsız bırakmadınız! Öylemiş olduğunuz Koşullu makro'da ScrollArea daki gibi sadece H6:H9, H12 ve N8'in dışında her yerin tıklanmamasını istiyorum. Bu yapılabilir mi sanırım VBA yazılımında yapılabilir yardımcı olursanız sevinirim. Şididen çok teşekkür ediyorum kolay gelsin.
 
Katılım
6 Temmuz 2006
Mesajlar
172
Excel Vers. ve Dili
Windows7 Türkçe
Sayın Ali Bey,
teşekkürler ama olmadı. sizlerin bunu yapamamasını düşünemiyorum sanırım ben anlatamadım. SrollArea da $H$6:$H$9 hücrelerini kilit dışı bırakıyorum ama $H$12 ve $N$8 'i de kilit dışı bırakmak istiyorum. Kolay gelsin.
 

Ali

Uzman
Katılım
21 Temmuz 2005
Mesajlar
7,895
Excel Vers. ve Dili
İş:Excel 2016-Türkçe
Sami Bey. H6:H8 deki kilitleri kaldırdığınız gibi H12 ve N8 deki hücrelerinde kilitini kaldırınız. Daha sonra Araçlar-Koruma-Sayfayı koru seçeneğinden sayfayı koruma altına alın. Kiliti açık hücrelerinizi tıklayabilecek diğer yerleri tıklayamayacaksınız.
 
Katılım
6 Temmuz 2006
Mesajlar
172
Excel Vers. ve Dili
Windows7 Türkçe
Ali Bey iyisimi ben dosyayı yollıyayım. ScrollArea ile yaptım ama dediğim gibi diğerlerini kabül etmiyor yardımcı olursanız çok sevineceğim. Çok teşekkür ediyorum.
 
Katılım
6 Temmuz 2006
Mesajlar
172
Excel Vers. ve Dili
Windows7 Türkçe
Sayın Hocalarımız,
Dosyayı bir önceki mesajımda yollamıştım! Bu konuda bana yardımcı olacak yokmu? Lütfen yardımınızı bekliyorum. Yardımlarınız için şimdiden teşekkür ediyorum.
 

Ali

Uzman
Katılım
21 Temmuz 2005
Mesajlar
7,895
Excel Vers. ve Dili
İş:Excel 2016-Türkçe
Sami Bey. H6:H8 deki kilitleri kaldırdığınız gibi H12 ve N8 deki hücrelerinde kilitini kaldırınız. Daha sonra Araçlar-Koruma-Sayfayı koru seçeneğinden sayfayı koruma altına alın. Kiliti açık hücrelerinizi tıklayabilecek diğer yerleri tıklayamayacaksınız.

Şeklinde sizin işinizi görmesi lazım.
 
Katılım
6 Temmuz 2006
Mesajlar
172
Excel Vers. ve Dili
Windows7 Türkçe
Sayın Ali Hocam,
öncelikle teşekkürler ama ben o şekilde değil de ScrollArea daki gibi kilitlenmeyi istiyorum! sizin dediğiniz şekli biliyorum ve o şekilde istemiyorum. tekrar teşekkürler.
 
Katılım
6 Temmuz 2006
Mesajlar
172
Excel Vers. ve Dili
Windows7 Türkçe
Sayın Mustix,
Çok teşekkür ederim tam istediğim gibi olmuş eline yüreğine sağlık, ama koruma şifresini de verirseniz sevinirim çünkü daha yapılacaklar var. Kolay gelsin
 
Katılım
14 Mart 2005
Mesajlar
76
sami bey daha öncede aşamalarını söylemiştim ama anlayamadınız herhalde önemli olan doğruyu bulmamız koruma şifresi mus4777 dir.
saygılar
 
Üst