Hücredeki formülü aşağı ve yana sürükleme

Excel Vers. ve Dili
office 2003 ingilizce
Merhaba,
Sorunumla ilgili konu açtım ama değerli arkadaşlarımdan cevap alamadım. Bu nedenle konuyu basitleştirerek açıklamaya çalıştım. İki sayfam var. Sayfa 2 de değişen veriler var. Sayfa1 Sayfa2 den formülle veri alıyor. Sayfa1 deki formüllerin bozulmamasını istiyorum. Sayfa1 A2 hücresindeki formülü =Sayfa2!$A$2 şeklinde yazdım Ancak aşağı ve yana çekince aynı formül geliyor. Bunu
aşağı doğru A3, A4 yana doğru B2,C2 şeklinde nasıl kopyalarım?

İyi çalışmalar

turist

Destek Ekibi
Destek Ekibi
Excel Vers. ve Dili
2013 64Bit
English
=Sayfa2!$A$2 şeklinde yazdığınız için A sütunu ve 2.satır SABİT'lenmiştir.
$ işaretlerini kaldırın. (Formüldeki hücrede iken F2 tuşu ile formülü açın F4 tuşuna 3 kere basarak, veya manuel şekilde).

Formülünüz =Sayfa2!A2 şeklinde olursa istediğiniz gibi kopyalayabilirsiniz.

Excel Vers. ve Dili
office 2003 ingilizce
Formül bozulmaz değil mi? Yani sayfa2 ye yeni veriler gelince ya da ben sayfa 2 de başka seyler yaparsam (sort, silme gibi işlemler) sayfa1 deki formüller bozulmaz

turist

Destek Ekibi
Destek Ekibi
Excel Vers. ve Dili
2013 64Bit
English
Formül bozulmaz değil mi? Yani sayfa2 ye yeni veriler gelince ya da ben sayfa 2 de başka seyler yaparsam (sort, silme gibi işlemler) sayfa1 deki formüller bozulmaz
Formüller bozulmaz, ancak; Sayfa2 de yapacağınız her türlü değişiklik Sayfa1de ilgili hücrede değişmiş olarak güncellenir.
Sayfa2 de sort yaptığınız zaman yerleri değişen değerlere göre Sayfa1'e gelir.
Örnek: Sayfa2 de A7 de bulunan bir veri sort ettiğinizde A2'ye geliyorsa; Sayfa1 de bu veriyi =Sayfa2!A2 yazdığınız hücrede bulursunuz.
Sildiğiniz veriler yeri boş kalırsa Sayfa1 de de ilgili hücredeki veri boş kalır.
Satır veya sütunu tamamen sildiğinizde ise o satır veya sütunun yerine geçen değerler Sayfa1 de karşılığına gelir.

Ömer

Moderatör
Yönetici
Excel Vers. ve Dili
Microsoft 365 Tr
Ofis 2016 Tr
Merhaba,

Ek olarak formülün başvurduğu satırı yada sütünu tamamen silerseniz, formülünüz bozulur. Hatta başvuru hataları da verir. Bunun önüne geçmek için formülleri dolaylı fonksiyonu yardımıyla kurmanız gerekir.

Excel Vers. ve Dili
office 2003 ingilizce
Yardımlarınız için teşekkürler. Tam dediğiniz gibi gibi oluyor hocam. A2 deki formül 4 cü satırda, çoğunda #REF hataları var.Şu anda Açıklar ve KAYI dan kopyalanacak diye 2 sayfam var. Açıkalr sayfasının A2 hücresinde turist beyin önerdiği yolları izleyerek formülü ='KAYIdan Kopyalanacak'!$A2 şeklinde yazdım. Bunu aşağı ve sağa uyguladım. Problem yok. Buna dolaylı fonksiyonunu nasıl uygulayacağım?

Ömer

Moderatör
Yönetici
Excel Vers. ve Dili
Microsoft 365 Tr
Ofis 2016 Tr
Bu şekilde deneyin.

Kod:
=DOLAYLI("'KAYI'!"&ADRES(SATIRSAY($A$2:A2)+1;SÜTUNSAY($A$2:A2)))
DOLAYLI ~ INDIRECT
ADRES ~ ADDRESS
SATIRSAY ~ ROWS
SÜTUNSAY ~ COLUMNS

.

Excel Vers. ve Dili
office 2003 ingilizce
Ömer hocam aşağıdaki formüle indirect uygulayamadım. Bakabilir misiniz?

=IF('KAYIdan Kopyalanacak'!#REF!="";"";INDEX(DOKUNMA!A:A;MATCH(E2;DOKUNMA!F:F;0)))

diğer sayfadan gelen hücre.

Excel Vers. ve Dili
office 2003 ingilizce
Aslında orada E2 vardı ama neden #REF geldi anlamadım

Excel Vers. ve Dili
office 2003 ingilizce
Küçük bir örnek ekledim.KAYIdan kopyalanacak sayfasındaki E kolunundaki kodların karşılığı Dokunma sayfasındaki A kolonunda. Açıklar sayfasındaki D kolunudaki formülde bu adı getiriyor. Açıklar sayfasındaki D kolonunu da sizin dediğiniz INDIREC ile sabitlersem problem çözülecek gibi.

Ekli dosyalar

asi_kral

Özel Üye
Excel Vers. ve Dili
Excel 2007 Türkçe
Merhaba
Açıklar sayfası D2 hücresine yapştırın ve aşağıya doğru çekerek çoğaltın.
Türkçe
Kod:
=EĞER($E2="";"";EĞER(EHATALIYSA(İNDİS(DOKUNMA!$A:$A;KAÇINCI($E2;DOKUNMA!$F:$F;0);1));$E2&" Bu Kodda Banka Mevcut Değil_?";İNDİS(DOKUNMA!$A:$A;KAÇINCI($E2;DOKUNMA!$F:$F;0);1)))
İngilizce
Kod:
=IF($E2="";"";IF(ISERROR(INDEX(DOKUNMA!$A:$A;MATCH($E2;DOKUNMA!$F:$F;0);1));$E2&" Bu Kodda Banka Mevcut Değil_?";INDEX(DOKUNMA!$A:$A;MATCH($E2;DOKUNMA!$F:$F;0);1)))

Son düzenleme:
Excel Vers. ve Dili
office 2003 ingilizce
Teşekkür ederim. Gerçekten. Bir ufak ricam daha var.Bir de bu formülü indirect kullanarak nasıl sabitleriz?

Excel Vers. ve Dili
office 2003 ingilizce
Sayın hocalarım
Formülü sabitlemek için yardımcı olur musunuz lütfen?

Excel Vers. ve Dili
office 2003 ingilizce
Yukarıda verdiğiniz formülün sabit kalması. Yani KAYIdan kopyalanacak sayfasında veriler değiştikçe hata almaması için.