hücredeki rakam sayısını bulma

Excel Vers. ve Dili
2010 TR
Arkadaşlar,
A1 Hücresinde -1-2-21-22-23- şeklinde verim var.25 ten büyük rakamım yok. verileri"-" işaretiyle başlayıp "-" işaretiyle bitiyor ve her rakamın arasında "-" işareti var.
B1 hücresine A1 hücresindeki rakam sayısını yazdırmak istiyorum.Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler.

Ömer BARAN

Uzman
Excel Vers. ve Dili
Office 2013 ( 32 bit ) TÜRKÇE
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
(18.03.2020) - Uzman olduğu için tarih geçersiz oldu.
Aşağıdaki formülü kullanabilirsiniz.
Kod:
=UZUNLUK(A1)-UZUNLUK(YERİNEKOY(A1;"-";""))-1

Ömer BARAN

Uzman
Excel Vers. ve Dili
Aşağıdaki formül "-" işaretleri yok edilmiş halinin uzunluğunu (karakter sayısını) bulur.
Bir önceki mesajdaki formül ise; "-" işaretleriyle ayrılmış sayıların basamak sayısına bağlı olarak "-" işaretiyle ayrılmış rakam veya rakam gruplarının sayısını bulur.
Kod:
=UZUNLUK(YERİNEKOY(A1;"-";""))

Son düzenleme:

Ömer BARAN

Uzman
Excel Vers. ve Dili
İstediğiniz hangi formül ise, verinin yazılacağı hücre seçili iken Makro kaydetmeyi başlatıp, formülü formül çubuğuna yazıp ENTER tuşuna basın ve ardından makro kaydını durdurun.
Alt+F11 tuşuna basarak kod ekranını açarsanız yaptığınız işlemin kod halinin oluştuğunu göreceksiniz.

Neden makro istediğinizi anlamadım ama tek hücre için yukarıda söylediğimi yapmanız yeterli olacaktır.

Ancak siz bir veri aralığında (örneğin A sütununun tamamında gibi) olan benzer verilerin tümüne yukarıdaki formülün yaptığı işlemin yapılmasını istiyorsanız onu bilemiyorum. Maalesef kod işinden pek anlamadığım için o konuda bir şey söyleyemeyeceğim.

Excel Vers. ve Dili
2010 TR
tek hücrede formül sizinde bahsettiğiniz gibi yeterli oluyor. belirli bir alan için formülü nasıl uyarlaya biliriz. onu merak etmiştim. ilginize teşekkür ederim.